DeWaveless Publish time 16-10-2013 04:34 PM

minta pendapat nak buat giveaway contest..

Salam..

hai, sy ni newbie blogger..sy nak buat contest untuk promote blog sy..any idea yg boleh kawan2 bantu..? :bye:

mizmini Publish time 16-10-2013 04:59 PM

cer jengah bloger2 yg pemes.. camner dorang promote blog dorang walaupun dorang tak jual barang pon

naimareim Publish time 17-10-2013 12:13 AM

ok, nak buat contest ye?

1- brainstorming

2- tengok budget ada berapa ( lagi besar hadiah $$$$ lagi cepat famous jika nak senang boleh collaborate dengan seorang or dua orang lagi blogger)

3- target audience " blogger " lelaki or perempuan or dua dua

4- duration masa 1 hari , 1 minggu , or 1 bulan or ikut suka hati engkau

5- term and condition ( nak pilih pemenang guna cara bagaimana contoh, top referrer / random.org / ramalan ahli nujum / tok bomoh ke ikut suka engkau)

6- setup nama contest tu.. (nama kasi gempak biar orang join)

7- promote contest tu ( if contest hadiah menarik and wang tunai dalam RM100 - 200 CASH dalam sehari tu promote sekali je terus dan dan banyak yang masuk)

8-if sambutan menggalakkan sampai 100 penyertaan boleh tambah hadiah lagi and panjangkan lagi tempoh contest tu ( ini penting sebab untuk tambah backlink ke blog engkau and "link juice" dan mampu menaikkan page rank anda dengan cepat kalau engkau panjangkan masa tapi hadiah tak tambah well macam biasa lah engkau pun tak mahu join tol tak?)

9- Tamat contest, beri hadiah / bank in duit dan sambung blogging macam biasa

WARNING : Jangan suruh orang yang nak join contest tu click segala bagai punya LIKE button and click CHURP CHURP /NUFFNANG / 8SHARE kalau tak nanti ada orang report abis lah duit anda..


DeWaveless Publish time 17-10-2013 01:21 PM

mizmini posted on 16-10-2013 04:59 PM static/image/common/back.gif
cer jengah bloger2 yg pemes.. camner dorang promote blog dorang walaupun dorang tak jual barang pon

dah jengah2 jgk..more to story telling tntg their lives..yg jual produk/service lum tgk lg..miz mini de example blogger yg buat camtu?

DeWaveless Publish time 17-10-2013 01:41 PM

naimareim posted on 17-10-2013 12:13 AM static/image/common/back.gif
ok, nak buat contest ye?

1- brainstorming


1- brainstorming – tujuan sy buat contest untuk bgtau yg symenyediakan perkhidmatan sesi kelas penjagaan kulit (lelaki + wanita) dan makeup (wanita).

2- budget hadiah = rm35-rm296 ( nanti nak plan dgn member tuk dapatkan lebihproduk/service yg boleh dimenangi)

3- target audience =dua2 boleh

4- duration =1 bulan

5- term and condition = nak pilih pemenang ikut pe ek? Mgkin komenterbaik/hostess dgn ramai guest

6- nama contest tu..=Fairytalesmakeover contest
7- promote contest tu = tang ni yg fail…cara gane nak promote??..huhu

8-if sambutan menggalakkan sampai 100 penyertaan boleh tambahhadiah lagi and panjangkan lagi tempoh contest tu ( ini penting sebab untuktambah backlink ke blog engkau and "link juice" dan mampu menaikkanpage rank anda dengan cepat kalau engkau panjangkan masa tapi hadiah tak tambahwell macam biasa lah engkau pun tak mahu join tol tak?) <-- no hal, leh handle..

9- Tamat contest, beri hadiah / bank in duit dan sambung blogging macam biasa <-- wokeh

tq for ur ideas1 really appreciate it!

mizmini Publish time 17-10-2013 02:07 PM

DeWaveless posted on 17-10-2013 01:21 PM static/image/common/back.gif
dah jengah2 jgk..more to story telling tntg their lives..yg jual produk/service lum tgk lg..miz mi ...

cuba tgk blog sepet88.. dia pakai dan dia jugak yg jual
ramai yg beli dengan dia..

