mamarayyan2010 Publish time 7-5-2013 11:47 AM

Perlu ke ada Blog kalau ...

Hye all,

kalau benang ni rasa tak sesuai boleh lah delete .. boleh ajo ... aku ada gak kawan blogger ni .. tak kurang fofular gak lah blog dia ni .. tapi yg aku kurang selesa ialah bila kita bercerita pasal blog dia, contohnya aku share/forward link blog dia pada org lain, dia tak suka..atas alasan dia tak suka blog dia jadi perhatian?

Persoalan aku, perlu ker ada blog kalau tak suka kisah2 blog kau jadi perhatian? perlu ke ada blog kalau orang tak boleh share post2 kau?

Blogger sekalian, i need your view beb!

Aku sejujurnya aku ada blog, 3 kali buat cubaan untuk berblog, tapi akhirnya aku bosan dengan post aku dan aku delete.. sebab utama, aku rasa tak der orang baca blog aku, oleh yang demikian aku tak dapat nak share pun apa yg aku nak share tu kepada orang

Sebab tu aku rasa berforum lebih baik .. hehehe{:loveo

cik_pink Publish time 7-5-2013 12:12 PM

hi TT

pada aku la kan, mcm aku buat blog, adelah utk aku meluah rasa. Kalau aku rasa nak cerita something samada yg aku suka @ tak suka, aku akan tulis lam blog. Mcm setengah org, sket2 tuleh status kat FB. Pada aku, tak semua luahan rasa tu boleh diluahkan dekat FB or twitter or mana2 web social network ni. So melalui blog lah aku meluahkan rasa hati aku sebab x semua org tau aku ada blog even hasben aku sendiri xtau apa nama blog aku. Apa yg aku nak lempiaskan suma dekat blog la. Mungkin sbb tu kawan TT tu x suka blog dia popular sbb mcm xde privacy. Ada benda yang dia tak nak share dgn semua org...macam aku :P

mamarayyan2010 Publish time 7-5-2013 12:56 PM

cik_pink posted on 7-5-2013 12:12 PM static/image/common/back.gif
hi TT

pada aku la kan, mcm aku buat blog, adelah utk aku meluah rasa. Kalau aku rasa nak cerita s ...

luahan rasa pun kadang2 orang minat nak baca ..sesetengah orang menulis blog macam tulis diary ..aku rasa tak salah pun. tapi kalau betul2 nak privacy caranya buat blog tu sebagai private blog... semua reader adalah kenalan kiter .. saper nak jadi follower, boleh apply gitoo ...

pada saya, berblog dan meluahkan rasa tu tak salah.. tapi persepsi kita tentang dunia blogger kena betulkan .. kiter publish untuk tatapan , untuk jadikan panduan atau sempadan .. niat kena betulkan ..

yer dak {:handsomeo

gyver Publish time 8-5-2013 09:58 AM

Kawan awak tu sebenarnya nak buat personal diary. Tapi blog public mana sesuai. Suruh dia masuk dalam blogger atau wordpress dan tukar setting kepada private atau invite only. Habis cerita. Tutup buku.

perang_saudara Publish time 10-5-2013 04:47 AM

kalau ga suka blog jadi purhatian, buat jer setting private, kau sorang jerbuleh bukak, kau sorang jer baca, jadi personal diary.

kalau nak buat goblog tapi tak nak orang tahu identiti diri sebennnnnerrrr, lebih buat buat akaun baru guna nama samaran, jangan bagi kawan-kawan tahu blog tu kau punya, sembunyikan identiti mung....

anak965896 Publish time 10-5-2013 07:15 PM

tak payah buat blog senang, nanti kalau buat blog guna blogspot, admin blogspot pulak tertengok hehe

TUKANGKEBUN Publish time 17-5-2013 11:48 AM

http://www.bloggingpro.com/wp-content/uploads/2012/06/Blog.jpg

bagi sy BLOG adalah satu alternatif   sebagai DAIRI CATATAN PENGALAMANkita, masalah org nak baca or tidak x penting, facebook terlalu open boleh dilihat semua org & ruang bg mereka yg berminat dgn PENULISAN KREATIF terlalu terhad

