mahathirGX Publish time 21-10-2011 09:20 PM

Switch TP-Link TL-SG1016 16-Port Gigabit

Aku   baru    beliswitchniutk   cybercafe   aku   .......
ada   masalah   ....   bilasambungkat       pc   baru   yg   gunaGigalan    ni   ...
yg   pc    lamatadak    masalah....
bila   masuk   BIOS    pcbaru   yggigalantu   .....   akutengok   switchtu    detect   ...lampunya   nyala...
bila    masuk   windows   terusjadiktakdetect   ....
so   ...kenasetting   ape2ke   kat   windows    ni

bzzts Publish time 27-10-2011 11:30 AM

try : network properties - configure = advanced - setkan 1gb tu kepada 100mb.

kalu tkleh jugak, pasang pci LAN biasa la....

mahathirGX Publish time 29-10-2011 02:16 PM

try : network properties - configure = advanced - setkan 1gb tu kepada 100mb.

kalu tkleh jugak,...
bzzts Post at 27-10-2011 10:30 http://eforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

Tukar   padaGigabit    TP-link   PCI card   gak      settlemasalah   .....
nak   tanya    ....   nakbagi   jadik   1GB    tu   mcmmana   .....

bzzts Publish time 29-10-2011 03:15 PM

by default la kot... pc 1gigaLAN to pc 1gigaLAN.
kalo pc 1GLAN to pc 100mbps je jadi 100mbps la.

utk server tu tentu la kena guna 1GLAN jugak.kot?

mahathirGX Publish time 31-10-2011 06:00 PM

by default la kot... pc 1gigaLAN to pc 1gigaLAN.
kalo pc 1GLAN to pc 100mbps je jadi 100mbps la.

...
bzzts Post at 29-10-2011 14:15 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Ok...dah    taw    wat   mcm   mana   ...kena    setting   manualkat   network   adapter       ....hanyasetting100 mbps   ...jika    settingautoterus   dia   tendang      jadik    no   connection   .......

winamp05 Publish time 17-11-2011 03:00 PM

berapa bijik dah pc dekat cc ko skang MGX ?

winamp05 Publish time 17-11-2011 03:00 PM

berapa bijik dah pc dekat cc ko skang MGX ?

SeanMidvalley Publish time 10-12-2013 10:13 AM

Ello! Ingat nak tanya you guys dapat Switch TP-Link TL-SG1016 16-Port Gigabit dar TheGigabit directly ke?
I nampak ni kat website gigabit dedicated server ni, betul ke? I tgh survey ni....:o
Pages: [1]
View full version: Switch TP-Link TL-SG1016 16-Port Gigabit

ADVERTISEMENT