lan_86 Publish time 19-6-2013 01:02 AM

YOUTUBE : an error occured,please try -solved

ada sapa2 alami masalah ni?

benda ni jadi bulan lepas sampai sekarang..masalahnya 3 dari 5 video yg di buka mesti keluar error ni,sebelum ni elok je.

try chrome,opera,firefox..semua x jalan..

clear cache, downgrade flash player...sama jugak:dizzy:

Last edited by trunks on 3-7-2013 08:33 PM

phongsakorn Publish time 19-6-2013 02:08 AM

dah cuba enable javascript, dan upgrade browser






lavendernovella Publish time 19-6-2013 07:42 AM

samalah kita, selalunya refresh pas tu ok dah

lan_86 Publish time 19-6-2013 04:17 PM

phongsakorn posted on 19-6-2013 02:08 AM static/image/common/back.gif
dah cuba enable javascript, dan upgrade browser

javascript da enable,browser semua updated

lan_86 Publish time 19-6-2013 04:18 PM

lavendernovella posted on 19-6-2013 07:42 AM static/image/common/back.gif
samalah kita, selalunya refresh pas tu ok dah

lepas refresh kadang2 boleh,tp selalunya x boleh

lavendernovella Publish time 20-6-2013 07:59 AM

lan_86 posted on 19-6-2013 04:18 PM static/image/common/back.gif
lepas refresh kadang2 boleh,tp selalunya x boleh

tu tak sure pulak , kena tanya bijak pandai IT....

izamahmed Publish time 28-6-2013 11:06 PM

downgrade flash player?

nape tak upgrade? sebab kadang2 codec flash untuk streaming video pun berubah jugak semasa ke semasa.

trunks Publish time 29-6-2013 02:00 AM

lan_86 posted on 19-6-2013 04:17 PM static/image/common/back.gif
javascript da enable,browser semua updated

ada masalah lagi ke?

lan_86 Publish time 30-6-2013 01:11 AM

trunks posted on 29-6-2013 02:00 AM static/image/common/back.gif
ada masalah lagi ke?

skrg guna flash versi 10.3...tak ada perubahan

trunks Publish time 30-6-2013 01:27 AM

lan_86 posted on 30-6-2013 01:11 AM static/image/common/back.gif
skrg guna flash versi 10.3...tak ada perubahan

system restore ada buat?

trunks Publish time 30-6-2013 01:29 AM

kalau metacafe ke ada masalah juga ke

guna windows apa?

cuba guna browser ini dulu,kalau boleh bagitau saya..

link

Last edited by trunks on 30-6-2013 01:45 AM

lan_86 Publish time 30-6-2013 10:56 PM

metacafe ok..x da masalah..

windows 7

browser apa tu?:o tak berani pula try

trunks Publish time 30-6-2013 11:57 PM

lan_86 posted on 30-6-2013 10:56 PM static/image/common/back.gif
metacafe ok..x da masalah..

windows 7

saya kan mod sini..kenapa pula takut nak try?
itu portable firefox..

soalan saya system restore sudah buat ke belum.
masih belum reply lagi.
Last edited by trunks on 1-7-2013 12:00 AM

bzzts Publish time 1-7-2013 12:21 AM

check =

1- browser. pastikan ada browser backup = Opera, chrome, firefox, maxthon, safari, etc...
2- java runtime 32bit atau 64bit? kalau 32bit, ok. kalau 64bit, kena install dua2 version. :D
3- flash player =updated.

kalau still problem, uninstall 3 item diatas.
restart pc/laptop.
pastu install semula (fresh installer yg bau didownload semula).

kalau masalah masih berulang, sila inform.

trunks Publish time 1-7-2013 09:31 PM

selain itu..pergi Internet explorer/ tools/ internet option dan reset to defaults

dan pergi firefox /add on / cari shockwave flash ..disable /restart firefox
dan enable semula.

lan_86 Publish time 2-7-2013 01:55 AM

momod @trunks garangnya...takut adik :funk:

tak buat system restore...da try enable/disable flash..sama je

@bzzts da try firefox,opera,ie,chrome...tetap keluar error...java 32bit..flash player downgrade dr 11.7 to 10.3 sebab nak tgk punca sebenar..masalah sama.   

masalahnya bukan semua video tak boleh tengok,sebahagian sahaja :dizzy: Last edited by lan_86 on 2-7-2013 01:59 AM

trunks Publish time 2-7-2013 02:00 AM

lan_86 posted on 2-7-2013 01:55 AM static/image/common/back.gif
momod @trunks garangnya...takut adik

tak buat system restore...da try enable/disable flash ...
hehe takla.cuma tersinggung saja..sebab awak tak trust me..

1) pergi cuba browser saya bagi atas sana

update dulu sini boleh ke tak..

Last edited by trunks on 2-7-2013 04:30 PM

trunks Publish time 2-7-2013 03:09 AM

cara lain..download ultrasurf

http://fs35.filehippo.com/7897/f4de539c9bd744a0b3848586478a78c0/u.zip

dan ikut tutorial sini cara guna..selepas connected

masuk website check ip sini..tengok location sudah
bertukar ke luar negara ke belum

http://whatismyipaddress.com

kalau sudah..masuk balik youtube dan playback..
masih ada error ke tak..

D6B-OkCGr9s

izamahmed Publish time 2-7-2013 03:39 PM

masih tak dapat lagi ke?
boleh juga download flash player yg latest.

lan_86 Publish time 2-7-2013 04:02 PM

@trunks da try portable firefox tapi sama je..tapi lepas guna ultrasurf boleh pulak {:1_509:}

lepas ni boleh layan website ehem2 la{:3_87:}:lol:

tak bahaya ke guna ultrasurf ni?

@izamahmed da ok tapi lepas guna ultrasurf...leceh sikit.

Pages: [1] 2
View full version: YOUTUBE : an error occured,please try -solved

ADVERTISEMENT