pfiza Publish time 15-5-2014 07:07 PM

Kelebihan Instagram

http://2.bp.blogspot.com/-Zjfjqaua-cw/UUsA-ESqkkI/AAAAAAAAQbc/ZMZ2J0LiYA4/s320/instagram.jpg

Pada awaltahun 2000 Anda tentu masih ingat dengan jaringan sosial seperti Friendster,Tagged, dan Myspace. tetapi tidak lama kemudian ketiga tiga jaringan sosial itumulai hilang dari jaringan sosial kerana kemunculan Facebook dan Twitter.


Bukan hanyaFacebook dan Twitter saja yang bersaing dalam merebutkan status jaringan sosial yang paling popular, kerana sekarang sudah banyak muncul jaringan sosial baru yang menawarkan aplikasi berbeza dari facebook dantwitter sekalipun.


Baru-baru inimuncul pula jaringan sosial baru bernama Instagram. Pilihan yang di tawarkannyaadalah berkongsi foto dengan sesama pengguna lain, kelebihannya lagi sebelummelakukan Upload Photo, Anda di bolehkan untuk meng-edit foto tersebutdan memberikan efek seperti Sephia, Black and White, atau Retro. Satu pilihan yang unik di Instagram adalah memotong fotomenjadi bentuk bersegi, sehingga terlihat seperti hasil kamera KodakInstamatic dan Kamera Polaroid.Pada awalkemunculannya Instagram sendiri di khaskan bagi pengguna SmartphoneApple iPhone. Dalam perancangan awal, nantinya setiap pengguna yangmelihat foto mereka boleh memberi komen pengguna lain dan di berireputasi gambar (Seperti tombol Like di facebook). Setiap foto yang akan Anda upload di instagram nantinya juga boleh di share di facebook, twitter, atau foursquare.

Instagram juga adakelebihan dan juga kekurangan. Tapi apa yang ingin di ceritakan di dalampenulisan kali ini ialah kelebihan yang boleh kita perolehi. Tentunyabanyak gambar yang kita ambil di dalam handphone untuk disimpan sebagai kenangan. Jadi,instagram merupakan satu laman sosial perkongsian gambar kepadarakan-rakan dan juga sesiapa sahaja. Di dalamnya, sesiapa sahaja bolehmemberi komen dan pendapat mengenai gambar tersebut. Jadi mudahlah kitaberkongsi apa yang kita inginkan seperti makanan, tempat percutian,rakan-rakan dan sebagainya. Tapi berhati-hati, jangan terlalu ghairahmengupload gambar anda sesuka hati. Takut-takut akan di salah guna olehpihak tertentu. Baru baru ini pelbagai program di anjurkan untuk menaikan nama jaringan sosial terbaru ini. Antara program program yang hebat boleh di layari di sini
Last edited by pfiza on 8-10-2014 10:59 PM

smilekt Publish time 20-5-2014 12:07 PM

thanks for info ...

pfiza Publish time 1-6-2014 11:15 PM

Tangkap gambar kongsi dengan kawan, pas tu komen, syok ooo

pfiza Publish time 5-6-2014 02:37 PM

Kalau instagram leh guna hp 3310 best kan,

jack_ainsley Publish time 5-7-2014 01:08 AM

instagram best ooo... macam-macam gambo adooo

pfiza Publish time 5-7-2014 05:08 AM

macam macam adooo

yinfenglee Publish time 16-8-2014 10:31 AM

Hi .. i just started using IG .. for time being am using some beautiful pic of love shape from internet with beautiful and heart warming quote am still compiling my art pic to be post in this IG ... feel to follow my IG and share your idea on art( theme heart shape) thank you in advance foe reading and following

cheatortrick Publish time 18-9-2014 11:58 AM

IG klo ade hashtag tu seronok tp biasa je...haha tp ade byk yg guna utk bisnes

pfiza Publish time 18-9-2014 07:12 PM

Tapi x sepopular FB ek

pfiza Publish time 8-10-2014 11:01 PM

To all Instagram junkies: Your happiest snapshots could win you RM2,000!, details
Pages: [1]
View full version: Kelebihan Instagram