trunks Publish time 12-7-2011 11:31 PM

Reply 40# myoujin

aku selalu pakai proxy ini untuk downoad flash video.. laju juga
dapatla 40kb ko try le http://www.myspace-unblocker.org/

unifi aku tak tau, cuba ko disco dekat task manager sana...end apa yang ko nampak
macam connection.

myoujin Publish time 12-7-2011 11:51 PM

Reply 41# trunks


   eh flash tak jalan lak bukak pakai proxy tu... hehe ke aku tak reti :sweat3:

trunks Publish time 13-7-2011 12:03 AM

Post Last Edit by trunks at 13-7-2011 01:03

Reply 42# myoujin
tak boleh pula hari ini selalu ok.. ko kata nak restart router

trunks Publish time 13-7-2011 12:10 AM

Reply 42# myoujin

cuba download sini pula http://mediafireunlimited.blogspot.com/2009/06/bleach-episodes.html

myoujin Publish time 13-7-2011 12:55 AM

Reply 44# trunks


   mediafire laju.. tade problem pulak..yang peliknye sebulan lepas aku layan bleach dari 1 hingga 325 elok jer... tengok online je..
pakai streamyx ok pakai unifi org sebelah pon ok.. yang jadi masalahnye lepas 2 minggu lepas kot.
takpa a trunk thx
aku nak tido dulu ah heheh..

ni beza mediafire & upload2 :sweat3:
http://i1100.photobucket.com/albums/g409/myoujin/upload2.jpg





http://i1100.photobucket.com/albums/g409/myoujin/mediafire.jpg



layan mimpi pulak :bye::laugh3:

trunks Publish time 13-7-2011 12:59 AM

Reply 45# myoujin

itula sebab aku cadangkan mediafire sebab ia laju hehe tak kena block apa bukan..

pergilah ko tidur hug wife ko tengah tunggu itu :lol:aku pagi esok tidur maca biasa.

trunks Publish time 13-7-2011 01:02 AM

vavis vetul dapat 595kb speed download? ..aku rasa nak bunuh diri tau;P

myoujin Publish time 13-7-2011 12:42 PM

Reply 47# trunks


    eh ko download dapat berapa?

kalau animefreak.tv tu pakai mediafire ok la gak .. ni upload2, zshare, videoweed.
File yang lama2 (episod lama) ada yang megavideo... yang ni ok.

trunks Publish time 13-7-2011 03:38 PM

Reply 48# myoujin

aku kalau aku guna Unify tak le aku nak commit suicide macam dalam siggy aku itu :lol:
aku guna Streamyx 512 sahaja brother, ko taula speed dalam 50kb..tetapi ..itu pun
sudah di kira lajula juga...ko ada Unifi, gila download lagi, langganlah torrent flux.

cinta_ungu Publish time 30-8-2011 12:02 AM

Tentang yoonic, nanti karang pergi tengok.

tentang nak record Astro, kena tukar decoder yang ad ...
trunks Post at 16/6/2011 14:38 http://eforum5.cari.com.my/images/common/back.gif


    sissss...tau tak astro nie kejam sangat tauuuu!!!

2 weeks ago saye call laa kan nak upgrade ke PVR nie. pastu punya laa slow..
paksa punya paksa hari ni barulah orang tu datang install.

lepas tu dia kata xde yang external package tu..geramnyeeee..
sebab time tu saye xde kat umah. pastu balik saye ingat nak tunjuk laa ayah package tu kat website ASTRO..
dan2 laa terus dah bertukar dah page tue!! padahal time saye call tu wujud lagi package external hdd tue..
sedeynyaaaaaa...

so macam mana cara lain saye nak record & simpan kat ext hdd supaya dapat transfer ke lappy..
rugi laa kalau x bleh transfer..tension bangattt...please help me :'(

dah google diorang kata xbleh nak transfer punnnn...
tapi cemana yang kat youtube channel tu banyak yang bleh record prog astro gambar clear abess :'(

myoujin Publish time 9-9-2011 07:24 PM

eh korang aku nak tanye sikit ..

ada tak cara nak bagi full screen untuk channel hd hypptv nih?

aku ambik channel SyFy HD tuh tapi kadang2 ada cerita dia skrin 4:3 je
jadi ada space tepi skrin tv aku.

ke dia nak elakkan cerita yang tak hd tayang kat channlel hd nanti jadi penyek pulak

Naf Publish time 12-9-2011 12:13 PM

Kawasan umah aku tak dak unifi lagi. Seksanya pakai pakej rm110 stremyx ni. Lembab nak mampos, :vmad3:

mediastream Publish time 27-1-2014 02:37 PM

Aku nak UP thread nih coz memandangkan di malaysia dah tahap negara ala2 maju...dah byk rakyat langgan broadband fibre...apatah lagi stimix 1mb paling minima...

