sauffie Publish time 25-4-2012 09:32 PM

Yes 4G

Salam, mari kita kongsikan pengalaman penggunaan Yes 4G.

1. Guna sistem prabayar Valuepack 10gb, amat berpuas hati, dekat-dekat nak habis, top up sahaja.
2. Dapat percuma sms dan panggilan.
3. Muat turun 4Gb data dalam masa setengah jam sahaja.

aimanfrepaid Publish time 15-5-2012 02:51 PM

quota dia laju lak bergerak cam air.. walaupon browsing biasa.. adehh. tu yg sakit. pkai 10gb pon xsampai sebulan

girlphg Publish time 20-10-2012 07:12 PM

Salam kengkawan.. aku pakai yg jenis prepaid juga..
nak tanya kalu reload rm10, tahan berpa lama? rm30 tahan berapa lama?

ProtonEdar.Ryan Publish time 11-4-2013 05:24 PM

tengok kamu macam mana guna punya

trunks Publish time 18-4-2013 05:28 PM

girlphg posted on 20-10-2012 07:12 PM static/image/common/back.gif
Salam kengkawan.. aku pakai yg jenis prepaid juga..
nak tanya kalu reload rm10, tahan berpa lama? r ...

kalau saya sehari saja boleh tahan.

vincent.trade2u Publish time 22-4-2013 07:58 PM

YESdekat outsatation boleh pakai?

trunks Publish time 22-4-2013 08:15 PM

vincent.trade2u posted on 22-4-2013 07:58 PM static/image/common/back.gif
YESdekat outsatation boleh pakai?

check coverage sini

http://www.yes.my/v3/coverage-check.do

vincent.trade2u Publish time 22-4-2013 08:28 PM

trunks posted on 22-4-2013 08:15 PM static/image/common/back.gif
check coverage sini

http://www.yes.my/v3/coverage-check.do

area saya tak ada...

trunks Publish time 22-4-2013 09:34 PM

vincent.trade2u posted on 22-4-2013 08:28 PM static/image/common/back.gif
area saya tak ada...

langgan saja yang unlimited..mobile broadband makan banyak duit
dan buat hati sangat sakit..

aziz79 Publish time 28-4-2013 05:10 PM

yes ni guna simcard biasa ke?
aku nak tau jugak.
sekarang ni guna umobile kat Note 2

trunks Publish time 28-4-2013 11:48 PM

aziz79 posted on 28-4-2013 05:10 PM static/image/common/back.gif
yes ni guna simcard biasa ke?
aku nak tau jugak.
sekarang ni guna umobile kat Note 2

Note 2 ada 4G.jadi aku agak saja la.tak payah beli dongle dia..
sim card macam biasa..dia akan bagi..calllebih lanjut018 333 0000.

https://www.yes.my/shop/itemAction.do?cCode=4

aziz79 Publish time 30-4-2013 12:37 AM

trunks posted on 28-4-2013 11:48 PM static/image/common/back.gif
Note 2 ada 4G.jadi aku agak saja la.tak payah beli dongle dia..
sim card macam biasa..dia akan ba ...

note 2 ikut jenis. Note 2 biasa tu takde 4g
mcm aku punya Note 2 LTE, mmg ada 4G.
esok aku ingat nak ke service centre,
saje nak riki2

trunks Publish time 30-4-2013 12:49 AM

aziz79 posted on 30-4-2013 12:37 AM static/image/common/back.gif
note 2 ikut jenis. Note 2 biasa tu takde 4g
mcm aku punya Note 2 LTE, mmg ada 4G.
esok aku ingat ...

err tapi kan..boleh tahan ke ..sebab macam biasalah bukan unlimited
dan yes4s setau aku bayar bila guna..tapi sebelum buat apa-apa
keputusan apa kata..tengok thread ini dulu

link



medangmru Publish time 27-5-2013 07:44 AM

trunks posted on 30-4-2013 12:49 AM static/image/common/back.gif
err tapi kan..boleh tahan ke ..sebab macam biasalah bukan unlimited
dan yes4s setau aku bayar bi ...

Kalau ikutkan mmg camtu.....pay per use....

aku br je dapat yes 4G ( huddle ) dr Proton....katanya RM60 x 12 bulan....maksudnya kuota RM60 utk 12 bulan la ni....:o

btw area aku ni mmg sgt puas hati dgn speed....terkujat aku biler test kat speedtes donlod speed sampai 14Mbps////bia bebonar....patutlah nengok youtube dan web2 yg berat mmg laju je open...

trunks Publish time 27-5-2013 07:58 AM

medangmru posted on 27-5-2013 07:44 AM static/image/common/back.gif
Kalau ikutkan mmg camtu.....pay per use....

aku br je dapat yes 4G ( huddle ) dr Proton....kata ...

Nama pun 4G ..speed pun mestila 4G juga hehe

RM60 utk 12 bulan

siap contract le itu ada 12 bulan bagai..
kalau speed laju tahap gaban terbang..
takat 60rm ,berapa hari sudah habis..
kalau dia bagi ,kita reject tak boleh ke med?
macam le percuma kaedahnya..setahun contract itu..

medangmru Publish time 27-5-2013 09:01 AM

trunks posted on 27-5-2013 07:58 AM static/image/common/back.gif
Nama pun 4G ..speed pun mestila 4G juga hehe

RM60 utk 12 bulan


kalau ikutkan kata SA proton yg bg huddle tu...katanya setahun pree....tp sbg langkah keselematan....mmg regsiter online dan dapat monitor usage details setiap hari....so kalau ada apa2 bayaran yg dikenakan mmg akan dapat tahu....

skang streamyx dah upgradeke Unifi 10MB....rs mcm tak berbaloi kalau subscribe YES ni dan kene bayar kan,.,,,

btw speed Unifi 10 MB ni pun tak dapat mcm speed YES4G....



trunks Publish time 27-5-2013 11:01 AM

medangmru posted on 27-5-2013 09:01 AM static/image/common/back.gif
kalau ikutkan kata SA proton yg bg huddle tu...katanya setahun pree....tp sbg langkah keselematan. ...

baik tanya betul2 sebab tadi med bagitau

katanya RM60 x 12 bulan?

hidden charges ke apa kan..entah ye saja free bagai
tak pasal kena bayar 60rm sebulan..nak bayar unifi lagi..


laju pun.setakat ini unifi unlimited daripada yes4g yang laju
ada quota.


medangmru Publish time 27-5-2013 11:04 AM

trunks posted on 27-5-2013 11:01 AM static/image/common/back.gif
baik tanya betul2 sebab tadi med bagitau

katanya RM60 x 12 bulan?


Wokay....TQ.....jap lagi akan call YES....email dah hantar tapi belum ada reply....

medangmru Publish time 1-6-2013 11:04 AM

trunks posted on 27-5-2013 11:01 AM static/image/common/back.gif
baik tanya betul2 sebab tadi med bagitau

katanya RM60 x 12 bulan?


Ok...dah tanya dnegan Pihak YES......RM60 sebulan dan Free selama 12 bulan...

RM60 = 2GB data.....kalau dah abih boleh reload online kat internet....RM10 =333.333MB data....:$

trunks Publish time 1-6-2013 11:06 AM

medangmru posted on 1-6-2013 11:04 AM static/image/common/back.gif
Ok...dah tanya dnegan Pihak YES......RM60 sebulan dan Free selama 12 bulan...

RM60 = 2GB data.. ...

RM60 sebulan dan Free selama 12 bulan?
dekat mana yang free nya med?

Pages: [1] 2 3
View full version: Yes 4G