manjalara_01 Publish time 13-6-2013 09:11 PM

Nak tanye a few Soklan tentang TM UNIFI....Please Help

Salam korang semua..

manja nak tanye 1 soklan dulu..
brape kali korang dpt bil TM unifi??...
sekali sebulan ke??...

soklan kedua....
betul ke kalau kite guna telefon cordless yg die org bagi tu..
FREE utk panggilan kat M'sia je??...kalau calling org lain guna no hp die org..tetap kena charge ke??..

alright..buat masa ni..
tu jek..soklan manja yea...

hope u guys can help...
thanx in advance..{:1_141:}




phongsakorn Publish time 13-6-2013 10:06 PM

salam sejahtera..

jawapan soalan pertama
untuk bil unifi.. contoh penggunaan bulan 1 akan terima bil pada bulan 2.. sehingga sekarang 2013.. saya terima 5 bil..
saya menggunakan unifi 10mbps.. pada awalnya.. dan kemudian tukar ke 5mbps..

jawapan soalan kedua
untuk telefon cordless ianya tertakluk dalam warranti selama 24 bulan percuma ke semua talian tetap.. kalau panggilan ke mobile
number atau handphone akan dicaj sebanyak RM0.10 seminit..


manjalara_01 Publish time 13-6-2013 10:11 PM

phongsakorn posted on 13-6-2013 10:06 PM static/image/common/back.gif
salam sejahtera..

jawapan soalan pertama


owh yea ke??...

orait2...manja ingat panggilan percume tu..utk selamanye2...
ahahhah....:lol:

owh hp pun kena charge jgk..i see...
ingat kan free jgk..huhhuhuu....

ok u...thanx sgt2...:D
ASAP dpt jawapan..
ingat soklan boring mcm ni..
xde sape nak balas..ehehehe...

medangmru Publish time 19-6-2013 07:17 PM

phongsakorn posted on 13-6-2013 10:06 PM static/image/common/back.gif
salam sejahtera..

jawapan soalan pertama


Good info.....{:thumbo

btw aku mmg tak tunggu bil datang pun...selesa guna portal Unifi tu dan boleh tgk dan pantau akaun kita....mudah.....



medangmru Publish time 19-6-2013 07:18 PM

manjalara_01 posted on 13-6-2013 10:11 PM static/image/common/back.gif
owh yea ke??...

orait2...manja ingat panggilan percume tu..utk selamanye2...


panggilan ke telefon landline satu malaysia adalah percuma....kalau ke HP kalau x silap 10 sen seminit...

better pasal bil tu you access guna portal unifi.....pemantaun setiap masa dan ketika....x perlu tunggu bil datang....payment boleh monitor dimana2 jer...

MengkuduMasam Publish time 22-6-2013 10:43 PM

percuma utk land line TM sahaja... kalo landline selain TM still kene charge

bobok Publish time 23-6-2013 09:50 PM

boleh cek no fix line yg bukan TM kat sini:

http://www.skmm.gov.my/Sectors/Celco/Numbering-Management/Numbering-Management/Numbers-Assignment/PSTN-Number/08-Access-Code.aspx
Pages: [1]
View full version: Nak tanye a few Soklan tentang TM UNIFI....Please Help

ADVERTISEMENT