Agent13k Publish time 29-6-2022 04:22 PM

Pekerja Pasar Raya Kecewa Lihat Wanita Selamba Koyakkan Bungkusan Plastik Sayur

Sebagai seorang pengguna dan pembeli, kita sudah tentu mahukan barang yang dibeli berada dalam kualiti yang baik dan harga yang berpatutan.

https://uf.cari.com.my/forumx/mforum/portal/202206/29/134257etyw3c0ydttz4oj4.pngkredit foto: TikTok

Baru-baru ini, ada video tular di TikTok memaparkan seorang wanita merosakkan bungkusan sayur-sayuran di sebuah pasar raya.

7113536798558670106

Difahamkan, wanita itu yang mahu memilih tomato terbaik dengan mencari dalam setiap bungkus yang telah disediakan. Malahan, dia juga memasukkan tomato yang dipilih ke dalam plastik lain.

https://uf.cari.com.my/forumx/mforum/portal/202206/29/134356eo0e365zpmn5zkz5.pngkredit foto: TikTok

Menjengah ke ruang komen, ramai netizen sakit hati melihat pembeli itu dan ramai berpendapat bahawa wanita itu tidak pernah berbelanja di pasar raya besar. - CARI







mamajawie Publish time 29-6-2022 04:28 PM

kalau ahsoo2 ke cinkiess ni memang bangsa terpaling..telur pun bleh pilih2 tukar2 selamba je..

cikatilia Publish time 29-6-2022 05:18 PM

mmg ni kerja ahso kalau shoping
rasa nak sepak aje

Artemesiaa Publish time 29-6-2022 05:32 PM

Ramai je perangai macam ni sekarang.Jenis yang suka pilih2 ni elok gi pasar basah je.

kotakominami Publish time 29-6-2022 05:39 PM

Puak ni kalau beli udang dia boleh siap cabut kepala baru g timbang...tp aku lantakkan aje sebab tokey pon kaum die...kalau dia buat kt mydin memang siapla...

elzy Publish time 29-6-2022 05:51 PM

mamajawie: kalau ahsoo2 ke cinkiess ni memang bangsa terpaling..telur pun bleh pilih2 tukar2 selamba je..

Memang selalu tengok kebanyakkan mereka itu yang berbuat demikian..

musangbodoh Publish time 29-6-2022 09:18 PM

entah siapa yg salahhhh....ku x tahuuuuu.....{:runo

Farhaz Publish time 30-6-2022 07:32 AM

Bawang putih pun selalu menjdi mangsa.. Depa koyak2 kulit luar pastu tak kenan tinggal. Meols syak kes nk pilih yg terbaik jugak la kotnya.

bellaa Publish time 30-6-2022 07:54 AM

Farhaz replied at 30-6-2022 07:32 AM
Bawang putih pun selalu menjdi mangsa.. Depa koyak2 kulit luar pastu tak kenan tinggal. Meols syak k ...
faktor lain depa buat camtu sebab nak ringankan bila timbang
kedek kan :o

Farhaz Publish time 30-6-2022 08:50 AM

bellaa replied at 30-6-2022 07:54 AM
faktor lain depa buat camtu sebab nak ringankan bila timbang
kedek kan

Kannn... Memang kedek la, kulit kalau ditimbang pun tak sampai sekilo. Apa la punya tahap kedek deme ni... :dizzy:

Carcosa Publish time 30-6-2022 11:09 AM

Babi2 mcm ni mmg jenis peghak.
Seharusnya berbelanja di kedai2 kecik berbau tengik tu.

airmineral Publish time 30-6-2022 11:51 AM

makan nk yg elok sedap bayar nak murah je
taik btul perangai nko je

mizruncing Publish time 30-6-2022 12:12 PM

klu bangsa ni mmg hauk perangai pi pasar. kau tanam jela sayur sendiri :curse:

Hizert Publish time 30-6-2022 05:17 PM

tengok gaya komen netizen macam video dari tanah seberang je.

faraway1 Publish time 30-6-2022 07:25 PM

Me kerja Walmart kat quebec ni pun sama..

Tapi beza berani cakap..

Tak takut sebab kerja sebab bosan kat rumah bukan sebab bayar bills so selamba badak cakap..

Lepas tu customer suka komplen Walmart banyak product luar negara..

Menyampah dengar last me jawab, banyak aje products quebec, masalahnya lebih mahal so takda pula orang Qu├ębec beli, bising aje lebih..... My Co worker pandang cam tak percaya me jawab hahahah

Lepas tu orang tu tanya me upset ke, me jawab kenapa pula, duit dia your choice tapi bising tak beli product quebec tak guna juga.

Semalam ada customer cakap buah strawberi tak cantik sambil lempar cam tu, me kebetulan kat sebelah selamba cakap, bayangkan 20 orang cam anda buat benda yang sama, nak cantik mana buah tu kemudian..

Cokoro Publish time 1-7-2022 08:43 AM

faraway1 replied at 30-6-2022 07:25 PM
Me kerja Walmart kat quebec ni pun sama..

Tapi beza berani cakap..


Bagus ahahaha. Biar reti base sikit org2 mcmtu

kessah Publish time 1-7-2022 09:58 AM

cino2 mmg perangai mcm ni . Aku ni area jusco cheras lagi teruk cmni lahhhhh cino2 punya perangai . Dorang mana ada halal haram .Sbb tu sdap jeee tukar2

Mary_jane Publish time 1-7-2022 10:09 AM

Yang siap merasa lagi buah2 tu, beli nya tidak sebab tak manis. Dah tu bersepah kulit buah kat situ. Macam orang tak sekolah pun ada.

Ada juga tapi ni bangsa lain lah, anak dia beli selipar. Ditinggal nya selipar lama kat pasaraya tu. Angkut jela sekali buang kat luar. Macam2 lah pe'el.

SonicSiLandak Publish time 1-7-2022 10:19 AM

bangsa etis...

{:1_563:}

nesloice Publish time 1-7-2022 10:42 AM

well well look bangsa terpaling
Pages: [1] 2
View full version: Pekerja Pasar Raya Kecewa Lihat Wanita Selamba Koyakkan Bungkusan Plastik Sayur


ADVERTISEMENT