BLOG juga menjadi tempat simpanan gambar2 kita & boleh dicari semula, walaupun BLOG tidak lagi aktif atau di block (mcm kes saya sbb udah overmaksimum & lebih 5 tahun), membaca BLOG mengingatkan kita akan pengalaman2 yg lalu yg boleh menjadi pengajaran berguna & boleh dijadikan kenangan buat generasi kita akan dtg

* buat masa ini saya menguruskan tidak kurang 10 blog drp personal, NGO, Parti Politik, Masjid & Keagamaan hingga HOBI:lol:
   mmg puas x terhingga, sehingga mampu mengajar org lain membuka blog sendiri, akibat terlalu cemburu melihat sy berblog

mamarayyan2010 Publish time 17-5-2013 03:50 PM

TUKANGKEBUN posted on 17-5-2013 11:48 AM static/image/common/back.gif
bagi sy BLOG adalah satu alternatif   sebagai DAIRI CATATAN PENGALAMANkita, masalah org nak ba ...

setuju ... blog boleh jadi diari tapi kena terima kenyataan dan hakikat kalau ada orang berminat nak jadi follower dan suka nak tahu lebih dan lebih lagi sebab bila kita decide nak buat blog secara tak langsung kita dah decide nak make our personal life public .. hehehe .. my 2cents

mashe89 Publish time 1-6-2013 07:14 PM

hai. bagi aku, blog ni adalah tempat nak nak luahkan apa2 yang ko rasa dalam bentuk tulisan. tak semestinya cerita pasal kehidupan kau ja. mungkin jugak pasal bussines. contoh, ko pegi satu kedai makan A. then kedai tu servis best gila. makanan sedap harga patutan lagi. then ko post.
ada org, kaki google (cam aku), so, kdg2 aku google tempat yg aku rasa nak pegi makan dan baca review dari blogger2 ni.

tp aku sendiri buat blog sebab nak ekspesi kan pendapat sendiri.

ko kena ada 'tema' ko sndri.

crunchez Publish time 3-6-2013 02:14 AM

aku rasa aku bersetuju dgn tuan tanah.

GuaAnakMelaka Publish time 3-6-2013 05:02 AM

aku suka blogging...........

setakat ni hampir 100 blog aku..............ada yg dah 5 tahun x update sbb busy wal sibuk.........



Don’t focus on having a great blog. Focus on producing a blog that’s great for your readers.”
BRIAN CLARK


Antara blogs aku..........


http://manuskripvsbuku.blogspot.com/
http://bookssaatsulaiman.blogspot.com/
http://melakadestinasiterbaik.blogspot.com/
http://peribadidrmahathir.blogspot.com/
http://kamisayangdar.blogspot.com/
http://kisahteladannco.blogspot.com/
http://pcbteinternet.blogspot.com/
http://jomtulis.blogspot.com/
http://tokohmelayukita.blogspot.com/
http://jompimelancong.blogspot.com/
http://jomjadiusahawan.blogspot.com/
http://remajabijak.blogspot.com/
http://bestmovie4watch.blogspot.com/
http://jommasukdapurmemasak.blogspot.com/
http://haiwananimal.blogspot.com/
http://kreatifcreative.blogspot.com/
http://notakeusahawanan.blogspot.com/
http://kisahmanusiabernamasaat.blogspot.com/
http://autataufakta.blogspot.com/
http://kesihatankitasemuaadalahpenting.blogspot.com/
http://gerambetulbetulbetulgeram.blogspot.com/
http://kumanvspenyakit.blogspot.com/
http://rumahkuistanabahagia.blogspot.com/
http://tipsbergunakepadakita.blogspot.com/

