mistaazeem1 Publish time 25-4-2012 09:44 PM

Hack Facebook Account

salam semua...cuma nk tahu camane ye nk hack fb accout....ada sapa2 leh bantu x?

H4dRi Publish time 25-4-2012 10:00 PM

untuk tujuan apa tu:o

mistaazeem1 Publish time 25-4-2012 10:01 PM

ada org cuba buat fake account pasal adik aku...

bluezink Publish time 28-4-2012 01:04 PM

http://www.pc1news.com/articles-img/original/facebkflashdrve2.gif
Wujudke sopware yang betol2 bleh hack facebook? ak da kaji da Ianya "t~poooo/ scam ataupun pihak tersebut hanya mahukan duit 1account diorang charge us 200. Password Facebook adalah Private & Confidental. Jika ada pihak lain yang tahu password kiter tanpa kiter yg memberitahu mereka, kemungkinan beso ianya adalah kerana kelalaian kitersendiri. Mmang mustahil sopware tu bleh crack password facebook kerana hanya ada 2 cara jer facebook bleh dihack iaitu:

1. Facebook Phishing
2. Keylogging
Facebook Phishing

    Facebook Phishing ni ialah hackers buat Facebook palsu yang mana Facebook palsu tu layout dia memang sebijik macam Facebook betul. Hackers menggelarkan teknik phishing ni sebagai cara godaman yang beretika kerana mangsa menyerahkan passwordnya secara rela hati. Melalui kaedah ini, hackers biasanya akan memberikan suatu link URL kepada mangsa dan mereka akan menyuruh mangsa meninjau link tersebut. Sebaik sahaja mangsa menekan link tersebut, mangsa akan mendapati yang dirinya melayari suatu page Facebook yang memintanya agar login balik akaun Facebooknya. Kita boleh mengesan sama ada facebook itu palsu atau tidak melalui URLnya. Sentiasa pastikan kita melayari Facebook yang URL didepannya bermula dengan http://www.facebook.com. Jika selain dari URL ini, maka elakkan dari memasukkan password kita kerana sebaik sahaja kita memasukkan password dan username, maka password dan username kita itu telahpun berada dalam simpanan hackers tu. Phishing adalah kaedah yang paling digemari oleh hackers.

Keylogging

    Keylogging adalah kaedah kedua yang paling digemari hackers. Melalui kaedah ini, hackers akan menginstall Keylogger Application dan seterusnya terus menghubungkannya kepada komputer mangsa. Biasanya hackers akan attachkan virus keylogger ni bersama file yang mana apabila mangsa mendownload file tersebut, secara automatiknya virus keylogger tersebut telahpun berada dalam komputer mangsa. Ataupun hackers akan memasukkan virus keylogger dalam pendrivenya dan sebaik sahaja mangsa cucuk pendrive tu kat komputer mangsa, komputer mangsa akan discan secara automatik (sebenarnya pada ketika inilah virus keylogger dimasukkan ke dalam komputer mangsa dan virus ini akan menjalankan operasinya iaitu merekodkan setiap keystroke yang pernah ditaip oleh mangsa dan menyimpannya dalam log file yang hanya boleh diexcess oleh hackers). Sangat sukar untuk kita mengesan yang kita telah dihack melalui cara ini.

ttpimemang banyak sebenarnya cara2 nak hack facebook ni. Tapi, bleh la katakan ianya agak "sosah" sbb skrgmemerlukan kepakaran teknikal yang agak tsunami beso

aimanfrepaid Publish time 15-5-2012 02:53 PM

ada teknik yg menggunapakai forgot password, yg memerlukan kita memilih tiga rakan terdekat dlm account fb tu, dan fb akan hantar kod untuk unlock password kepada tiga2 rakan tu.. paastu ambik dari setiap sorang rakan tu password2 tersebut untuk jadikan unlock code.. agak leceh dan aku pon xpernah try.. cuma tgk dlm forgot password punya tempat..

craduza Publish time 26-5-2012 02:42 PM

nak software keylogger?....hehehe

kmkd Publish time 27-5-2012 11:39 AM

kalau keylogger pun kau nak target sapa?

craduza Publish time 29-5-2012 01:41 PM

target kat org yg pakai laptop dia kot....heheheh

Andy47 Publish time 29-5-2012 06:34 PM

Sorry to TS kalau kecik ati. Saya just nak bagi pandangan peribadi.

Topik sebegini biasanya takkan diberi sambutan dan tak akan dijawab kerana :

1. Facebook anda dirembat/dicuri? Solution: Buka akaun baru then report old account as hijacked account. Settled problem. Sayang akaun lama since banyak benda penting? Apa benda penting dalam facebook.?

2. Reason abang adik kakak punya akaun di rembat pihak ke-3 banyak digunakan oleh pihak tak bertanggung jawab di internet. Jadi, bagaimana kebarangkalian soalan TS ini akan dijawab disini?Contoh? Even dalam Facebook Hackers Cup punya fan page pun semua bagitahu masalah yg sama then asked them to help. But at the end of the day, they just leave ur question unanswered....

3. Yup, pishing is the only culprit yg paling banyak diguna pakai oleh orang lain untuk rembat akaun facebook selain dari pelbagai teknik lain (termasuk lupa nak log off). But my advice, move on. Open akaun baru, then report old account as hijacked. Siap :)

kancil_lemas Publish time 8-3-2013 05:25 AM

Andy47 posted on 29-5-2012 06:34 PM static/image/common/back.gif
Sorry to TS kalau kecik ati. Saya just nak bagi pandangan peribadi.

