nbv4677 Publish time 20-3-2011 06:08 PM

Kongsi Pengalaman / Pendapat / Komen ***Khas Kepada Pelanggan Unifi SAHAJA***

Post Last Edit by nbv4677 at 7-4-2011 20:40

*Mod, aku dah cari tapi tak jumpa topik ni.

Hari ini, lebih kurang jam 4 petang tadi, buat kali pertama dalam tempoh 2 bulan melanggan Unifi (VIP 5), aku menghadapi masalah nak connect internet.

Masalahnya ialah led pada ikon globe di wireless modem tu bertukar menjadi oren (sepatutnya KUNING).

Hanya selepas SEJAM*** baru ok. Itupun selepas aku on Hyyptv & guna cordless phone tu.

*** Benda ni ok waktu aku tengah bercakap dengan customer service.Awek yang jawab call tu boleh jawab "SAYA NAMPAK DI SINI, ENCIK BARU ADA CONNECTION KIRA-KIRA SEMINIT YANG LEPAS"...

Lepas tu dia ajar aku masuk ke website router & setup manual.Aku kata la kat dia, aku tak ada masalah nak connect notebook dengan wireless modem tu, cuma aku tak boleh nak connect internet je.Aku tak buat pun manual setup tu, aku main ye...ye.. je hehehehe sebab aku yakin ini adalah external problem.Takkanlah tiba-tiba modem aku boleh meragam ye tak? Ada ke patut dia tanya aku connect wired atau wireless??... Aduyaiii takkanlah pakai Unifi yang CANGGIH ni nak cucuk kabel kot?... Baik aku pakai dial-up je...

Ok, aku cuma nak tau kalau masalah yang sama dihadapi oleh geng-geng forumer kat luar sana. Jika ada, sudilah kiranya untuk berkongsi di sini :-) .

Terima kasih...

bzzts Publish time 20-3-2011 07:31 PM

Reply 1# nbv4677


    kalau sejam tu stended la, hampir 1 malaysia ujan lebat ari nih. jangan kata unifi, streamyx, 3g pun lembab di stengah tempat. :D

MBPJ Publish time 20-3-2011 08:00 PM

untuk pengetahuan anda..standard answer untuk call center dia akan tanya semua wired atau wireless.

Then bab lost connection tu...kalau nak safety offmodem dalam masa 15 min sebab kadang-kadang sangkut dekat server..tu yg DC ( Putus ).

Kalau tak call center tu..suruh clear dalam sistem tu takut hang kat server..

Pasal connecctionnnn lembab....tsunami nye pasal dengan hujan..kadang2 kabel kena air..

TQ

nbv4677 Publish time 20-3-2011 10:09 PM

Post Last Edit by nbv4677 at 20-3-2011 22:49

Tq Bzzts & MBPJ atas maklum balas korang :)

kalau sejam tu stended la, hampir 1 malaysia ujan lebat ari nih. jangan kata unifi, streamyx, 3g pun lembab di stengah tempat.
Macam ni, sebenarnya aku langsung tak kisah bab internet slow ke, dc sebab aku ni nak kata pro tak jugak tapi taklah sampai tak tahu langsung kan :) sampai tahap hanya kenal FB je dalam dunia internet :P ...Aku pun bukanlah jenis komplen tak tentu pasal.Senang cakap, aku ni relevan :) cuma aku heran macam mana HSBB teknologi fiber optik pun boleh terkena jugak.

Pernah jugak langgan Streamyx 1mb setahun (terpaksa terminate sebab pindah rumah).Pernah jugak langgan Celcom BB.Itu belum kira lepak kat wifi spot kat luar nun. Pada aku tak ada masalah samada guna wireless BB, wifi, atau wired,je cuma janganlah layan ekstrem macam wired betul tak? ;P

asal connecctionnnn lembab....tsunami nye pasal dengan hujan..kadang2 kabel kena air..
Aku pernah kerja di cyber cafe selama 2 1/2 tahun dan aku dah lali dengan semua ni.
Pada aku, tak ada istilah lembab, lagged, dc, atau seumpamanya kalau kita tau punca & cara nak mengatasinya :-) ... Berdasarkan pengalaman aku, 9/10 dari customer aku tak dapat nak membezakan antara major connection error dengan heavy traffic pada sesetengah website (macam kes FB baru-baru ni).Alih-alih salahkan pc aku lembab sambil hentak2 mouse, keyboard sambil jeling tak puas hati kat aku yang duduk kat kaunter.

