Weller Publish time 3-4-2013 09:35 AM

komputer di makmal komputer

sori kalau dah ada or soalan ni 'lame' sangat.

aku jadi cikgu comp lab sekolah n nak buat sambungan main computer n 20 comps murid. cemana nak buat supaya comp guru buleh masuk n control comp murid dari depan? bukan sekadar share documents tapi comp guru boleh monitor n lihat apa yg comps murid buat. contohnya....bila murid bukak facebook, cikgu boleh tutup dari depan.


aku ada try google. dia tunjuk guna wayar. kalu wireless buleh dak?


tanya my friends, diorang belum reply lagi.



oleh itu, nak mintak tolong otai2 sekalian di sini. kalau benang ni dah ada, silalah kasi link dia.



sekian terima kasih.



huhu

BorderManager Publish time 8-4-2013 09:19 AM

try vnc or teamviewer

phongsakorn Publish time 1-5-2013 10:51 PM

cara yang paling mudah saudara boleh lakukan ialah 20 komputer sambung pada satu router kan ?
pergi ke setting page 192.168.1.1 dan kemudian pergi ke DNS settings atau configuration
* ini bergantung kepada provider yang digunakan contoh TM Streamyx..dan kemudian saudara masukkan URL
yang hendak di blok contohnya www.facebook.com

kalau nak yang lebih senang.. cuba log masuk ke http://www.thewebblocker.com/ dan kemudian install untuk
web blocker application.. kalau nak guna window host 127.0.0.1 localhost agak rumit sikit..



nickelcadmium Publish time 17-5-2013 10:09 AM

Guna Net Support School.

ashk4nn Publish time 17-5-2013 10:45 AM

yup, setuju..rasenye nss la paling sng kot..

encikWawad Publish time 5-12-2013 09:16 PM

ni sekolah tak dapat ganti pc baru lagi ke?
patut dah ada 40 pc
nanti akan di pasang HP classroom - situ semua leh control - maybe lom sampai giliran skolah tt buat pelupusan kot -
Pages: [1]
View full version: komputer di makmal komputer

ADVERTISEMENT