cektim Publish time 23-9-2013 05:22 PM

seorg web developer d cni..
tp asalnya bercita2 nk jd programmer
ska progaming lg dr web dveloping ni, hoho
sbab xbapa kreatip sgt
byak men html, css ja skang..
asa2 nant nk bhijrah tmpat laen la sblom bkarat pogaming neh

happywater Publish time 27-9-2013 03:08 PM

i'm web designer & graphic designer
Illustrator, Photoshop, Corel Draw, In-Design, E-Commerce, Java, Ajax, html, php, Linux, css, sharepoint 2010, sap. multi-tasked- accounting, admin, hr cert.

hanalisa Publish time 29-9-2013 03:21 PM

aku kerja kat GLC. tapi ada la buat freelance Graphic Designer.
- pernah buat prog book, greeting cards, bunting, logo, web banner, flyer, CD cover
- tak pernah design web, tapi tau la code HTML/CSS yang biasa2 tuh.. pernah buat simple page untuk EDM company aku
- aku selalu kena design presentation slides for the company
- buat simple infographics
- software selalu digunakan - Adobe Photoshop + Illustrator + InDesign

* TAPI AKU PALING BODO BAB PROGRAMMING.. :laugh3:

PanjangCool Publish time 29-9-2013 06:49 PM

hanalisa posted on 29-9-2013 03:21 PM static/image/common/back.gif
aku kerja kat GLC. tapi ada la buat freelance Graphic Designer.
- pernah buat prog book, greeting c ...

Lebih kepada designer laa ni.
Biasa kalo untuk koprat cd cover software ape yg sesuai yer?

hanalisa Publish time 29-9-2013 07:07 PM

PanjangCool posted on 29-9-2013 06:49 PM static/image/common/back.gif
Lebih kepada designer laa ni.
Biasa kalo untuk koprat cd cover software ape yg sesuai yer?

aku pakei illustrator jer.. kitorang selalu deal dengan satu company printer ni. so semua setting diorang buat, aku design jer. macam CD cover ni, diorang bagi aku template so aku just follow.

anyway biasalah kat ofis bila ada program/event, diorang tau aku bole design, semua nak suruh aku buat free. benci btol. selepas ni aku nak bagi motto - "no money no design".. :sleepy:

makcik.peah Publish time 9-10-2013 11:38 AM

huwaaa..
mokcik lebey suke bab2x multimedia + editing ( adobe photoshop + illustrator + coral dll ) tapi ble keje kene plak campak kat department development system..
xley nk g sangat la..
nak nages je..
huwwaaa...
dpt prosess men'survey' untuk tukar nie.
Last edited by makcik.peah on 9-10-2013 11:50 AM

aziz79 Publish time 9-10-2013 08:02 PM

makcik.peah posted on 9-10-2013 11:38 AM static/image/common/back.gif
huwaaa..
mokcik lebey suke bab2x multimedia + editing ( adobe photoshop + illustrator + coral dll ) ...

semoga berjaya :)

Kamen_rider Publish time 20-10-2013 06:00 PM

makcik.peah posted on 9-10-2013 11:38 AM static/image/common/back.gif
huwaaa..
mokcik lebey suke bab2x multimedia + editing ( adobe photoshop + illustrator + coral dll ) ...

makcik buat freelance lah makcik..masyukk oooo..sekarang ramai yang lapar grafik berkualiti ni...

Kamen_rider Publish time 20-10-2013 06:03 PM

Kemahiran IT aku adalah menggunakan budak2 yang mahir IT untuk siapkan projek2 aku..ngeh ngeh ngeh...lelagi yang belah2 india, pakistan..

makcik.peah Publish time 21-10-2013 07:46 AM

Kamen_rider posted on 20-10-2013 06:00 PM static/image/common/back.gif
makcik buat freelance lah makcik..masyukk oooo..sekarang ramai yang lapar grafik berkualiti ni...
...

makcik x reti nk start cmne la Kamen_rider..

