sfhzuraz Publish time 9-3-2024 09:44 PM

Fadhlina mahu lebih ramai pelajar sertai badan beruniform

Fadhlina mahu lebih ramai pelajar sertai badan beruniform

09 Mac 2024 08:11pmhttps://www.sinarharian.com.my/uploads/images/2024/03/09/2568410.jpg
Fadhlina (baju merah) bergambar bersama ahli pengakap pada Majlis Penganugerahan Bintang dan Pingat Peringatan 100 Tahun Persekutuan Pengakap Malaysia Negeri Kedah sempena Majlis Aspirasi Guru Pengakap Negeri Kedah di Sekolah Menengah Kebangsaan Gurun hari ini. Foto BernamaGURUN -Menteri Pendidikan, Fadhlina Sidek berharap lebih ramai pelajar menyertai badan beruniform seperti pengakap bagi melahirkan individu yang mempunyai nilai kemanusiaan dan disiplin tinggi.
Beliau berkata, para pelajar perlu terus digerakkan supaya sisi manusiawi dan disiplin mereka dalam menganggotai badan itu akan dapat mewujudkan pembangunan yang lebih holistik.


Tambah beliau, Kementerian Pendidikan berharap sesi persekolahan 2024/2025 yang akan bermula di beberapa negeri esok berjalan lancar.
"Untuk esok, kita semua telah lakukan persiapan dan beri taklimat dari segi sesi libat urus bersama Jabatan Pendidikan semua negeri serta Pejabat Pendidikan Daerah... Insya-ALLAH, semua sudah pun digerakkan untuk semua negeri.


"Anak saya pun masuk darjah satu esok... saya bersama ibu bapa yang lain akan mula sibuk sepanjang seminggu dan jangan lupa, minggu pertama adalah minggu yang penuh dengan aktiviti serta penglibatan pelajar," katanya selepas Majlis Penganugerahan Bintang dan Pingat Peringatan 100 tahun Persekutuan Pengakap Malaysia Negeri Kedah sempena Majlis Aspirasi Guru Pengakap Negeri Kedah hari ini.

https://www.sinarharian.com.my/uploads/images/2024/03/09/2568411.jpg
Fadhlina (enam dari kiri) bergambar pada Majlis Penganugerahan Bintang dan Pingat Peringatan 100 Tahun Persekutuan Pengakap Malaysia Negeri Kedah sempena Majlis Aspirasi Guru Pengakap Negeri Kedah di Sekolah Menengah Kebangsaan Gurun hari ini. Foto BernamaTerdahulu, Fadhlina dianugerah Bintang Peringatan 100 Tahun Pengakap Kedah sebagai penghargaan atas komitmen beliau dan memberi semangat kepadanya untuk terus berkhidmat kepada pergerakan itu serta masyarakat.
Johor, Kedah, Kelantan dan Terengganu memulakan sesi persekolahan 2024/2025 esok manakala negeri-negeri lain pada Isnin. - Bernama
Fadhlina mahu lebih ramai pelajar sertai badan beruniform - Sinar Harian

Pages: [1]
View full version: Fadhlina mahu lebih ramai pelajar sertai badan beruniform


ADVERTISEMENT