Nak share permintaan kowang ada satu product nih yg dinamakan Raspberry Pi for IPTV...memang blom meluas lagi...competitor dia adalah google tv, apple tv, dan android tv...
mostly product google, apple and android nih...boleh tgk secara offline dan boleh tgk livestreaming melalui application netflix dan hulu plus...tapi masalahnya aplikasi tu berbayar dan juga perlu melanggan proxy luar...

Raspberry Pi for IPTV nih boleh tengok streaming dr segi movie HD, radio, tv series, drama dan live tv...harganya murah berbanding yg branded2 mcm apple dan google tv...ada provide group support...boleh tanya masalah di FB page...kalau nak cepat response boleh throw jer soalan di telegram group...

Device dia kecik jer sebesar credit card leh bawak kemana2...kalau nak gi hotel ke...rumah org yg ada broadband just access jer selagi ada internet...nak tgk movie dari externa hard disk atau thumbdrive pun boleh access melalui usb port sahaja...

Tahun nih astro dah conquer channel sport utk world cup...RTM dan media prima tak provide world cup...tapi Raspberry Pi for IPTV boleh access channel sport live tv.

Teknikal: Product Raspberry Pi ni tidak sama seperti skybox, openbox, dreambox or any namebox...sebab ia hanya pakai internet sahaja...takde piring takde apa2 komponen untuk satellite receiver seperti card sharing...sebab ini konsep IPTV...channel content juga provide dr global community...walaupun astro down ia tak impact tetapi kekurang disini adalah tiada astro content seperti astro ria astro warna astro mustika dan lain2...kalau customer yg jenis tak kisah pasal astro content...inilah productnya...

Remote boleh menggunakan handphone dan tablet dari platform Apple, Android dan Blackberry.

Malaysia channel yg boleh access hanya TV3, NTV7, 8TV, dan TV9
Radio Malaysia: semua boleh dapat...

Product ini adalah UK product "Made in UK"....bukan made in china...

Price: RM300 termasuk penghantaran ke seluruh malaysia...

Nak tahu lagi atau order sila PM atau layari http://www.awanstation.com Last edited by mediastream on 27-1-2014 02:50 PM

hydrocloric Publish time 12-2-2014 01:24 AM

mrsakit posted on 15-6-2011 07:27 AM static/image/common/back.gif
haku tgh plan nak pasang iptv yg jenis ada dekoder punya leh tgk mcm2 channel...kalo guna pc biasa.. ...

sape cakap guna pc terhad.. aku molek jer.. aku jadikan tv aku as a extended monitor.. mana aku nak tgk kat tv besau aku campak pi kat screen tv .. selesai ..

HDMI port lah.. nak guna monitor port pun boley.. :lol:

*lagi menarik kalu ko ader wireless keyboard n mouse.. pergh .. tak yah nak penin...

hydrocloric Publish time 12-2-2014 01:28 AM

mende2 cam nih.. is under skmm law.. cth nyer.. kalu di buatnyer buat tebiat si skmm nih nak block access dia block terus tak der bagi tau nyer pasal iptv yang kat pasaran selain dari abn xess astro berukband and hypptv nih buleh consider pirate sevices.. nak masuk cencord pages buleh .. takder masaalah .. kalu ader VPN.. tapi itu buleh buat kalu kat pc.. macam mana plak kalu kat dekoder.. ??

