tatod Publish time 12-9-2023 10:39 AM

Anak Kena Pukul Di Sekolah, Raffi Ahmad Upah Guru Seni Bela Diri Ajar Anak

Selebriti terkenal Indonesia, Raffi Ahmad menyediakan jurulatih bela diri untuk mengajar anaknya, Rafathar, seni mempertahankan diri.


Raffi membuat keputusan untuk tersebut selepas anaknya dipukul rakan di sekolah.


https://uf.cari.com.my/forumx/mforum/portal/202309/12/103753zs5f41frq4f5f2ff.pngBagaimanapun, Raffi turut mengingatkan anaknya agar tidak memulakan pergaduhan dengan rakan sekolah lain dan hanya menggunakan kemahiran itu untuk mempertahankan diri.


Menerusi perkongsian di Instagram, guru seni bela diri tersebut bukanlah calang-calang orang kerana dia adalah atlet Martial Mixed Arts sekaligus juara One Pride MMA iaitu Suwardi.


"Sebagai anak lelaki agar mampu menjaga diri," tulis Raffi di ruangkan kapsyen.


https://www.instagram.com/p/Cw7Yh3RPXUP/


Perkongsian tersebut turut menerima komen daripada Suwardi yang memuji anak Raffi sebagai anak yang berbakat.


Terdahulu, Raffi pernah mendedahkan anaknya dipukul di sekolah hingga membuatkan ibunya, Nagita Slavina menangis kerana Rafathar tidak berani melawan.
Sumber: Gempak

DeLuna85 Publish time 12-9-2023 02:29 PM

Anaknya comel. Yang kedua belum nampak comelnya lagi.

tomhairston Publish time 19-9-2023 11:50 AM

Bagaimanapun, Raffi turut mengingatkan anaknya supaya tidak bergaduh dengan rakan sekolah dan hanya menggunakan kemahiran tersebut untuk mempertahankan diri.
Menerusi perkongsian di Instagram, silat ini bukan orang biasa kerana dia merupakan atlet silat campuran dan juara uno online One Pride MMA Suwardi.

Saya rasa pemikiran Raffi betul-betul betul dalam mengambil jurulatih untuk anaknya. Semoga anaknya menggunakan ilmu silat ini dengan sebaiknya.

Pages: [1]
View full version: Anak Kena Pukul Di Sekolah, Raffi Ahmad Upah Guru Seni Bela Diri Ajar Anak


ADVERTISEMENT