Eh, macam aku pulak yang saja suka-suki kontrol speed internet tu. Macamlah kat bawah meja kaunter tu ada tombol controller rupanya, aku buleh kontrol website ni tak buleh masuk, website ni kasi slow loading tahap siput hahahaha ;P

Apa perasaan korang kalau 9 customer tu komplen pc tak bagus sedangkan langsung tak de kena mengena? Apa perasaan korang kalau 9 ekor tu maki hamun korang walaupun korang dah explain lengkap siap bukti segala bagai. Apa perasaan korang bila 9 ekor tu berlagak tahap samseng sampai siap cabar nak berembat hanya disebabkan masalah internet slow / dc?... Aku jawab senang je, tak suka jangan datang. Aku pun tak sudi terima ko.Aku ni customer service bukan keja aku jaga speed internet ni. Kalau internal error buleh la aku selesaikan. Kalau external paling kuat pun aku cuma boleh call cs je. Apaa daaa... Apapun, ini hanya tinggal kenangan.Banyak skill yang aku dapat sepanjang keja di sini terutama teknik surfing yang betul.Notebook yang sedang aku guna sekarang ni cuma Intel Celeron, tapi selamba je buka multiple tab (30 website), 3 YM, 1 Skype, 1 Gtalk, siap dengar mp3 lagi.

untuk pengetahuan anda..standard answer untuk call center dia akan tanya semua wired atau wireless.
Hehehe itu aku tau tapi masalahnya di awal2 call aku dah bagitau & hingga ke sekian kali aku sebut notebok sy ni bla..bla..bla.., oo ye ke tapi kat notebook sy ni bla..bla...bla... notebook...notebook... & notebook.;P Dah aku guna Unifi, takkanlah aku nak mencemar duli cucuk kabel & duduk kat tepi modem tu.lambat pikap cs tu :mad:
Aku tak de la call cs nak maki hamun macam yang segelintir kita buat.Aku tanya cool je.Standard la kalau diorang buat nada skema tu. Senang je nak atasi : Errr, saya ni sedang bercakap dengan answering machine atau manusia ni?... "Er, manusia En. ...Nama saya bla..bla bla"... Aha kalau manusia, tak payah la kontrol suara tu, dah macam robocop je saya dengar...;P

Kembali ke pangkal jalan, ada sesiapa lagi pelanggan Unifi yang senasib sila angkat tangan.... Diulang, UNIFI SAHAJA.Sekian terima kasih.Kalau tak ada respond dari mereka yang berkenaan, mod sila jalankan tugas anda. Kasi padlock hehehehe...

chekchibore Publish time 22-3-2011 09:09 PM

Bro, mana la diorg tau bro ni jenis cust camne....ape yg diorg wat tu dah mmg procedure dan work instruction...

nbv4677 Publish time 24-3-2011 02:32 PM

Bro, mana la diorg tau bro ni jenis cust camne....

Aha, aku tak berapa faham maksud ni, boleh jelaskan lagi tak ? :) ...


Btw aku bukan nak cari gaduh / tunjuk pandai / kondem sesiapa.Maaflah kalau ada yang terasa.

Fokus aku ialah cuma nak tau ada tak sesiapa pelanggan Unifi yang mengalami nasib yang sama dengan aku pada tarikh & waktu yang telah dinyatakan (atau tarikh terhampir) pada pembuka kata. Bukannya apa, sekadar nak berkongsi.Itu saja :) ...

Lupa pulak nak bagitau lokasi. Aku di Usj18. Ramai jugak guna Unifi kat sekitar sini tapi aku tak kenal dan majoritinya ca ya nun alif yang tak mesra alam.:curse:

nbv4677 Publish time 24-3-2011 02:44 PM

Post Last Edit by nbv4677 at 24-3-2011 14:55

UPDATE :

Hari ini : Khamis 24 Mac 2011.Cuaca elok terang benderang, aku yang syok online sejak 10 pagi tiba-tiba dc pada jam 12.45 tengahari (berdasarkan waktu pada dekoder Astro & Hyyptv TM.

Call cs standardlah mesin jawab.5 kali call baru jawab.

Jawapan yang best : MUNGKIN technical dept. sedang upgrading sistem.Eh, boleh main mungkin maybe pulak ye.Motif nak upgrading waktu puncak?... Kalau tengah malam tu lain cerita la. Tak boleh ke sms dulu?... Err kita ada sms tapi SELEPAS terima report dari customer. Hmmm malas nak komen. Macam-macam alasan.

