PanjangCool Publish time 21-8-2013 09:53 AM

Membentuk IT support group

Maaf laa kalau salah tempat untuk thread ni.
Aku nk mintak pndapat sikit.
Aku kerja kat satu company supermarket bahagian HQ.
Kat sini kira baru nk berkembang laa dia punya company.
Tiap2 tahun bnyk cawangan dia bukak dalm perancangn, masa skrng dh ade 10
So bnyk masalh dlm bahgian techincal support,sistem dan sebagainya.
Buat masa skrng company bayar orng luar untk handle bahgian2 IT support ni
So bnyk duit keluar.
Skrng ni dalam proses nk bentuk satu department IT Support, daripada techincal,desginer,pengiklanan,sysem support,network support, database dan sebgainya.

Boleh x sapa2 kongsi structure yg perlu ada untk IT Group ni., siap tangga gaji pon ok jugak.
Untuk company2 pasaraya ni.
Aku kne buat paper work nk rekrut orng ni aduiiiyaii :dizzy:
Dalam masa yg sama aku google jugak nk compare2 kan, kalau sapa ade pandangn atau pendapat boleh share laa..


phongsakorn Publish time 21-8-2013 11:11 AM

ermmm.. biasanya kalau SME Business mesti ada dalam technical department tu operations development, network infrastructure, information management, database group, client service atau help desk.. core function ialah software atau development.kalau nak lebih detail function tu macam Petronas Dagangan punya IT Department lagi la spesifik..

tapi kalau syarikat tu baru berkembang dan tiap2 tahun ada cawangan baru.. maksudnya IT department structure tu adalah yang paling penting mesti ada individu yang in charge untuk bahagian
software design & development, infrastructure management, DBA, system admin, information security, project management, lepas tu yang jaga bahagian operations contoh data processing, business analysis, lepas tu yang paling last sekali quality assurance..

rambo888 Publish time 27-8-2013 02:34 PM

Based on aku punya experience dgn customer. Kalau nak dikira cost untuk buat support team compare dengan beli support dari company lain, memang ada bezanya. kalau ada team sendiri, cost gaji, mileage & other benefit nak kena kira. tapi kalau kita aquire service dari company lain, everything semua diorang akan buat. tapi kekurangannya, kita takde tak tau sangat apa yang berlaku dalam network & application kompeni kita. so, untuk permulaan,korang cuma perlu ada 1 org utk network&security, 1org utk application&database, 1 org untuk server&storage. but then,still kena aquire service support dari syarikat lain at least 1 year. after that,maybe staff support korang dah boleh handle semua benda-benda berkaitan support neh :)

PanjangCool Publish time 27-8-2013 05:33 PM

rambo888 posted on 27-8-2013 02:34 PM static/image/common/back.gif
Based on aku punya experience dgn customer. Kalau nak dikira cost untuk buat support team compare de ...

Tq bro, betul jugak kene bermula slow2.
Bagi aku baik cari sorng dua dulu untuk tranning, kene tahu flow suma.
Mula pelan2 laa,
Payah jugak nk rekruit bdak ni, yg betul2 nk kje betul2 ade kemahiran yg kompeni nk mmng payah.
Ramai jer bdk2 backgound study dia bidng IT kat compny aku ni.
Tapi bile mntk kje tnya dia lebih kepada bidng apa mcm progming ke,network ke. dia sendiri xyakin
Tahan laa mntak keje bahgian lain macm recieving dan sebgainya.

Tnya membe2 yg mmng kelulusan degree diploma pulak
Basic kalau xkene dngn gaji yg dia nk mmng xlaa, kalau dh ade experience nk nego gaji aku xkesah sngt.
Bdak2 baru grade ni payah kalau ajak mula keje dari bawah suma xnak.
Start2 nk gaji general manager payah ler keje betul boleh buat ke x ntahla dieorng ni :sweat3:

Kalau techiniton hardware dngn network bape gaji bole letak agak2 yer.



kairouseki Publish time 27-8-2013 06:53 PM

Hmmm.. Macam aku pernah dengar jer. Ahaks!! Baru aku teringat, kawan aku pernah tanya aku gak pasal nie. Berkaitan tesis dia masa blaja dulu. Situasi kau hampir sama dengan tajuk tesis dia. Develope ICT Infrustructure for Retail Chain Store. Banyak perkara kena buat.

