hunt_fear Publish time 20-11-2010 12:56 AM

Peraturan Board Gambar Pemandangan-Baca dulu

Post Last Edit by hunt_fear at 23-11-2011 12:07

Salam and salute to all members http://www.getsmileyface.com/sm/cool/653.gif


FORUM RULES :

1. Tidak boleh mengandungi pornografi, pendedahan yang berlebihan, gambar yang berunsur keganasan.

2. Tidak boleh meletakkan gambar milik peribadi,stickers atau gambar yang mengandungi fitnah..jika aduan diterima,gambar akan dipadam serta-merta.

3. Post pertama mestilah mengandungi gambar,sila tulis ilustrasi sederhana.

4. Gambar yang lebih kecil adalah lebih baik, untuk mengelakkan gangguan pada operasi sistem 'server'.

5. Untuk memudahkan forumer memasukkan gambar, kami membenarkan forummer meletakkan gambar dari kandungan web yang lain.

6.Ini board untuk share GAMBAR, jangan ingat ini board untk tambah kredit percuma. Setiap post yang hanya post gambar semata-mata, akan dianggap spam dan akan di ambil tindakan.

7. Moderator/SModerator/Admin berhak untuk menghapuskan atau mengekalkan setiap gambar.Garis panduan Board Gambar Pemandangan

http://www.getsmileyface.com/new/cute/12.gifKredit akan diberikan kepada gambar asal/original yang diletakkan oleh forumer.

http://www.getsmileyface.com/new/cute/12.gifJika gambar yang diambil dari sumber lain forumer perlu menyatakan sumber dari mana gambar tersebut diambil.

http://www.getsmileyface.com/new/cute/12.gifForumer perlu meletakkan penerangan (caption) mengenai gambar yang diletakkan.

http://www.getsmileyface.com/new/cute/12.gifPastikan juga gambar yang diletakkan tidak terlalu besar.

http://www.getsmileyface.com/new/cute/12.gifGambar boleh diletakkan di thread sedia ada dan thread baru juga boleh dibuka jika bersesuaian.


http://www.getsmileyface.com/new/cute/10.gifSebarang kemusykilan boleh diajukan kepada mod bertugas.http://www.getsmileyface.com/new/cute/10.gif

http://www.getsmileyface.com/new/cute/8.gifhttp://www.getsmileyface.com/new/cute/8.gif
Happy Sharing n Happy Forum
http://www.getsmileyface.com/new/cute/8.gif

hunt_fear Publish time 26-11-2010 03:53 PM

Post Last Edit by hunt_fear at 26-11-2010 15:57

Perkara yang sering forumer lupa lakukan:

- Tidak menulis apa-apa penerangan pada gambar yang diletakkan. Forumer adalah diminta untuk memberi penerangan tentang gamba-gambar yang diletakkan.

- Tidak menyatakan sumber gambar tersebut. Jika gambar tersebut milik forumer sila nyatakan. Contohnya: "Ini gambar yang saya tangkap ditempat sekian sekian...."
Pages: [1]
View full version: Peraturan Board Gambar Pemandangan-Baca dulu


ADVERTISEMENT