dualchicks Publish time 20-2-2014 04:53 PM

hydrocloric posted on 12-2-2014 01:28 AM static/image/common/back.gif
mende2 cam nih.. is under skmm law.. cth nyer.. kalu di buatnyer buat tebiat si skmm nih nak block a ...
mende2 cam nih.. is under skmm law.. cth nyer.. kalu di buatnyer buat tebiat si skmm nih nak block access dia block terus tak der bagi tau nyer pasal iptv yang kat pasaran selain dari abn xess astro berukband and hypptv nih buleh consider pirate sevices.. nak masuk cencord pages buleh .. takder masaalah .. kalu ader VPN.. tapi itu buleh buat kalu kat pc.. macam mana plak kalu kat dekoder.. ??
aku nak gelak jap part yg kaler merah leh buat kat pc tatau buat kat dekoder http://malaysia.alamak.com/i/MY/gelak.gif
Cakap berdegar2...boleh buat extensionlaa kÖ‎nek ke hdmi port laaaa...confirm owang windows dungu linux...
baca clause dulu
http://www.skmm.gov.my/FAQs/Onli ... erates-outside.aspx

Dia nak meniaga atleast ada gak alternative selain laptop aka pc menyusahkan ajer pc aka laptop nak cucuk sana cucuk sini kÖ‎nek sana kÖ‎nek sini...itu jer....ngko nih hanyalah pandangan peribadi ngko sahaja...

Dekoder selalunya under DVB utk satellite receiver...zaman berukben makin pantas sekrg...IPTV...ada model decoder dua dlm satu DVB pun ada IPTV pun hado...dia jual tu IPTV utk device HTPC...device raspberry pi tu leh buat mcm2 sampailah boleh buat IPTV jugak...

Dia bukannya amik bulat2 dr channel astro...dia amik channel luar coz country luar allow free broadcast...ngko plak terpekik2 skmm bloklaa itulaa inilaaa...sebab itulaa SKMM dah keluar clause tuh...

SKMM yg concern skybox, dreambox apa2box jer...SKMM blom pun keluar announcement pasal IPTV haram aka blok plak...kalau IPTV
sebab itulaa dah takde apa2box jual kat open market...mediaplayer iptv berlambak2 jual...

menjawab soalan ngko part yg last...Decoder pun mcm pc juga ada CPU RAM flashdisk yg cukup lengkap mcm pc...buatlaa satu pc sbg streaming server cucuklaa ke dekoder stream kan...kalau mcm tu barulah kasi warning dr skmm sebab RE-BROADCAST...tak reti guna linux guna windows pon bley windows media stream...better linux coz inteference kurang...ngko nak guna winamp pun bley guna format m3u kalau ngko nak buat djay radio sundrik...takat tv movie alahai...

aku nak tepuk dahi bincang dgn ngko...gi blaja lagi laa weh...itu belum masuk protocol lagi RTMP RTSP SDP octashape protocol dan bla bla bla takat dekoder pun mu blur2...:lol:

kalau ngko leh bincang cara baik dr awal...aku tak mcm nih...sorry bro...org melayu nak meniaga...yg padang -ve org melayu jugak...
bagi aku bagus dia meniaga dgn teknologi yg kian meningkat...kot2 aku boleh blaja dgn dia...carilaa org melayu yg boleh configure raspberry pi...ngko bley? boleh kira dgn jari jer kat mesia nih yg teknologi sekrg patut diperluaskan bagi mengembangkan ilmu...bukan kondem tahap caprut




Last edited by dualchicks on 20-2-2014 05:02 PM

hydrocloric Publish time 21-2-2014 12:51 AM

dualchicks posted on 20-2-2014 08:53 AM http://mforum.cari.com.my/static/image/common/back.gif
aku nak gelak jap part yg kaler merah leh buat kat pc tatau buat kat dekoder
Cakap berdegar2.. ...

uihh garang nyer.. yang ko nak menyalak kat aku apa halnyer.. aku cuma syer apa yang aku tau.. kalau salah bag info bagi tau elok2 lah .. jgn nak .. menyalak aku ada dalam statement aku tuh aku kondem org meniaga.. lebih lagi bangsa aku... kalu nak tunjuk hebat pon beradap lah .... akai ada kah.. RTMTPP lah .. OCTAGON shape bla.. bla..

:curse:




Last edited by hydrocloric on 20-2-2014 04:54 PM

Pages: 1 2 [3]
View full version: IPTV

ADVERTISEMENT