Lagubestbest Publish time 8-11-2022 03:05 PM

Elon Musk Nak Ubah Twitter Jadi "Segalanya App" = TwitterX

Edited by Lagubestbest at 8-11-2022 03:11 PM

Yup. Asalnya nak buat kat Paypal tapi tak jadi. Tapi di Paypal elon ada simpan X.COM yang kemudiannya elon berjaya beli semula dari Paypal beberapa tahun dulu. Kini dengan Twitter yang ada ramai pengguna, impian membuat "segalanya app" bakal realiti. Segalanya app versi Elon Musk ni memang sedang dibuat dibawah "projek X" digerakkan oleh kumpulan berwibawa dalam fintec termasuk Jack Dorsey (Square) dan Zhao (Binance).

Twitter + X = TwitterX. ??!!Ibarat macam ShopeePay tapi semua benda ada dalam Shopee tak payah download app lain dah. Seakan WeChat di China atau AirAsia Super app di Malaysia.Tapi lebih dari tu, semua transaksi dalam matawang digital dalam Twitter wallet dengan teknologi kripto. Duit gaji pun terus dibayar masuk dalam ni. Tak perlu bank, tak perlu bank negara. Yay! Tiada inflasi?

Jika TwitterX menjadi nyata dengan kadar penggunaan yang mencapai syarat minimum, maybe korang hanya perlu beli Tesla phone dengan support digital sim yang mana bila korang tekan butang on phone akan load masuk terus ke TwitterX. Semua kat situ dari buat call, sms, zoom wasap, tiktok, spotify, youtube banking (kripto), melabur semua dalam X, malah google microsoft pun maybe boleh ada dalam TwitterX.

Kalau guna phone jenama lain maybe korang hanya perlu install satu app je dalam tu, TwitterX app. Kalau nak lebih nampak maybe dia jadi macam akaun google korang, boleh sync kemana-mana buka kat PC ka kat tablet ke kat TV ke malah kat metaverse sekalipun.

At least tu la impiannya.


Pages: [1]
View full version: Elon Musk Nak Ubah Twitter Jadi "Segalanya App" = TwitterX


ADVERTISEMENT