Topik sebegini biasanya takk ...

ini semua poyo

trunks Publish time 8-3-2013 08:20 AM

kancil_lemas posted on 8-3-2013 05:25 AM static/image/common/back.gif
ini semua poyo

maksud bro?

Andy47 Publish time 8-3-2013 09:23 AM

Dia maksudkan alasan tu kot. Hehehe.

Alang-alang dah di upkan balik topik ni, saya nak betulkan balik point saya number 1 tu.

Since facebook punya function dah dipelbagaikan, yup saya salah bila kata tiada apa yang penting dengan akaun facebook. Kemungkinan ada dokumen/file yang disent melalui PM yang kita lupa nak save + ada certain fanpage kita yang di'admin' by kita sahaja. So i can see how important fb ni to certain people. Tambah lagi yg berniaga kecil-kecilan dalam facebook.

Ok cara yang paling betul hanya satu, report page tu as di'hijacked'. Dan yang paling penting, password akaun FB jangan sesekali sama dengan akaun email since dari akaun e-mail tu, 'penceroboh sulu' boleh reset ur new password balik.

Sorry for my previous post sebelum ni.Peace. Salam Jumaat:)

trunks Publish time 8-3-2013 09:28 AM

Andy47 posted on 8-3-2013 09:23 AM static/image/common/back.gif
Dia maksudkan alasan tu kot. Hehehe.

Alang-alang dah di upkan balik topik ni, saya nak betulkan...


ohya..sekarang di facebook memang ada trend curi password
facebook dengan bagi link phising itula.ada fanpage 1 juta
likes pun dengar khabar kena juga.

Last edited by trunks on 5-7-2013 06:54 PM

phongsakorn Publish time 8-3-2013 01:50 PM

sebenarnya facebook ni buang masa.. bergantung pada apa purpose yang nak dilakukan..
kalau tujuan bisnes online itu adalah baik.. kalau nak menambah kenalan perempuan rasanya
betul buang masa.. ada juga yang buat sex chat... dan macam2 lagi.. yang paling teruk budak sekolah
pun dah ada akaun facebook haahaha.. kenapa la golongan remaja sekarang ni rosak minda ??
update status yang bukan2..

Andy47 Publish time 8-3-2013 04:24 PM

trunks posted on 8-3-2013 09:28 AM static/image/common/back.gif
morning andy..jum dating hehe

ohya..sekarang di facebook memang ada trend curi password


Morning ms trunk..(even da tak morning). Boleh je nak dating. Hehehe

Itulah mmg banyak cara skrg ni nak curi password. Even da banyak panduan untuk prevent dari kena 'hack' pun still setiap hari akan ada kes akaun facebook di'hijack'. Bout fanpage, tu bahayanya kalau admin tak arif selok belok facebook. Bila akaun salah-satu admin di'kompromi', abisla fanpage tu. :)



trunks Publish time 9-3-2013 06:25 AM

Andy47 posted on 8-3-2013 04:24 PM static/image/common/back.gif
Morning ms trunk..(even da tak morning). Boleh je nak dating. Hehehe

Itulah mmg banyak cara skr ...

ohya ada satu security untuk facebook yang agak cool..
kena cari setting yang kena masukan password
yang di hantar ke handphone kita setiap kali
login..ini memang siapa tak boleh hack..hihi
Last edited by trunks on 13-3-2013 03:09 PM

trunks Publish time 9-3-2013 06:27 AM

phongsakorn posted on 8-3-2013 01:50 PM static/image/common/back.gif
sebenarnya facebook ni buang masa.. bergantung pada apa purpose yang nak dilakukan..
kalau tujuan...

ye betul..facebook untuk perniagaan online di fanpage
ratus ribu likes keatas memang berkesan..dan join
groups sana sini berkaitan perniagaan online dan offline..


khairulaizat92 Publish time 11-3-2013 05:54 PM

Boleh tuh boleh, tapi dalam FB tuh sendiri tercipta diatas beberapa orang HACKER, jadi x semudah itu nak hack, kebiasaannya orang cuma guna phish je.

ketasbuku Publish time 5-7-2013 03:20 PM

Salam... nak tanya sape-sape yang terer hack facebook, plz pm me! Urgent sgt2.. nk mtk tlg

izamahmed Publish time 5-7-2013 03:44 PM

Just abaikan facebook tiruan yg menggunakan identiti korang.
Yang penting rakan2 terdekat tahu itu bukan korang.
org yg buat camtu memang atas 1 sebab je = dengki
nak hack memang susah tapi tak mustahil.
mungkin ada seseorg yg akan PM awak untuk bantu.

antara tips selepas signup facebook.
•pastikan paparan email diset private, supaya org tak tahu guna email mana
•verify handphone
•jangan berkongsi password facebook
•jangan berkongsi password email - untuk retrieve password kalau hilang
•jangan berkongsi security Q&A
•jangan letak Q&A yg mudah
•letak password dengan gabungan huruf & nombor
•set profile to friend only untuk lebih selamat
Pages: [1] 2
View full version: Hack Facebook Account

ADVERTISEMENT