kau244 Publish time 5-7-2011 09:55 PM

Reply 20# trunks


   tempat aku dah ader. kawasan yg x der tu maybe sebab cable fibre x der lagi. untuk lay cable bukan murah kosnya. TM buat unifi nie kat kawsan yg dia rasa boleh dpt balik untung.

trunks Publish time 5-7-2011 09:59 PM

Reply 21# kau244

ya betul..
Johor tak banyak coverage, yang aku tau Masai dan Gelang Patah..
ada promosi pulak itu, modem dan pemasangan percuma..tak apala, mungkin
akan datang ada..tunggu sahajala.

kau244 Publish time 5-7-2011 10:03 PM

Reply 22# trunks

ko guna stemex 2mb @ 4mb kalau ader tempat ko. dari x ader rotan, akar pun boleh lah

trunks Publish time 5-7-2011 10:09 PM

Reply 23# kau244

hehe siap ada pepatah ..

sini ada 1MB..aku sebenarnya bosan tengok astro, tengah cari alternative..
ada orang kata, entah ye ke tak nya..ada jual 1 kad macam astro..siap
boleh guna decoder astro dan piring lagi, dan kalau beli kad itu..
dapat semua channel Asian.. nampak menarik sebab aku gila channel 5
singapore..ko duduk KL eh?

kau244 Publish time 5-7-2011 10:13 PM

lebih kurang area KL ler
aku ader dgr tapi x pernah tgk kad tu cam ner
x der org boleh buktikan pun, tu aku anggap kad tu citer2 org jer
kalau area ko 1mb maknanya kawsan ko jauh ler dari ibu sawat TM

mikasa Publish time 7-7-2011 11:22 PM

aku baru hari nie pasang Unifi..memang puas hati , kualiti gambar free channel macam tv1 , tv2 , tv3 , tv7 jauh lagi cantik berbanding channel yang sama kat astro beyond.kalau hd kat astro aku kasi 100 , free channel kat IPTV aku leh kasi 70. tu belum lagi HD channel Unifi.

nak terminate astro beyond tapi baru 5 bulan pakai so terpaksa laa aku tukar ambil pakej paling murah pastu bila sampai masa , aku kasi potong terus

trunks Publish time 7-7-2011 11:32 PM

Reply 26# mikasa

tahniahla ko sudah pasang Unifi, walupun aku sangat sebak membacanya hehe
streaming Tv tersekat-sekat tak? macam kita tengok Tv biasa ke?

mikasa Publish time 7-7-2011 11:40 PM

Replymikasa

tahniahla ko sudah pasang Unifi, walupun aku sangat sebak membacanya hehe
streami ...
trunks Post at 7-7-2011 23:32 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    setakat nie tv steaming takda beza langsung ngan astro..

ada beza ke kalau pakai kabel optik dan kabel copper ? sebab umah aku bukan landed property so terpaksa guna copper line je.

trunks Publish time 8-7-2011 12:17 AM

Reply 28# mikasa

cable optik memang la laju sebab itu,ia boleh capai speed 20MB dan keatas.
copper cable lama-lama..pelik juga, Unifi ko dia orang tak tukar optik.

mikasa Publish time 8-7-2011 12:25 AM

Replymikasa

cable optik memang la laju sebab itu,ia boleh capai speed 20MB dan keatas.
copper ...
trunks Post at 8-7-2011 00:17 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    kalau rumah jenis bertingkat tingkat ni , diorg guna kabel copper je sebab guna yang asal lagi senang , nak hack/tukar kabel optik mau melibatkan kos yang mahal kepada pemilik

rasanya 5MB nie dah cukup bagus utk aku , tapi kalau terdesak mungkin upgrade ke 10MB nanti

myoujin Publish time 9-7-2011 07:47 PM

ye lah kalau pasang optic kat dari bawah aparment sampai atas mau berapa tu ehhe
diorang charge rm10 untuk 1meter kalau lebih dari 15meter.. 15meter free.

line internet lain line tv lain kan.. aku tengok tade lag ke ape ke kat tv tu..
yang musykil nih line telipon lama ni camne tah..

trunks Publish time 9-7-2011 10:02 PM

line internet lain line tv lain kan.. aku tengok tade lag ke ape ke kat tv tu..
yang musykil nih line telipon lama ni camne tah..
myoujin Post at 9-7-2011 07:47 PM http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif
ya memang lain , ia ada 3 channel, untuk internet , telefon dan TV.

trunks Publish time 12-7-2011 12:39 AM

Astro pun ada IPTV

http://www.astro.com.my/iptv/

myoujin Publish time 12-7-2011 07:00 PM

Reply 33# trunks


   trunk boleh ko try tengok anime bleach ni pakai yang first tu upload2.lemau tak... aku punye duk pusing2 lama giler.......
http://www.animefreak.tv/watch/bleach-episode-330-online#English

trunks Publish time 12-7-2011 08:35 PM

Reply 34# myoujin

ok sahaja takada masalah..siap boleh download lagi
ko cuba remove dulu flash player dan update new version.
dan guna browser lain dulu.

myoujin Publish time 12-7-2011 10:47 PM

Post Last Edit by myoujin at 12-7-2011 22:51

Reply 35# trunks


    oh ye ke.... aku rasa problem line kat kawasan aku la nih
aku pakai linux pun sama je...firefox/chrome sama jer
zshare pon sangkut2

ish camne tah nak test laju ke tempat2 camtu...

test singapore slow jer...
tapi download ape2 dari website cam devianart tu laju pulak speed macam biasa
http://i1100.photobucket.com/albums/g409/myoujin/Screenshot-11.png http://i1100.photobucket.com/albums/g409/myoujin/Screenshot11.png
pening2..alergik betul aku dengan IP 175.x.x.x.x nih
stimix pon slow je rasa.. kawasan putrajaya nih hayooooo
kalau time aku balik gombak leh la jugak ip 118.xxxx ke aku rasa lagi ok :@

trunks Publish time 12-7-2011 11:05 PM

Reply 36# myoujin

relek bro, ko sudah cuba tukar DNS? http://forum.cari.com.my/redirect.php?goto=findpost&ptid=546517&pid=44446498

myoujin Publish time 12-7-2011 11:13 PM

Reply 37# trunks


    kat linux belum test tukar dns l75agi..
kat windows memang dah tukar google dns tu.

ni aku paste gambar masa update linux.. lama tak masuk byk pulak update.
bole capai 570k+++ tadi tengok max pun 590kB/s

buntu betul la... dah la tengah on ubuntu :laugh3:
http://i1100.photobucket.com/albums/g409/myoujin/tghupdate.png

trunks Publish time 12-7-2011 11:18 PM

Reply 38# myoujin

ko memang tak dapat load juga eh website itu..yang IDM pun tak display eh untuk download.

myoujin Publish time 12-7-2011 11:26 PM

Replymyoujin

ko memang tak dapat load juga eh website itu..yang IDM pun tak display eh untuk d ...
trunks Post at 12-7-2011 23:18 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

boleh load tapi sangkut2 time play online.. teruk sangat la sampai tak bole tengok.
aku download pakai idm pun dapat dalam 10kB~30kB kekadang naik sikit tapi tak penah sampai
100kB/s la..
ke masalah router nih.... nak test godek2 router jap..
eh lagi satu camne nak disconnect & reconnect unifi? takde function connect/disconnect la pulak router
innocom tm nih
Pages: 1 [2] 3
View full version: IPTV

ADVERTISEMENT