ipin86 Publish time 20-3-2011 12:31 AM

Blog copy-paste..?apa pendapat korang

apa pendapat korang pasal blog copy-paste yg semakin menular sekarang...

salah 1 contoh:
http://berita-harian-online.com yang 100% artikel didalamnya adalah copy


menjatuhkan martabat blogger betul

sitiazura Publish time 20-3-2011 01:07 PM

pada saya tak.. sebab dia org lain blogger pun ada hak jugak membantu mewar-warkan info terkini.. salah satu new media abad sekarang.. bukan newpaper dan tv sahaja. cuma bezanya blogger ambil info dari tv dan newspaper. itu sahaja..

sitiazura Publish time 20-3-2011 01:07 PM

klu tak caya jom tgk ni

http://mummydinda.blogspot.com

volette Publish time 21-3-2011 06:36 PM

rasanya banyak blog camtu..dah kering idea mmg terpaksa tgk mana2 rujukan..
lagipun xde lagi blog zaman skrg yg fresh idea..


apapun..biarlah itu dengan pilhan dorang..yang memilih apa nak isi dalam blog dorang tu
sekian

Merah_Lulu Publish time 22-3-2011 08:25 AM

as a blogger better create ur own word etc etc/ jgn la tiru sebijik2, x best ah. blogger tunjuk ah diri anda! :lol:

figurae Publish time 22-3-2011 09:05 AM

kalau nak copy paste kene kredit ambik dari sumber mana.. berhemahlah sikit

oneders Publish time 22-3-2011 10:27 AM

padaku, personal blog sahaja yang biasanya punya content yang fresh yang kadang sedap dibaca . kebanyakkan blogger kita biasanya kerap cedok je content dari mana mana yang diorang jumpa demi untuk mendapatkan traffic..

norrah_joe Publish time 22-3-2011 10:13 PM

aku alami masalah ni..

bg aku pengkopi tu xde etika..
amik info aku sesuka hati, setiap capital letters, bold, italic termasuk yg salah eja pun di copynye..

pastu xmintak izin, xbg kredit kepada blog aku..
aku xsukeee

hannyabdullah Publish time 13-11-2012 05:02 PM

i baru copy n paste dr nuffnangX sb nak promote movie diaorg gan kengkawan...tak caya tgok sini...ok apa
http://mamahannybunny.blogspot.com

faizalaka Publish time 10-1-2013 01:10 PM

Bagi saya artikel untuk sesuiatu info mestilah ade keunikan sendiri walaupun jalan ceritanya sama. Bahkan kalau kandungan blog kita sama atau copy punya, enjin carian seperti google susah nak jenguk blog kita sebab takda fresh atau keunikan tersendiri.

mistyQue Publish time 20-6-2013 03:14 PM

buat apa nak berblog klu nak copy dari orang punya blog?

mistyQue Publish time 20-6-2013 03:15 PM

figurae posted on 22-3-2011 09:05 AM static/image/common/back.gif
kalau nak copy paste kene kredit ambik dari sumber mana.. berhemahlah sikit

betul tu,...

naimareim Publish time 26-7-2013 10:11 AM

kalau anda dah lama dalam dunia blogging itu adalah autoblog.. ada cara nak buat autoblog tu.. google takkan penalized pun blog tu sebab duplicate content.. tapi siapa pandai berSEO dia lah yang ada dekat atas SERP nak tahu lebih lanjut sila tengok sini : http://ninemustafa.blogspot.com/2013/07/tips-google-organic-search.html
Pages: [1]
View full version: Blog copy-paste..?apa pendapat korang

ADVERTISEMENT