MisterKyairey Publish time 5-3-2023 03:20 PM

Kepercayaan Rasa Tertarik Untuk Memarahi

Dosa kecik pun haram. Mana ada dosa kecik halal. Haram tu maksudnya tak dibenarkan. Dia cuma persoalkan adakah sesuatu tu dosa hanya sebab ada yang terasa hati. Misalnya takkanlah berdosa pulak seseorang tu jadi orang Islam hanya sebab ada orang bukan Islam terasa hati dengan seseorang tu jadi orang Islam. Tak semudah tu kesimpulannya hukum. Apapun sebenarnya Asma pernah menyatakan sesuatu kepada ramai berkenaan dengan larangan menceritakan hal rumahtangga iaitu perkara buruk berkenaan dengan suami atau isteri ataupun kedua-duanya sekaligus menerusi media sosial seperti Facebook, Instagram, dan Twitter, tapi masih ramai yang cerita hal rumahtangga menerusi social media malah ramai juga selebriti tempatan dan luar negara yang telah menceritakan hal rumahtangga menerusi social media setelah masih lagi rasa tak cukup dengan menceritakannya kepada pihak media atau pihak mak dia ataupun kedua-duanya sekaligus. Sebelum ni iaitu setelah Asma menyatakan secara terbuka kepada ramai berkenaan dengan larangan menceritakan hal rumahtangga menerusi social media sebenarnya memang pernah ada isteri yang dibunuh oleh suaminya sendiri sebab menceritakan hal rumahtangga menerusi social media tapi kemudiannya masih lagi ada ramai yang menceritakan hal rumahtangga menerusi social media hingga diketahui oleh pihak media atau pihak mak dia ataupun kedua-duanya sebagaimananya masih ramai guna kenderaan walau dah ramai mati kena langgar dengan kenderaan dsb. Apapun tak seramai yang mati dilanggar orang.

Ada sebilangan peminat atis Kipop yang tak suka bila atis Kipop atau peminat atis Kipop dikutuk oleh mereka yang minat untuk kutuk atis Kipop atau peminat atis Kipop. Sedangkan kepala Nabi Muhammad juga pernah mengalami pendarahan yang teruk setelah dibaling dengan batu maka tak perlulah layan perkara kecil iaitu yang tak penting seperti berminat menyampaikan rasa tak suka terhadap sesiapa yang masih berminat untuk kutuk atis Kipop atau peminat atis Kipop sebab masing-masing kebanyakannya ada minat yang tersendiri hingga kadangkalanya timbul pula rasa minat untuk balas dendam cara kasar atau cara halus ataupun kedua-duanya sekaligus sepertimana misalannya dengan menyihir atau menyingkir iaitu menyingkirkan roh seseorang tu keluar dari dalam tubuh seseorang tu hinggakan mungkin akan berterusan rasa hendak membalas dendamnya sampai keturunan seterusnya hanya disebabkan berminat menyampaikan rasa tak suka terhadap sesiapa yang masih berminat untuk kutuk atis Kipop atau peminat atis Kipop ataupun kedua-duanya sekaligus hingga mungkin juga akan dibakar hangus kalau minat terhadap rasa tak suka bertukar ke minat terhadap rasa marah yang tak terkawal.

Andainya suatu hari nanti bila sekiranya ada berita menyatakan bahwasanya pihak Ahmad Jais dengan kerjasama pihak Ahmad Albab telah bekerjasama membuat kejahatan yang melarang Ustat Ajahar Adarus untuk menyampaikan salam kepada mereka yang hadir di masajid dan sarawaw tersebut sebab tiada kelulusan mengajar maksud perkataan salam.

Mungkin sampaikan salam pun dilarang sebab tiada kelulusan mengajar maksud perkataan salam.

Ajaran dan penyampaian adalah dua perkara berbeza yang langsung tak sama dengan antara satu sama lainnya sebagaimananya melaksanakan perbuatan mengajar cara masak makanan kepada pelajar adalah tak sama langsung dengan melaksanakan perbuatan menyampaikan makanan kepada pelanggan dan makanya dengan itu sebenarnya melaksanakan perbuatan melarang sebilangan pendakwah Islam untuk melaksanakan perbuatan menyampaikan Islam disebabkan tak ada kelulusan untuk melaksanakan perbuatan mengajar Islam adalah seperti melaksanakan perbuatan melarang melaksanakan perbuatan menyampaikan makanan kepada pelanggan disebabkan tak ada kelulusan untuk melaksanakan perbuatan mengajar cara masak makanan kepada pelajar malah hadis sahih bernombor 3461 iaitu tiga ribu empat ratus enam puluh satu yang diriwayatkan oleh Bukhari menyatakan bahwasanya Muhammad bersabda berkenaan dengan menyuruh orang Islam untuk sampaikan Islam berdasarkan penyampaian Islam oleh Muhammad walaupun hanya sekadar cuma satu ayat sahaja.

Pages: [1]
View full version: Kepercayaan Rasa Tertarik Untuk Memarahi


ADVERTISEMENT