divakah Publish time 9-3-2014 10:34 PM

Apa 2nd best choice after unifi? Help!

Ok, aku nak psg unifi tpi agent tu ckp block rumah aku pnye unifi box dah full (cmtu la bunyi lebih kurang wlupun aku x phm 100%).
So die suggest aku ambik streamyx. Aku nk tye korang, ape next best option after unifi?

Sbb fam aku ni kira slalu gak online, so speed is very important.

Korang rase streamyx yg 8mbps tu ok x? Ada sapa2 penah guna? Ada lgi 1 yg agak menarik - maxis fibre home. Tapi mcm x ramai je org guna. Ada sape2 guna maxis ni tak? Helpppp

aziz79 Publish time 9-3-2014 11:25 PM

gi direct tmpoint. jgn ikut agent.
yurp streamyx 2nd choice lah

puteraalam02 Publish time 10-3-2014 01:16 AM

tak yess broadband

divakah Publish time 10-3-2014 07:29 AM

aziz79 posted on 9-3-2014 11:25 PM static/image/common/back.gif
gi direct tmpoint. jgn ikut agent.
yurp streamyx 2nd choice lah

Berbaloi x 8mbps? Mmg laju gile la septtnye kan?

divakah Publish time 10-3-2014 07:31 AM

puteraalam02 posted on 10-3-2014 01:16 AM static/image/common/back.gif
tak yess broadband

Haha mmg aku guna yes skrg tpi cpt sgt habis quota, asyik beli super booster je

-electrifying- Publish time 10-3-2014 12:00 PM

kalau ade port untuk 8mbps, why not u xamek? berbaloi.
even unifi pon 5mbps.
for me streamyx n unifi, streamyx more stable even copper cable je.
maxis stahu sy hnye menumpang line TM je. so better take TM product.
sbb i pengguna streamyx dulu, now unifi 10mbps.

Nika Publish time 13-3-2014 04:32 PM

divakah posted on 10-3-2014 07:29 AM static/image/common/back.gif
Berbaloi x 8mbps? Mmg laju gile la septtnye kan?

honestly ..kawan aku pernah cerita 8mbps berbaloi la juga
bolehla daripada 1mbps..lagi pun ianya unlimited ..unlimited
lah factor tersangat penting..

mudotmy15 Publish time 24-3-2014 10:16 AM

kawan...maxis fiber is good 10mbps RM148 ...SPEED IS GOOD.
2ND choice can go for TM Unifi.....also good
don't Subscribe Streamyx....is not use fiber ....

cmf_death Publish time 31-3-2014 10:57 PM

divakah posted on 10-3-2014 07:29 AM
Berbaloi x 8mbps? Mmg laju gile la septtnye kan?

aku pakai 8mb..puas ati
kalo technician baek ati, dia akan bukak port 10mb..
hypp tv pun smooth je

otai_g Publish time 26-4-2014 01:14 PM

kejap yg ko nak intenet laju2 ni ko nak wat apa sbnrnya?

kalo stkt surf, tgk youtube streamyx 1mbps pun da cukup.

janji jgn amik p1 :lol:

dam451 Publish time 26-4-2014 02:50 PM

otai_g posted on 26-4-2014 01:14 PM static/image/common/back.gif
kejap yg ko nak intenet laju2 ni ko nak wat apa sbnrnya?

kalo stkt surf, tgk youtube streamyx 1mb ...

paham2 suda:lol:

Nika Publish time 29-4-2014 12:23 PM

option terbaik lain selain unifi

streamyx 4 ke8mbps
maxis fibre

ini semua unlimited..
jangan guna mobile broadband
semua macam celaka ,

h@i Publish time 2-5-2014 05:29 PM

unifi ni kontrak 24bulan tapi masuk je bulan ke 13 STB untuk hypptv tu mula rosak (ramai dah kena). Jadi STB kena tukar baru kena bayar rm400 lebih sebab waranty hardware tm cuma 12bulan je. jaga-jaga, mana yang elok STB tu sampai lebih 3 tahun untung la.