Antara perkara penting kena ada
-Data Center
-Network Infrustructure
-Department Involve
-Structure Life Circle
-Software(utk support service)
-Hardware

Kalo tak silap aku la..

phongsakorn Publish time 28-8-2013 09:52 AM

hmm.. paling penting dalam satu department tu mesti ada seorang atau dua yg pengalaman dalam teknikal.. dan juga boleh memimpin satu pasukan..sentiasa positif.. budak yang lepas graduate pengalaman 1-2 tahun mungkin ada masalah dari segi displin.. kalau database programming buat tu je.. tak nak buat benda lain Last edited by phongsakorn on 28-8-2013 09:54 AM

cmf_Ax Publish time 5-9-2013 12:16 PM

kalo gaji pon kene tgk jugak ... cntoh la mcm aku system engineer (hardware/network) gaji kl mmg la bes .. tp bile kat melaka agak sadis jugak la ... sbb tu aku nak tuka angin ke melake skrg susah sbb gaji akan downgrade kaw2 ... huhuhu..

kambinggila Publish time 18-9-2013 03:42 PM

kalau company kecik, tak perlu ada data center. tapi mungkin boleh menumpang hosting server kat memana data center..

nak buat it support ni susah. kalau company kecik. hire fresh grad. train diorang from scratch.

biar ada dalam 5-6 orang dan 1 people manager.

setiap orang tu kalau boleh biar boleh handle semua bahagian. dari infrastructure sampai ke system application.

bab bab graphic/design carik budak multimedia sorang..

gaji boleh letak dalam 2k-2.2k as start for fresh grad. since company pon kecik kan :)

cmf_Ax Publish time 18-9-2013 05:05 PM

kalo nk gune org, roger aku.. tp nak duk mlk boleh?

PanjangCool Publish time 19-9-2013 04:38 PM

cmf_Ax posted on 18-9-2013 05:05 PM static/image/common/back.gif
kalo nk gune org, roger aku.. tp nak duk mlk boleh?

Melaka?
Jauh bro.
Company aku sekitar jb huhu

naimareim Publish time 13-10-2013 01:04 AM

aku minat pasal computer networking tapi knowledge tu takde lah banyak sangat..tapi kalau dengar orang network sembang tu ley ar faham jugak if not 100% faham dalam 50% mesti dapat faham jugak.. tapi aku freshie.. hahaha.. PHP programming aku boleh ar A tapi jiwa aku bukan dgn software programming tapi lebih kepada computer networking.. so sekarang tengah belajar secara online melalui UDEMY online course :D

dualchicks Publish time 25-10-2013 04:18 PM

boleh jer nak hire dgn gaji ikut current market...yg penting...process ngko kena clear..documentation kena lengkap dan up to date...RUNBOOK tu lagi penting supaya mudah diowang nak ikut cara2 step2 ketika nk wat kejer...SOP document pun buat jugak...apa scope diowang kena buat...berbaloi tak scope dgn setimpal gaji yg diowang dpt...training mmg sudah semestinya...kalau kerja byk tak settle...revise balik process flow kat mana yg bottlenect disebabkan apa...system punya pasal kaa people skill kaa human behavior kaa vendor problem ke...

Fresh grads ni ngko kena pampered sket mcm bayi baru kuar dr rahim...tatau benda...ekaulah kena kasi makan kena kasi susu...train dia bercakap, ajar cara berjalan, ajar adat2 sampai dah experience level...lain bangsa lain adat...sama laa mcm business case yg nih..lain company lain process...

kekadang diowang keje company kecik2...diowang pun pk masa depan jugak...kalau process dah bercelaru...mcm rasa tak confident jer better cari lain...mmg takleh nak salahkan diowang...salah diri sendiri coz setup byk tak betul...bukannya takde company kecik2 tapi IT infra dia power...mesti ada...contoh...Yun Nam hair care...business wat repair rambut jer...tapi dah ada data center sendiri...

kalau aku lah mcm ngko...supermarket ada 10...semua server aku letak setiap supermarket...pastu buat server cluster dan storage mirroring Raid 1 utk DR...masuk data "A" ajer..seluruh server kat supermarket akan update serentak...kalau salah satu kedai terbakar atau banjir...data masih selamat lagi...tu namanya Business Continuity Plan...mesti boss ngko sayang...

Kalau cost terlalu tinggi...buatlah permulaan dengan menggunakan Raspberry Pi :)

nelayan Publish time 12-2-2014 03:30 PM

ni yg paling complete la rasanya



Pages: [1]
View full version: Membentuk IT support group