DeWaveless Publish time 17-10-2013 04:09 PM

mizmini posted on 17-10-2013 02:07 PM static/image/common/back.gif
cuba tgk blog sepet88.. dia pakai dan dia jugak yg jual
ramai yg beli dengan dia..

cantiknyerrr owner blog sepet88 tu..:$:$..

naimareim Publish time 17-10-2013 06:31 PM

hostess dgn ramai guest? maksudnya anda nak pilih salah satunya melalui top referrer lah eh?

ok tang nak promote tu senang sahaja..

1 -collaborate dengan blogger terkenal
2- blog walking + comment dekat comment box blogger lain
3- advertise <- not recommended sbb too $$$$ if free advertise tu takde masalah tapi paid tu yg sakit sket sbb nak tanggung hadiah and promo nye cost tu agak sakit sket lah..
4- pergi cari fanpage blogger dekat FB contact dorang and minta dorang tolong promote kot2 lah dapat free advertising ke.. huhu..

btw, kalau dah betul2 setup boleh le contact saya :) nak join jugak..hahaha!

DeWaveless Publish time 18-10-2013 10:45 AM

naimareim posted on 17-10-2013 06:31 PM static/image/common/back.gif
hostess dgn ramai guest? maksudnya anda nak pilih salah satunya melalui top referrer lah eh?

ok t ...

hostess dgn ramai guess ni mcm tuan rumah yg jemput plg ramai guest ke kelas skin care n make up yg sy jalankan nnt..

1. collaborate dengan blogger terkenal <---sudikah mereka nak collaborate dgn blogger bru ni..? huhu...awk de cdgn blogger yg fofuler? share la cni...
:loveliness:

naimareim, jom create sama2..heeeee

naimareim Publish time 18-10-2013 01:41 PM

ohh begitu.. ok... try lah cari blogger wanita..tapi nak tahu dkt mna nak wat kelas skincare and makeup tu? sbb kena tahu tempat dulu baru lah kita boleh cari blogger yg tinggal di kawasan tu.. :)

DeWaveless Publish time 18-10-2013 05:06 PM

naimareim posted on 18-10-2013 01:41 PM static/image/common/back.gif
ohh begitu.. ok... try lah cari blogger wanita..tapi nak tahu dkt mna nak wat kelas skincare and mak ...

utk kelas sy sndri area jb n segamat..mesti ramai blogger area ni..cuma lum jupe je..

utk area lain, sy de member tuk dia handle kawasan dia..

naimareim Publish time 19-10-2013 09:03 AM

ok nanti saya try carikan..hehe.. and btw ada jugak ar member dia berminat nak sponsor hadiah..if berminat nak JV nanti sy aturkan perbincangan kalian secara bersemuka/online terpulang kepada anda :)

DeWaveless Publish time 21-10-2013 10:29 AM

naimareim posted on 19-10-2013 09:03 AM static/image/common/back.gif
ok nanti saya try carikan..hehe.. and btw ada jugak ar member dia berminat nak sponsor hadiah..if be ...

i really love dat idea..:loveliness:..tq so much..waiting for u respond..hihi

naimareim Publish time 21-10-2013 10:35 PM

ok PM lah saya :) beri URL FB kamu..nanti saya minta kawan saya contact kamu.tapi blh beri laman blog kamu?

DeWaveless Publish time 22-10-2013 11:40 AM

okies..fb-www.facebook.com/maya.omar.5205622

blog- www.mayabeautyempire.blogspot.com

DeWaveless Publish time 22-10-2013 11:41 AM

naimareim posted on 21-10-2013 10:35 PM static/image/common/back.gif
ok PM lah sayaberi URL FB kamu..nanti saya minta kawan saya contact kamu.tapi blh beri laman blo ...

okies..fb-www.facebook.com/maya.omar.5205622

blog- www.mayabeautyempire.blogspot.com

momsavenue Publish time 2-3-2014 07:11 AM

naimareim posted on 17-10-2013 06:31 PM static/image/common/back.gif
hostess dgn ramai guest? maksudnya anda nak pilih salah satunya melalui top referrer lah eh?

ok t ...

Naimareim, join contest saya.. :$

Belum ada lagi yang sudi join contest saya.. Sob.. Sob..

Contest SEO momsavenues.com


Pages: [1]
View full version: minta pendapat nak buat giveaway contest..