dam451 Publish time 2-5-2014 07:53 PM

h@i posted on 2-5-2014 05:29 PM static/image/common/back.gif
unifi ni kontrak 24bulan tapi masuk je bulan ke 13 STB untuk hypptv tu mula rosak (ramai dah kena)....

ye ke?
ok nk tggu jgk
bln dpn cukup2 staun aku gna hypp tv

fofuler Publish time 4-5-2014 10:09 PM

Rumah aku pun lahaiii Streamyx 1M slow gila. Aku rasa TM memang saja jelah slowkan connection pasal nak lakukan UniFi, memaksa dalam diam. Tengah nak consider juga guna UniFi ni, tapi kekadang rasa macam tak berbaloi bayar RM149 untuk connection yang tak berapa nak stable. Haish.. bilalah Malaysia ni nak improvise connection speed. Bayar mahal tapi connection macam haremm.

Anyway @Nika , berapa sebulan kawan kau bayar untuk Streamyx 8M tu? Macam menarik je aku dengar takde quota limit. Heh heh

@puteraalam02 , kau guna Yes broadband ke? Okay tak connection dia sebab aku pun guna Huddle prepaid dia yang kecik tu dan aku sangat berpuas hati dengan servis dia, tapi tang postpaid tak pernah guna, kalau okay boleh juga jadikan option nak gantikan Streamyx siput sedut rumah aku ni

Nika Publish time 5-5-2014 02:11 PM

fofuler posted on 4-5-2014 10:09 PM static/image/common/back.gif
Rumah aku pun lahaiii Streamyx 1M slow gila. Aku rasa TM memang saja jelah slowkan connection pasal...

tm net streamyx =memang tak ada quota;-D

cuba baca sini untuk 8mbps

http://amanz.my/2013/01/streamyx-8mbps/

kalau nak macam berbaloi cubalah survey maxis fibre
sekarang masih unlimited kot..10mbps..



fofuler Publish time 6-5-2014 12:14 PM

Nika posted on 5-5-2014 02:11 PM static/image/common/back.gif
tm net streamyx =memang tak ada quota;-D

cuba baca sini untuk 8mbps


Baiklah, aku akan cuba consider Streamtyx pula. UniFi is too mainstream haha.

Maxis fibre macam banyak je orang komplen, takut pula aku.

Nika Publish time 7-5-2014 09:44 AM

fofuler posted on 6-5-2014 12:14 PM static/image/common/back.gif
Baiklah, aku akan cuba consider Streamtyx pula. UniFi is too mainstream haha.

Maxis fibre macam ...

walau pun 2 ISP itu begitu
itu fiber optic=stabil ,laju.berdesup
dan sekarang masih unlimited..:-D:D

fofuler Publish time 7-5-2014 02:03 PM

Nika posted on 7-5-2014 09:44 AM static/image/common/back.gif
walau pun 2 ISP itu begitu
itu fiber optic=stabil ,laju.berdesup
dan sekarang masih unlimited.....

Fibre optic memang lah laju berdesup desup, tapi kat Mesia ni perkhidmatan fibre optic tu belum memuaskan hati aku. Kawasan tempat tinggal aku ni first batch dapat UniFi dulu, and kawan aku yang dah pakai bagi komen tak memuaskan sikit lah pasal UniFi ni. Memula je laju time orang tak ramai lagi guna, dah lama2 slow juga haha macam guna copper juga gamaknye. So aku assume Maxis pun sama jelah ceritanya. Takleh bla pula bila service tah pape, bayar mahal. Haha aku ni kedekut sikit nak keluarkan duit kalau hal macam ni, dan disebabkan itu aku pun terpaksa lah berpuas hati dengan Streamyx 1Mbps siputku sayang ni haha

smilekt Publish time 20-5-2014 12:06 PM

yes pun laju jugak
Pages: [1] 2
View full version: Apa 2nd best choice after unifi? Help!