xlupadotcom Publish time 18-6-2013 01:29 PM

Blog X Lupa Dah Di Sekat SKMM?

Sapa ada pengalaman blog kena sekat oleh SKMM?
Hari ni dah 8 hari blog saya problem.Dah hantar report pada Unifi dan SKMM untuk penjelasan,tapi hingga sekarang mereka belum reply.Bila call skmm dia kata tunggu la bahagian tu balas emel.

BLog ni masih boleh diakses sekiranya change dns.Tapi masaalahnya ada pengguna terutama dari unifi,p1 dan streamyx tak boleh masuk.Dari celcom,maxis,umobile dan lain-lain je boleh.Mula-mula problem ni ada juga rujuk kat pihak hosting ..kalau2 sangkut kat firewall..tapi xde.

Rujuk dengan domain NetKL,mereka maklumkan domain tu dah dirediretkan ke SKMM.SO itu diluar bidang kuasa mereka.

Bila google ,kerajaan memang tengah cari blogger hantu yang menggunakan fake profile untuk sebarkan khabar angin.Adakah saya jadi mangsa keadaan?

Mediaperak.com juga pernah diblock oleh skmm pada tahun 2012.



xlupadotcom Publish time 18-6-2013 01:39 PM

Sekiranya ada yang dapat masuk dan tak dapat masuk,sila balas dengan beritahu masuk menggunakan internet apa,
coz saya fix masaalah ini dengan migrate host..

pakweneelofa Publish time 18-6-2013 02:21 PM

padan muka

xlupadotcom Publish time 18-6-2013 03:22 PM

pakweneelofa posted on 18-6-2013 02:21 PM static/image/common/back.gif
padan muka

napa lak kata mcm tu?


pakweneelofa Publish time 18-6-2013 03:45 PM

xlupadotcom posted on 18-6-2013 03:22 PM static/image/common/back.gif
napa lak kata mcm tu?

tujuannye nk menyakat..maaf

GuaAnakMelaka Publish time 4-7-2013 01:55 PM

http://xlupa.com?

ada je...mana disekat???
Pages: [1]
View full version: Blog X Lupa Dah Di Sekat SKMM?

ADVERTISEMENT