wakluuu Publish time 7-6-2011 05:31 PM

IPTV

Post Last Edit by kmkd at 28-6-2011 06:46

Salam..
ape pendapat korang pasal IPTV yang ada kt Malaysia ni?
bagus ke? bole bagi list IPTV kat Malaysia x?

trunks Publish time 10-6-2011 08:56 PM

Reply 1# wakluuu

Cuba refer sinihttp://www.yoonic.tv/

cinta_ungu Publish time 12-6-2011 03:05 PM

IP TV nie ape?
tgk tv online ke?

mahap..soklan tahap tadika :sweat3:

trunks Publish time 12-6-2011 04:30 PM

Reply 3# cinta_ungu

Ya , betul..ia macam online TV , cuma boleh sambung ke TV, masih juga
guna internt connection..kelebihan nya..kita boleh main internet
dan tengok TV di satu tempat dan bolehmengawal siaran seperti
pause, playback atau forward video..tetapi ,ini semua buang karen
kalau speed internet macam hampeh ..http://c.imagehost.org/0875/71.gif

mrsakit Publish time 15-6-2011 03:27 PM

haku tgh plan nak pasang iptv yg jenis ada dekoder punya leh tgk mcm2 channel...kalo guna pc biasa...agak terhad...nanti aku share bila dah dpt device tu nanti...atleast benda ni legal berbanding guna satelite dish besar...

trunks Publish time 15-6-2011 04:09 PM

Reply 5# mrsakit

ok cantik..memang kena guna device kalau ikut review dia.
boleh buat macam dvd player lagi..pause ,forward semua
cool juga nampaknya.. cuma speed ko berapa?

mrsakit Publish time 15-6-2011 04:20 PM

Reply 6# trunks

speed sekrg 4mb jer dr stimix..dah apply unifi tp masih dlm queue...tapi bila baca review dia...2MB pun dah cukup HD version lagi...coz server diorang dah streaming...
kalo guna pc..dah test dah utk web bawah nih

1. http://www.myeasytv.com/   
2. http://wwitv.com/

semua news live xde sangkot...terus aku potong astro news package :lol:
laa nih tgh plan nak dptkan device supaya leh tgk utk movie plak...

trunks Publish time 15-6-2011 04:30 PM

Reply 7# mrsakit

fuhyo 4MB..aku tak rasa ko ada problem streaming..
jangan lupa share tau kalau dah langgan..tak payah
beli parabola nampaknya ..hehe

cinta_ungu Publish time 16-6-2011 11:49 AM

IPTV nie ade ke channel2 Astro??
teringin nak rakam certain show kat Astro tue.
tapi tak retiiii...:mad:

cinta_ungu Publish time 16-6-2011 12:02 PM

camane nak register yoonic tue :(

trunks Publish time 16-6-2011 02:38 PM

IPTV nie ade ke channel2 Astro??
teringin nak rakam certain show kat Astro tue.
tapi tak retiiii.. ...
cinta_ungu Post at 16-6-2011 11:49 AM http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
Tentang yoonic, nanti karang pergi tengok.

tentang nak record Astro, kena tukar decoder yang ada dengan
decoder astro yang ada PVR (personal video recording),
pemasangan rm300, tetapi sekarang ada promosi hingga
bulan 9 kena bayar 150rm sahaja dan contract 24 bulan.
setiap bulan kena bayar 10rm untuk record dan ada
di beri 500 GB hardisk.

kita boleh record 2 cerita dalam satu masa..sis call
la astro bagitau nak langgan dan mereka akan datang
rumah dan pasang.

cinta_ungu Publish time 16-6-2011 03:28 PM

Tentang yoonic, nanti karang pergi tengok.

tentang nak record Astro, kena tukar decoder yang ad ...
trunks Post at 16/6/2011 14:38 http://eforum5.cari.com.my/images/common/back.gif


    yawwww....maknanya record leh simpan terus dlm hdd ke camtue?

pastu leh pindah ke lappy? siyes ke? awat x pernah dengar...bestnyaaa {:3_98:}

trunks Publish time 16-6-2011 03:47 PM

Reply 12# cinta_ungu

simpan dalam hard disk PVR decoder astro itu ada 500GB
tak pernah dengar eh, ini bukan kah baru dengar http://img.wangolds.com/?di=YNG8 :lol:
tetapi untuk transfer ke hard disk computer, elokla
sis langgan pakej yang external hard disk, nanti mudah
transfer.

refer SINI

cinta_ungu Publish time 16-6-2011 03:58 PM

Replycinta_ungu

simpan dalam hard disk PVR decoder astro itu ada 500GB
tak pernah dengar eh, ...
trunks Post at 16/6/2011 15:47 http://eforum5.cari.com.my/images/common/back.gif


    hahaha...sangat teruja sampai nak pengsan...

sat nak mengkaji website tue...tengkiuuu {:3_85:}

trunks Publish time 17-6-2011 06:35 AM

Post Last Edit by trunks at 17-6-2011 17:58

kena daftar sini , sebab yoonic sudah rebrand jadi hypp.tv

http://www.hypp.tv

kau244 Publish time 19-6-2011 06:17 PM

kalau guna tenet setakat 512 tu larat ker nak tgk? skrg ader unifi datang dgn IPTV. Astro kata nak wat juga, maybe tu caj depa naikkan nak tampung kos IPTV ;P

trunks Publish time 4-7-2011 02:41 AM

unifi IPTV.. akan ada sambungan terus ke TV ..tak kacau line internet
dan telefon..

http://www.unifi.my/hypptv

trunks Publish time 4-7-2011 02:44 AM

Reply 16# kau244

512 tak payahla, buang karen sahaja..
youtube pun lembab..aku sudah pun potong
astro..tahun depan,mediacorp singapore
akan buat internet TV.. wah. tak sabar
betul aku.. hehe

kau244 Publish time 5-7-2011 09:28 PM

Replykau244

512 tak payahla, buang karen sahaja..
youtube pun lembab..aku sudah pun potong
...
trunks Post at 3-7-2011 17:44 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


   internet TV free ker berbayar. line tenet baper mbps?alang2 ambik ler unifi

trunks Publish time 5-7-2011 09:53 PM

Reply 19# kau244

free rasanya..
Unifi..aku baru tanya tak ada coverage sini, hampeh
harap tahun depan sudah ada.. 20 MB..buat aku
terliur betul,, hehe..tempat ko ada ke Unifi?
Pages: [1] 2 3
View full version: IPTV