Pada aku, kualiti cs TM ni sama je dari dulu lagi. Soalan skemanya tetap sama macam waktu aku langgan Streamyx dulu. Adui, kan 2 produk yang berbeza tu, kan?...
Harapkan produk je upgrade, tapi servis teruk !!!.

Dipendekkan cerita, connection ok semula pada jam 1.36 petang . Dah berapa banyak masa aku terbuang tu?...

Kalau korang ada masalah yang sama, aku boleh bagi report no. aku sebagai penambah perisa pada report korang. Biar terbeliak biji mata TM sikit tengok customer komplen.

Hanya yang ada Unifi saja yang akan memahami situasi ini...:shutup:

kazaraf Publish time 24-3-2011 04:17 PM

ofis aku pakai unifi. ktorang xde mslh yg mcm ko ckp tu.
cuma mslh yg aku nampak kt unifi ktorang - sejak bulan 2 speed mcm tak stabil
buat report - technician tu dtg tgk2 pastu dia ganti modem. hak eleh.. hehe

tp aku rs mula2 pasang dulu mmg laju gila.. skrg ni mcm tak brp stabil lah speed dia. mcm kdg2 jmpa trafic light ke gaya dia. hahahha

nbv4677 Publish time 26-3-2011 03:07 AM

Kazaraf, aikkk Biz package pun buleh slow jugak ke hehehe... Adoi Unifi oh Unifi. Btw, kat opis tu ambil pakej berapa mb?

mysuria Publish time 30-3-2011 10:31 PM

nak tanya psl unifi jgk..
nak tanya, sebln yg lepas, sy psg unifi kat rmh.. sblm tu guna celcom broadband je..tp nak tanya la..sbln lepas bil letrik rmh me 90, tp this month dah naik jd 240++.. byk tu.. dkt 3x ganda.. unifi ni mmg mcm ni ke? ada 3 kabel yg sentiasa on, tp mcm terkejut jgk sbb letrik naik sekali ganda.. mcm ni baik x pyh guna unifi.. hr tu mula2 nak ambik streamyx je.. tp beza rm40 je.. hubby ambik unifi.. tp mcm ni pulak..

dzila_87 Publish time 1-4-2011 02:27 PM

Unifi opis aku laju jek.diaorg hari2 download movie.bkn srg tp ramai.aku pun download lagi.xde plak org komplen lembab ;P

nbv4677 Publish time 7-4-2011 12:11 AM

Post Last Edit by nbv4677 at 7-4-2011 00:29

Reply 10# mysuria

Mysuria, maaf lambat balas :) ...

Bil letrik rumah aku ok je setakat 2 bulan ni (RM150 - 170).Aku memang sentiasa on 4 equipments kecuali kalau tinggalkan rumah lebih dari sehari.Info dari encik technician waktu pasang dulu pun tak berapa digalakkan on / off kerap sangat sebab nanti tak dapat nak update software (Itu yang jadi macam kes aku di permulaan topik ini hehehe)

Dari apa yang aku perhatikan, tak ada beza sebelum masuk Unifi. Lagipun semua equipments tu berada dalam mode standby (sama macam dekoder Astro).Aku risau jugak mula-mula dulu kot overheating ke, selalu jugak aku letak tapak tangan & rasa... Ok suam-suam (panas lagi dekoder Astro sedang standby mode).

Off topic jap :D ...
Sebenarnya, banyak faktor mengenai kenaikan mendadak bil letrik ni. Salah satunya, cuba perhatikan kod di bil letrik tu. Adakah sebelum / selama ini / bulan lepas sewaktu bil RM90 adakah kodnya N atau E . N adalah bacaan sebenar mengikut angka di meter manakala E adalah anggaran.

Aku pun selalu sangat dapat E. Malasnya meter reader TNB ni.Aku duduk rumah teres & boleh dikatakan rumah ni sentiasa ada orang setiap hari.Itupun malas nak tekan loceng, tau-tau bil dah ada dalam peti surat :@ ... Nak masuk memang tak bolehlah sebab autogate.Aku nak intai satu ari nanti (rakam video / ambik gambar kalau perlu).

Atau jika bil sebelum ni ialah N, aku rasa hal ini boleh diadukan pada TNB & minta diorang siasat.Bagi keja sikit kat depa ni...

