myecho Publish time 26-11-2013 11:01 AM

PHP -Store Selected Value Ke Dalam Database

Salam semua,

Newbie tumpang bertanya, mcm mna nak save selected value ke dalam database ideastatus_id. FYI script ni diambil dari joomla component, harap ada yg boleh membantu:

<select name="ideastatus" name="ideastatus">
    <option value="pending">Pending</option>
    <option value="review">Review</option>
    <option value="complete">Complete</option>
</select>

<optionvalue="<?php echo ($this->feedback->ideastatus_id; ?>"/></option>


http://s9.postimg.org/tqql57h6n/ideastatus_id.png

Terima Kasih,

myecho Publish time 26-11-2013 11:04 AM

Newbie tumpang bertanya, mcm mna nak save selected value ke dalam database? -PHP

firdaruddin Publish time 29-11-2013 05:55 AM

kira nak paparkan dlm page user back-end akan status feedback ke?

myecho Publish time 29-11-2013 06:17 PM

Thanks bro yg reply, dah jumpa dia punya solution, tnya org, tp xfham apa pun..hehe

<select id="division" name="division">
<option value="NAT" <?php //echo ($this->feedback->division == NAT) ? 'selected="selected"' : ''; ?>>NAT</option>
<option value="ND" <?php //echo ($this->feedback->division == ND) ? 'selected="selected"' : ''; ?>>ND</option>
<option value="NNO" <?php //echo ($this->feedback->division == NNO) ? 'selected="selected"' : ''; ?>>NNO</option>
</select>         
Pages: [1]
View full version: PHP -Store Selected Value Ke Dalam Database

ADVERTISEMENT