sham159 Publish time 17-7-2013 04:12 PM

Terminate streamyx kat umah : Diantara broadband Maxis dan broadband Celcom ...

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Sham baru terminate internet streamyx kat rumah..Untuk jimatkan kos. Sham melanggan streamyx package combo RM110 sebulan.
Hari ni terfikir untuk guna internet balik kat umah..Diantara broadband Maxis dan Broadband Celcom Digi..yang manakah paling laju internet? Sham pernah melanggan Celcom Digi hari tu..dlm RM68 sebulan kalau tak silap..Tapi dia tengok coverage..

Diharapkan sesiapa yang ada pengalaman melanggan Maxis dan Celcom dapat memberikan pendapat.

Atau patut Sham sambung balik internet streamyx ni kat umah??

Terima kasih Last edited by sham159 on 17-7-2013 04:18 PM

phongsakorn Publish time 17-7-2013 05:21 PM

maxis atau celcom broadband tu ada quota limit macam 3GB, 6GB.. harga pun lebih kurang streamyx RM 110 sebulan.. kalau pengunaan internet adalah tinggi lebih elok guna streamyx..

trunks Publish time 17-7-2013 11:41 PM

jangan mengarutla mobile broadband tak ada jimat mana nya,,sebab
konsep dia sama saja dengan topap handphone..habis quota-kena
topap untuk kasi laju pula..ini untuk mobile handphone bolehla
yang sekadar nak check email..atau chat dekat whatsaps dan
wechat ke..

untuk pelanggan di rumah,bukankah ada pakej yang 384kbps
streamyx,ini baru 60rm sebulan tak perlu bayar sewa telefon
512kbps 90rm begitu..

sham159 Publish time 18-7-2013 10:02 AM

phongsakorn posted on 17-7-2013 05:21 PM http://mforum2.cari.com.my/static/image/common/back.gif
maxis atau celcom broadband tu ada quota limit macam 3GB, 6GB.. harga pun lebih kurang streamyx RM 1 ...

Ok. Sham terminate streamyx bulan lepas..sebab bil dah kena potong. Internet connection dihentikan tetapi bil berjalan..tu yang tak larat tu..sekarang memang nak jimat kos.
Streamyx combo yang Sham langgan sebelum ini free panggilan fix line seluruh negara..dapat free modem,,free wireless telefon..kadar berapa ntah utk mobile..lupa dah.

Streamyx pakai modem..takde thumbdrive...Maksudnya kalau balik kampung yg xder wifi streamyx memang x online la. Celcom Digi dulu sham pakai broadband ada la coveragenya..Masa tu pakai RM68 kalau x silap..

Rasa nak langgan RM98 Celcom Digi..speed : 3.6 mbps..Data volume 6GB .Sedangkan streamyx 1 mbps RM110..Apa pendapat semua?

phongsakorn Publish time 18-7-2013 01:35 PM

sham159 posted on 18-7-2013 10:02 AM static/image/common/back.gif
Ok. Sham terminate streamyx bulan lepas..sebab bil dah kena potong. Internet connection dihentik ...
streamyx RM 110 sebulan unlimited access.. jadi boleh guna internet tiada capping.. kalau ikutkan semua provider offer 3.6mbps / ada yang 7.2mbps speed bergantung kepada coverage area sesuatu kawasan contoh Johor.. ada keburukan juga bila melanggan kepada broadband antaranya ialah yuran bulanan yang tinggi setelah dicampur untuk kos topup data volume, sambungan jalur lebar broadband meningkatkan keupayaan kelajuan internet tetapi tak menjamin kelajuan..contoh waktu hujan.. ada terma dan syarat kontrak yang perlu dipatuhi Last edited by phongsakorn on 18-7-2013 01:46 PM

cmf_death Publish time 20-7-2013 03:36 AM

skang ni ampir sumer tempat sapot tm wifi... pree je asalkn kita ni user tm.. x kira la unifi ke streamyx ke...register pastu msukn mac address.. login gna smartfon/laptop...setel.. asalkan ada 'tm wifi'je..
kt umah bleh gna,kt luar pun bleh gna... mcm kt umah kita gna modem.. kt luar kita gna wifi.. contoh tmpat yg ada tm wifi ni mcm fast food restoren.. kfc.. pizza.. bla bla bla...

http://202.188.95.116/mac2/register.php
http://202.188.95.116/mac2/manage.php

bleh cek sini coverage dia

http://www.tm.com.my/ap/personal/internet/broadband/Pages/tmwifi/search.aspx#
Last edited by cmf_death on 20-7-2013 03:50 AM

kakikuDibibirmu Publish time 20-7-2013 05:22 AM

mobile boradband semuanya hampes

cmf_death Publish time 25-7-2013 11:59 AM

ngeeeeeee...........


https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1077274_165752510275646_1528130325_o.jpg
Pages: [1]
View full version: Terminate streamyx kat umah : Diantara broadband Maxis dan broadband Celcom ...

ADVERTISEMENT