webxcrawler Publish time 19-9-2013 10:29 AM

neotoxin posted on 2-9-2013 12:43 PM static/image/common/back.gif
Lepas promo period, patah balik jadik 158.99 ke?

Hahahaha...soklan best!

aimanfrepaid Publish time 25-9-2013 03:03 PM

rasa ABN ni ada kaitan dgn Media Prima jugak.. nampak gaya2 mcm tu la. tp disebabkan servis baru, tak sesuai nk mengorbankan duit untuk servis yg tak terbukti terutama kalau after sales service tu mcm mana.. jadi Yakinlah Unifi, Undi Maxis hahaha

princess_happy Publish time 26-9-2013 02:36 PM

baru na test juga tenet nih...harap ade peningkatan servis bukan harga..

trunks Publish time 26-9-2013 08:27 PM

langganlah njoy free seumur hidup

dualchicks Publish time 25-10-2013 04:26 PM

aku tgk channel dia byk hindu jer...

mat@bronok Publish time 23-11-2013 04:21 PM

dah muncul abn ni unifi takmo turun reger ke?

omarba Publish time 25-5-2014 02:23 AM

Saya baru langgan ABNxcess. Pakej 5mb n tv. Speednet result.. 3mb dl, 1mb upload. Ping 60ms

esadeq Publish time 13-6-2014 01:15 AM

Salam....

Ni copy dr Lowyat forum...

I been using ABN for about a month ++.
Since last time don't have any rain and thunderstorm so...no issue.
Just then a couple of week back there were heavy rain and thunderstorm. So..during that time at first it struct my TV through the HDMI port...The high voltage came from the coxial cable through the decoder and blow my TV fuse. Since I'm a TV tech so I check and repair my TV. After that no signal came from the decoder. I call the ABN guy and they replace it...

Next the second time it hit again...but this time more worst as there are spark came out from the modem and my wife film it. this is not very bad if there are no one at home you house could catch on fire. My wife already pull out all the plug except the coxial cable. All my equipment connected to the decoder and modem cannot be use again and unrepairable....I already ask to ABN nicely to replace my equipment...
They DONT want to take responsible...they said their equipment were good and have protection and all...They blame it came from the power source.... Damn!!!! how can say like that since I already uplug the power cable....FYI...I already been using my hometheater, TV sets and all for 2 years and nothing happen...even when I use during thunderstorm and all....What the hell man...


What I know is their grounding is ----zero....no grounding at all...the techician that come to my house to replace the decoder and modem said also...He said also several house also their TV and equipment connected to the modem and decoder been damage...MANY had have this problem...lucky for them they TV warranty still on...Lucky for ABN they didn't have to pay...For my case they don't want to pay...

I taking my right to my lawyer and FOMCA...we have our right...if you house got burn then they will take action?I upload the video to youtube...later you can see the spark came from the modem... Think again if you want to risk your equipment and even life for this company.....


Coxial cable ni dpasang dr tiang TNB...so kalo kene sambar...xmustahil laa boleh masuk ke rumah sbb mcm wire copper biasa...lain laa kalo masuk ke rumah fiber optic....renung2 kan laa....

esadeq Publish time 13-6-2014 01:53 AM

http://www.youtube.com/watch?v=7DWnFjXlFrw

esadeq Publish time 13-6-2014 01:55 AM

ABNxcess cause spark from lightning...
Coxial cable not good...possible fire to you home?

http://www.youtube.com/watch?v=7DWnFjXlFrw

omarba Publish time 27-6-2014 04:01 PM

Aku dah pki 2 bulan.... pakej 70++ 5mb. So far aku rasa speed sama je ngan unifi 5mb. Tv tu bole la layan... bagi aku best la sebab byr 1/2 dari unifi. dpt tv lagi....average speed sekitar 4.5-5mb. ade gak kadang2 congest... drop 3++ mb. So far ok la speed ngan harga dier.

CiliPadiSedap Publish time 15-7-2014 02:16 AM

rileks posted on 30-8-2013 11:11 AM
company ni sapa punya

Company India. Kroni najibbun. Ada gmbr dia. Sebab tu channel semua bangla Dan india

CiliPadiSedap Publish time 15-7-2014 02:17 AM

dualchicks posted on 25-10-2013 04:26 PM
aku tgk channel dia byk hindu jer...

Astro Dan abn milik India. Kroni najibbun

cendolsusu Publish time 17-10-2014 10:14 PM

ABN access yg gila

aku dah pakai almost 3 mths dan aku boleh kata inilah Broadband Service yg paling teruk aku pernah jumpa....ye mmg murah dari unifi yg aku pernah pakai tp aku rasa cas tu tak berbaloi pun dgn service diorang yg mungkin RM 10 pun takde sampai nilainya kot dgn hari2 DC especially malam dan hujan..serius aku boleh jd gila dgn produk ni tah apa diorang buat aku pun taktau...

aku nak buka cari forum ni pun dah setengah jam lebih aku reload2 sbb takde signal katanya dan nak loading punyalah berjanggut...nak tgk forum cari yg byk page mmg aku boleh nangis kot sbb nak tunggu dia loading...JGN PAKAI aku nasihatkan...aku taktau apa modus diorang introduce produk ni dan aku ada baca dekat lowyat forum ke mana yg 10 mbps punya HSBB diorang pakai coaxial wire (sorry kalau salah) instead of fibre optic macam unifi pakai (yg takyah argue dia punya HSBB performance walaupun mahal sikit)...customer service ABN ni kalau nak call pun sampai 9 mlm je ada...where that time la masalah dgn benda ni start...nak kena tunggu besok and susah nak ngadu dgn diorang ni...not really helpful....technician ada dtg tgk tapi surprisingly techniciannya pun kata aku rugi terminate unifi dgn pasang benda alah ni sbb mmg sgt berproblem pun...semua area bukan area tempat aku je...dah technician diorang pun cakap camtu nak cakap apa lagi...

entahlah...yg pasti aku sangat kecewa dgn service ni...:dizzy:

BobKerbau Publish time 27-10-2014 03:00 PM

baru je terminate. sempat pakai 4 hari je.

ikmanurz Publish time 19-11-2014 01:04 PM

dah try.. konkonon nak ganti Unifi 5M sebab share 5 orang ada lag sikit. Abn offer 10M tak sampai rm100 pun macam best tetapi sangat mengecewakan.. bukan lag je, kalau orang tengok tv, internet out terus.. sakit hati je.

Unifi walaupun 5M, fix 5M utk internet je, utk iptv tak share. Aku syak 10M yang Abn bagi ni kongsi untuk internet & iptv. Sebab tu bila org tengok tv, internet apa pun tak boleh.. sib baik trial je 3 bulan free, Unifi tak potong. Kitorang guna 2-3 minggu je, pastu guna Unifi balik..
Pages: 1 [2]
View full version: abnxcess. sapa dah pakai?

ADVERTISEMENT