mattzzx Publish time 8-4-2024 09:32 AM

Bayern tak rancang pecut Tuchel

https://assets.hmetro.com.my/images/articles/FBL-GER-BUNDESLIGA-HEIDENHEIM-BAYERN_MUNICH_1712531136.jpg
TUCHEL sugul keluar padang selepas tewas kepada Heidenheim. -FOTO AFP

Berlin: Bayern Munich tidak bercadang memecat Thomas Tuchel menjelang pertembungan Liga Juara-Juara Selasa menentang Arsenal walaupun kekalahan memalukan hari Sabtu menentang Heidenheim.

Bekas pengurus Chelsea itu menyerahkan kejuaraan Bundesliga kepada Bayer Leverkusen minggu lalu selepas kekalahan kepada Borussia Dortmund di tempat sendiri yang melemahkan semangat mereka.

Nasib lebih buruk berlaku apabila pasukan itu mensia-sia kelebihan 2-0 dan namun tewas 2-3 kepada Heidenheim yang menikmati musim sulung liga utama mereka buat kali pertama dalam 24 tahun.

Tuchel mengumumkan hasratnya untuk meninggalkan Bayern pada penghujung musim lebih sebulan yang lalu, tetapi walaupun keadaan kelihatan semakin terdesak Bayern tidak akan membuat sebarang keputusan terburu-buru sebelum kunjungan mereka ke utara London.


Berikutan prestasi buruk mereka, Pengarah Sukan Bayern Max Eberl ditanya sama ada kelab itu sedang mempertimbangkan untuk memecat Tuchel serta-merta dan menjawab: "Tidak, saya tidak memikirkan perkara itu. Ia tidak selalu hanya masalah bimbingan.

Ditanya sama ada Tuchel akan duduk di bangku simpanan menentang Arsenal, dia menambah 100 peratus pasti.

Tuchel sendiri kelihatan buntu untuk menjelaskan bagaimana pasukannya membiarkan kelebihan selepas mendominasi perlawanan dan mengkritik pertahanan Bayern yang semakin lemah.

Dia berkata: "Ini tidak sepatutnya berlaku pada tahap ini. Kami mempunyai segalanya terkawal pada separuh masa, sukar untuk menjawab sekarang.
https://www.hmetro.com.my/arena/bola-sepak/2024/04/1078316/bayern-tak-rancang-pecut-tuchel
Pages: [1]
View full version: Bayern tak rancang pecut Tuchel


ADVERTISEMENT