http://smallofficehomeofficesoho.blogspot.com/
http://jomcariwang.blogspot.com/
http://bestsong4us.blogspot.com/
http://akusukacakaparab.blogspot.com/
http://akuseorangpenulistegar.blogspot.com/
http://kuliahdotcom.blogspot.com/
http://cerpensaat.blogspot.com/
http://notasaatsulaiman.blogspot.com/
http://ibubapayangcemerlang.blogspot.com/
http://muhadarahsaatsulaiman.blogspot.com/
http://usahawanmelakadotcom.blogspot.com/
http://jommembaca.blogspot.com/
http://gambar2menarik.blogspot.com/
http://lagukubuatmu.blogspot.com/
http://rm1donation.blogspot.com/
http://jomberdoa.blogspot.com/
http://hobihobihobbies.blogspot.com/
http://jommenjahitmengait.blogspot.com/
http://keretakumycar.blogspot.com/
http://kapcaiku.blogspot.com/
http://jombacabukubuku.blogspot.com/
http://kisahpenyapusampah.blogspot.com/
http://manuskripvsbuku.blogspot.com/
http://akusukakerja.blogspot.com/
http://katakatakatatokoh.blogspot.com/
http://tokohislamdulukini.blogspot.com/
http://tensenmensen.blogspot.com/
http://jombelajarrajin2.blogspot.com/
http://dosamembawakeneraka.blogspot.com/
http://pahalaselepasmati.blogspot.com/



Only on the Internet can a person be lonely and popular at the same time.”

― Allison Burnett




The first thing you need to decide when you build your blog is what you want to accomplish with it, and what it can do if successful.”
Ron Dawson

GuaAnakMelaka Publish time 3-6-2013 05:07 AM

Sebenarnya blog ni mcm diari / ilmu pengetahuan / luahan dan sebagainya..

Mcm blog anak2 aku..sejak mereka lahiraku wat blog..tepek gambau2 masa baby sampai la depa sekolah....

itulah kenangan....

kita ada mempunyai ilmu dan pengetahuan masing2,maka kita kongsikan dalam blog

contohnya TT ni lulusan Engineering Mekanikal,buat blog didik pelajar2 berjaya cemerlang dalam course tu,kongsi pengalaman dll...

aku nak wat 1000 blog tp x larat nak handle semua blog...........yg sedia ada pun byk x update.........

byk faedahnya blogging nie...

JGNfikir tiada org baca....ada 1 blog tu aku terbaca setelah athu pemiliknya dah meninggal dunia...

bila baca blog dia,mmg menyedihkan sbb dia mmg sorg remajayg pintar,happy go lucky,suka meluahkan perasaan trhadap adik beradik,ibu bapa,kawan2dlm blog sbb dia tahu ibu bapa.,adik beradik,teman2 bc blog dia...

mamarayyan2010 Publish time 3-6-2013 06:29 AM

GuaAnakMelaka posted on 3-6-2013 05:07 AM
Sebenarnya blog ni mcm diari / ilmu pengetahuan / luahan dan sebagainya..

Mcm blog anak2 aku..sej ...


sy pun berblogwalking jmpa blog yg awk maksudkn..yg skrg mama dia smbung update tu kan..

GuaAnakMelaka Publish time 3-6-2013 06:40 AM

mamarayyan2010 posted on 3-6-2013 06:29 AM static/image/common/back.gif
sy pun berblogwalking jmpa blog yg awk maksudkn..yg skrg mama dia smbung update tu kan..

yup........................

sedih sgt bila org seni spt arwah meninggal dunia ktk masih remaja lg ...............................

org seni lbh memahami org seni.............


blog itu menjadi kenangan kpd famili,teman2 dll sampaila kiamat.................


oneders Publish time 3-6-2013 05:32 PM

ku gunakan blog sebagai tempat meluahkan perasaan.. fuuu!!

mistyQue Publish time 4-7-2013 12:55 PM

cik_pink posted on 7-5-2013 12:12 PM static/image/common/back.gif
hi TT

pada aku la kan, mcm aku buat blog, adelah utk aku meluah rasa. Kalau aku rasa nak cerita s ...

kalu tak suka blh make it private...only those yg invited sahaja blh baca blg dia...dont leave it open!
Pages: [1]
View full version: Perlu ke ada Blog kalau ...

ADVERTISEMENT