langsat8 Publish time 18-3-2014 12:28 AM

Streamyx service problem

Semalam, aku download satu movie daripada rapidgator.net. Mula-mula, speed itu 100 kbps . Agak 1 jam boleh lengkap download. Mana tahu sampai 10% left, connection tiba tiba putus dan download itu failed due network error. Jilaka. Aku tak puas dan cuba lagi. Manatahu putus lagi dekat 30%. Adakah tm ban direct downlod link dan cekik aku punya internet?

aziz79 Publish time 18-3-2014 07:59 PM

rapidgator premium? atau free?
aku takde problem dgn rapidgator

langsat8 Publish time 19-3-2014 02:44 PM

aziz79 posted on 18-3-2014 07:59 PM static/image/common/back.gif
rapidgator premium? atau free?
aku takde problem dgn rapidgator

aku punya free account.
Kalau aku guna premium, aku boleh resumes download. Tak payah download semula. Tapi tak ada duit nak subscribe.


net_level Publish time 20-3-2014 12:47 AM

rasanya takde kaitan..... sbb aku banyak je download dari hosting server mcm filefactory, 2shared, multiupload, etc okay jer.... connection tak stabil tak? cuba tengok kat modem kekadang keluar lampu merah tak dekat internet?

langsat8 Publish time 20-3-2014 10:20 PM

net_level posted on 20-3-2014 12:47 AM static/image/common/back.gif
rasanya takde kaitan..... sbb aku banyak je download dari hosting server mcm filefactory, 2shared, m ...

Lampu ok , tak ada masalah. je download itu apa?

net_level Publish time 20-3-2014 10:57 PM

langsat8 posted on 20-3-2014 10:20 PM static/image/common/back.gif
Lampu ok , tak ada masalah. je download itu apa?

je = saje :lol:

hmmm.... dah try download lagi? daripada hosting lain maybe?:o

langsat8 Publish time 21-3-2014 02:39 PM

I think I found the answer- disconnect trigger by TM
%5BIMG%5Dhttp://i62.tinypic.com/211rxjo.jpg

langsat8 Publish time 21-3-2014 03:43 PM

Ada orang tahu bagaimana setting QoS in modem to limit internet speed?
Aku punya modem adalah Riger -DB120WL provide by TM.

langsat8 Publish time 22-3-2014 07:27 PM


aku punya modem status
Last edited by langsat8 on 22-3-2014 07:30 PM

Pages: [1]
View full version: Streamyx service problem