Nsunshine Publish time 20-4-2024 01:14 PM

Apa tips nak legakan batuk & sakit tekak tanpa ubat?

Hi

Tak tahu lah persoalan ni pernah ada ke belum sebelum ni, tapi nak tanya uols ada tak tips legakan sakit tekak & batuk-batuk tanpa makan ubat?

adila39 Publish time 23-4-2024 10:52 PM

i baru je baik batuk..almost 2 weeks jugak macam macam try..paling common lemon suam or madu. air masak suam, but ada jugak suggest kicap and limau telan gitu je sesudu...i x try ni...but kecik2 atok suh minum air asam keping yg direndam. ada jugak air suam dgn kerak nasi. hahahah banyakla tips...tapi to me all x jalan. makan antibiotik jugakla baru baik.

maggisedap Publish time 27-5-2024 06:31 PM

Rebus cengkih 44 biji. Dan minum setiap Hari. Kalau pelat campur air sikit. Makcik saya bagi petua. InsyaAllah hilang batuk.

singed1 Publish time 29-5-2024 04:30 PM

The addictive nature of Slope Game made me unable to take my eyes off the screen.

manamana123 Publish time 1-6-2024 09:57 AM

flu, sore throat, common cold mmg kebanyakannya sebab virus so kena boost imun system, take vitamin, or guna traditional mcm
-rebus ginger, tumeric, cinnamon/honey
-chinese traditional syrup : Nin Jiom Pei Pa Koa

kalau pyebab cough tu bacteria mcm pertussis mmg kena jumpa doctor take antibiotic

ipes2 Publish time 10-6-2024 02:10 PM

manamana123 replied at 1-6-2024 09:57 AM
flu, sore throat, common cold mmg kebanyakannya sebab virus so kena boost imun system, take vitamin, ...

setuju
batuk tu ada beberapa cara utk dikurangkan
namun penyebabnay sangat penting untuk di ketahui dan dimanage
di negara kita dimana ramai pendatang tidak ada vaccination dari TB, dan mereka datang dari negara dimana TB adalah sgt active, maka jika batuk berpanjangan maka TB perlu di rule out
2 Kawan sy mati kerana TB di Malaysia dalam 2-3 tahun lepas

ipes2 Publish time 10-6-2024 02:13 PM

adila39 replied at 23-4-2024 10:52 PM
i baru je baik batuk..almost 2 weeks jugak macam macam try..paling common lemon suam or madu. air ma ...

tacang upahan kerana jaga board dengan baik

lemonadenoi Publish time 16-6-2024 02:28 PM

Makan bawang putih.. raw.. tapi lepas tu hishhh wangii sangat mulut :shutup:

Ytee Publish time 17-6-2024 02:43 PM

maggisedap replied at 27-5-2024 06:31 PM
Rebus cengkih 44 biji. Dan minum setiap Hari. Kalau pelat campur air sikit. Makcik saya bagi petua....

ooo.. thanks nanti bole try ni
Pages: [1]
View full version: Apa tips nak legakan batuk & sakit tekak tanpa ubat?


ADVERTISEMENT