PerKasa Publish time 20-7-2013 01:52 AM

Mcm mana nak buat Digital Image

ada assingment
kena buat digital image
High Resolution 300dpi jpeg danPSD format.

gambar dah ambildah transfer katcomputer

so sekarang nak buat 300dpi jpeg danPSD format.

lepas tu kena transfer ke CD atau DVD

boleh tolong ajarkan step by step. PLEASE


kakikuDibibirmu Publish time 20-7-2013 05:24 AM

sumbat masuk jah dalam photoshop tu, convert dpi dia save as PSD aman-aman adja konsepnya

aziz79 Publish time 20-7-2013 05:48 AM

sini membantu?
fPeLQhml3Vs

trunks Publish time 20-7-2013 09:13 PM

nak transfer ke cd kena burn dulu guna software..
atau nak mudah transfer sahaja ke pendrive tak
payah burn bagai.

PerKasa Publish time 21-7-2013 07:23 AM

trunks posted on 20-7-2013 09:13 PM static/image/common/back.gif
nak transfer ke cd kena burn dulu guna software..
atau nak mudah transfer sahaja ke pendrive tak
p ...

jika aku burn kat cd murah je
tapi jika teranssfer kat Pendrive
mahalah beb pensyarah aku akan simpan pendrive aku tu..


anyway thanks

hanalisa Publish time 21-7-2013 10:22 AM

eh. itu kan hang punya assignment, mana aci tanya orang. :lol:

izamahmed Publish time 23-7-2013 12:05 PM

PerKasa posted on 21-7-2013 07:23 AM static/image/common/back.gif
jika aku burn kat cd murah je
tapi jika teranssfer kat Pendrive
mahalah beb pensyarah aku akan s ...

tak perlu software pun boleh masuk CD
CD pun boleh function mcm pendrive → copy & paste.
cuma CD tak boleh padam balik melainkan CDRW

PerKasa Publish time 24-7-2013 01:09 AM

izamahmed posted on 23-7-2013 12:05 PM static/image/common/back.gif
tak perlu software pun boleh masuk CD
CD pun boleh function mcm pendrive → copy & paste.
cuma C ...

TQ kerana sudi membantu

izamahmed Publish time 24-7-2013 08:00 AM

PerKasa posted on 24-7-2013 01:09 AM static/image/common/back.gif
TQ kerana sudi membantu

no problem :D
Pages: [1]
View full version: Mcm mana nak buat Digital Image

ADVERTISEMENT