mattzzx Publish time 31-10-2023 04:21 PM

Gal Gadot Yahudi pengecut, tutup komen Instagram

https://www.kosmo.com.my/wp-content/uploads/2023/10/GAL-GADOT-ISRAEL.jpg
GAL GADOT tetap mengajak pengikut Instagramnya menyokong perjuangan Israel di bumi Gaza.

PELAKON Hollywood berbangsa Yahudi, Gal Gadot dilihat telah menutup ruangan komen pada Instagram miliknya, dipercayai selepas diserang netizen bukan sahaja dari Malaysia, bahkan dari seluruh dunia.

Menerusi semakan yang dibuat, akaun Instagram milik pelakon berusia 38 tahun itu masih mengekalkan pendiriannya menyokong kekejaman yang dilakukan oleh Israel dengan memihak penindasan yang dilakukan oleh rejin Zionis terhadap Palestin.

“Stand with Israel (Saya bersama Israel),” tulisnya.

Biarpun menutup ruangan komen, pelakon filem Wonder Woman itu masih berkongsi beberapa hantaran dalam Instagramnya dengan memaparkan beberapa ‘mangsa’ dalam kalangan rakyat Israel yang didakwa telah menjadi mangsa culik kumpulan Hamas.

Dalam hantaran tersebut menyebut, seramai 239 rakyat Israel terdiri daripada kanak-kanak dan orang dewasa dikatakan telah diculik oleh kumpulan Hamas.

“Kami mahu mereka (mangsa penculikan Hamas) dikembalikan segera,” ujarnya.

Sebelum ini, Gal Gadot dikritik hebat sekali gus membangkitkan kemarahan pengikutnya dalam Instagram apabila mengajak orang ramai supaya menyokong tentera Israel selepas tercetusnya peperangan antara rejim Zionis itu dengan Palestin sejak 7 Oktober lalu.

Menerusi hantaran yang dimuat naik Gadot dalam Instagram miliknya, pelakon berdarah Yahudi itu menyatakan sokongannya terhadap tentera Israel dan menyeru orang ramai supaya turut serta berpihak rejim dibawah pemerintahan Perdana Menteri, Benjamin Netanyahu itu.

“Saya menyokong bersama Israel dan anda juga harus begitu,” katanya.

Tindakan pelakon berusia 38 tahun itu mengajak orang ramai untuk sama-sama memberikan sokongan terhadap Israel telah menyebabkan pengikutnya menyelar tindakan tersebut.

Rata-rata netizen menyuarakan rasa tidak puas hati mereka kerana pelakon itu seolah-olah tidak mempedulikan kekejaman tentera Israel terhadap penduduk Palestin sebelum ini.

Perang bermula pada 7 Oktober lalu selepas pejuang Hamas melancarkan lebih 5,000 roket ke arah Israel sebelum Rejim Zionis melancarkan kempen serangan udara dan disusuli serangan darat di Gaza.

Serangan Hamas yang menyasarkan selatan Israel menyebabkan 1,400 penduduk Israel dan warga ­asing terbunuh, manakala 230 yang lain ditawan dan dijadikan tebusan di Gaza.

Tentera Israel membalas dengan melancarkan serangan udara besar-besaran ke atas Gaza yang menurut sebilangan pegawai perubatan, telah membunuh lebih 8,000 penduduk Palestin, manakala separuh daripada mereka ialah kanak-kanak.

Terbaharu, kebimbangan terhadap nasib lebih 2.2 juta penduduk yang tinggal di Gaza semakin meningkat ketika Israel meneruskan ‘fasa kedua’ perangnya untuk menghapuskan kumpulan Hamas. – KOSMO! ONLINE
https://www.kosmo.com.my/2023/10/31/gal-gadot-yahudi-pengecut-tutup-komen-instagram/

JahLupa Publish time 1-11-2023 11:23 PM

Si Israhell ni.. ada ke golongan dia ni yg berani

alesandra Publish time 2-11-2023 09:13 PM

Dia neh masalahnya tahap kayu jati.dapat pegi hollywoodpun atas kabel laki dia kaya.klau oscar winner ke xde sampai kena tutup komen tu kan?

gold_teeth Publish time 3-11-2023 08:28 AM

alesandra replied at 2-11-2023 09:13 PM
Dia neh masalahnya tahap kayu jati.dapat pegi hollywoodpun atas kabel laki dia kaya.klau oscar win ...

Sape laki dia? Igt single

alesandra Publish time 3-11-2023 01:59 PM

gold_teeth replied at 3-11-2023 08:28 AM
Sape laki dia? Igt single

Laki dia org israel jugak .. org kaya la.x kenal sapa.

linb Publish time 6-11-2023 08:29 AM

Dah lama boycott dia ni.
Pages: [1]
View full version: Gal Gadot Yahudi pengecut, tutup komen Instagram


ADVERTISEMENT