Kamen_rider Publish time 21-10-2013 10:11 AM

makcik.peah posted on 21-10-2013 07:46 AM static/image/common/back.gif
makcik x reti nk start cmne la Kamen_rider..

ok makcik...bagitau aku apa kepakaran makcik..pastu bagi portfolio sekali.

toxicated Publish time 22-10-2013 11:59 AM

Aku skrg tgh blaja develop mobile apps.

PanjangCool Publish time 22-10-2013 12:04 PM

Kamen_rider posted on 20-10-2013 06:03 PM static/image/common/back.gif
Kemahiran IT aku adalah menggunakan budak2 yang mahir IT untuk siapkan projek2 aku..ngeh ngeh ngeh.. ...

Cmna tu bro
Bayar org untk siapkan system ke cmna?


zamkumis Publish time 23-10-2013 11:12 AM

Saya focus bidang database, kalau nak audit database tu betul atau tak strukturnya, insyaallah boleh. Sebab database ni kalau silap struktur asasnya, akan timbul banyak masalah dikemudian hari.
Last edited by zamkumis on 23-10-2013 11:19 AM

PanjangCool Publish time 29-10-2013 12:27 PM

Salam kawan2 suma.
Aku nk kongsi satu laman web untuk freelance xtau laa korng penah try ke x
Aku baru lagi explore aku dh register
Cuma xbrape paham lagi tngh kaji lagi

http://www.freelancer.com/

Apa yg aku paham sedikit sebnyk laa
Kite provide material berkaitan2 It contohnya, designer, programmer, html,php dan sebagainya
Kita akn dibayar mengikut nilai usd
Sape2 penah try x benda ni??

Boleh kongsi2 rase2 ok ke x lamn web ni
Cara payment sume.

Thanks.

WAN_GHOST Publish time 18-12-2013 04:38 PM

bab print dn komputer mmg selalu kena bila jumpa client haha... kita keja buat web company client... bila smpai ofis client... sekali printer, komputer, router tmnet suma kena check berbagai... hahahaha!! orang selalu ingt orang IT nie taw segala macam hardware and software.. huhu...

Kamen_rider Publish time 18-12-2013 08:55 PM

PanjangCool posted on 29-10-2013 12:27 PM static/image/common/back.gif
Salam kawan2 suma.
Aku nk kongsi satu laman web untuk freelance xtau laa korng penah try ke x
Aku...

web ni bagus untuk nak cari duit tambah2...takpe..ko register..pastu try bid job yg ade..lain2 web yang bagus..microworkers, odesk..aku biasa pakai odesk cari freelance...

aku tak pandai IT..so aku guna la kepakaran orang2 IT cam hangpa semua ni..

xhkmx Publish time 20-12-2013 03:41 PM

Aku dulu belajar programming. Yg aku rasa aku power PHP dgn VB.
Tp skang keje manage network. Rasa mcm nak cari keje lain je...

pancadala Publish time 21-12-2013 01:29 PM

Aku belajar IT di India. Sempat buat pratikal di US 3 bulan dan sambung lagi 3 bulan di Malaysia sendiri. Sekarang kerja aku banyak senang. Iaitu lihat orang buat kerja.. itu saja.. plan kerja aku bikin tapi kerja kemudian dibuat oleh orang lain.. hari-hari aku lihat ada betul atau tidak kerja yang dibuat oleh orang lain.. kalau orang lain buat salah aku juga yang kena.. jadi aku sangat garang la... tara ikut arahan aku korang pergi mampos la..

Kalu tara pircaya cerita aku pun tara apa juga

mrshairey Publish time 27-12-2013 09:20 PM

tumpang tanya, email gmail saya ada boxbe. macam mana nak remove boxbe tu ye?
Pages: 1 [2] 3
View full version: Sapa sini bidang IT jom kita kongsi apa kemahiran IT anda

ADVERTISEMENT