Apa kata kita tunggu respond dari geng-geng lain pulak:) ...

***Maaf jika ada geng TNB di sini, bukan nak kutuk TNB tak bagus cuma segelintir je yang membuat onar habis satu Malaya TNB terpalit lumpur *** Peace :shakehead3:

nbv4677 Publish time 7-4-2011 12:21 AM

Post Last Edit by nbv4677 at 7-4-2011 00:26

Dari http://mforum.cari.com.my/viewth ... 4871&extra=page%3D1
zidlan...baru pagi tadi pasang unifi kat umah... huhuhuh
tak tahulah macam mana bilnya pula untuk bilan depan.
hypptv pula kadang2 sangkutlah, macam tak seronok pula nak tengok
rasanya macam kena pertingkatkan lagi servis ni.....

Setakat ni Hyyptv akutak ada masalah lagging. Jarang pasang sebelum ni (sekarang ni pasang pun sebab dapat sebulan tengok free semua 23 channel).

zidlan, ko duduk area mana / rumah teres / apartment... Kongsi sikit kat sini kalau tak keberatan.

lagi satu, dah komplen belum kat CS?... Belasah je cukup-cukup hehehehe...

mysuria Publish time 9-4-2011 03:55 PM

Replymysuria

Mysuria, maaf lambat balas...

Bil letrik rumah aku ok je setakat 2 bulan n ...
nbv4677 Post at 7-4-2011 00:11 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    oo...itu la..aku pun cam rasa x logik je kalau bil naik mendadak cam tu.. kiranya ko mmg sentiasa on jek sesua suis tu ye? tgk bln ni cemana.. aku tgk bil tu utk E.. itu la.. so far bln ni guna letrik cam biasa jgk.. wp dah ada unifi, tp x de la 24 jam dok bertenet..

cendawan_liar Publish time 12-4-2011 01:52 PM

unifi rumah aku ... tiap 2 minggu mesti buat hal..kalau report ari isnin..mmg cmfirm ari jumaat baru datang....rasa nak terminate jer... tapi kena bay plak 500...adusss.....

mysuria Publish time 12-4-2011 11:17 PM

unifi rumah aku ... tiap 2 minggu mesti buat hal..kalau report ari isnin..mmg cmfirm ari jumaat baru ...
cendawan_liar Post at 12-4-2011 13:52 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    problem cemana tu? oo..kalau nak terminate kena byr rm500 ye?

cendawan_liar Publish time 13-4-2011 08:15 AM

kotrak 2 tahun...tiba2 line dc ... memang selalu sangat2...tu area KD tu.. bila call wat report.. mmg tak pnah datang cepat ... alasan ..tak cukup technician.... ni tgh dc la ni.. minggu lepas call.. kata 18.4 baru bleh datang...:@...

cendawan_liar Publish time 13-4-2011 08:17 AM

masalah bila guna unifi ni bila led pada ikon globe di wireless modem tu bertukar menjadi oren (sepatutnya KUNING) ( bab kata tuan tanah )..so automatically telefon tak boleh guna..memang masalah .......

cendawan_liar Publish time 13-4-2011 08:20 AM

2 minggu lepas baru je technician tu tukar modem baru... tapi still problem lagi.
Untuk pengetahuan , bil dia emelkan je..kalau kita nak suruh dia pos kat umah ,kena bayar RM 8 .

cendawan_liar Publish time 13-4-2011 08:57 AM

Pernah dulu skali ..bulan lepas...line dc gak ...nak call tak bleh sbb telefon pun rosak ... so bilagi kerje ... emellah kat dorg problem tu ...mmg standard aaa...semingu baru datang .. pas tu bila dia repair ... laptob hb bleh guna wireless , laptop cend tak bleh guna..padahal sblum tu bleh guna .. call lagi ,dia kata seminggumgkin laotop tu rosak ...nak rosak cammana kalau wireless yg berdekatan bleh lak detect ... pas tu dia kata guna je cable yg dia bagi tu.. mmg nak marah sangat masa tu ,,dah nama pun wirelesss buat apa nak guna cable tu ... pas tu hb emel kat diorg ,mmg basuh cukup2 ... ... rasa masa tu tak berbaloi.. bayar 150 permonth..kdg2 seminggu je bleh guna....kdg2 2minggu ..adussss
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7
View full version: Kongsi Pengalaman / Pendapat / Komen ***Khas Kepada Pelanggan Unifi SAHAJA***