Rahah Publish time 27-7-2022 09:41 PM

mbhcsf replied at 27-7-2022 01:51 PM
kenapa Ji sung jadi twins - tapi watak twins tu bawa surname/ family name lelain, terpisah sejak kec ...

I pun curious pasal ni... surname lain... padahal diorang twins... kena tunggu airing baru dapat jawapan... tapi rasanya diorang tak berpisah dari kecik... ada stepfather... or sorang tu ikut surname stepfather ke...

Rahah Publish time 27-7-2022 09:49 PM

mbhcsf replied at 27-7-2022 09:15 PM
I do hope this drama has nice OST....nape ntah tibersmelody lagu I CANT BEGGGGG devil's judge tu m ...

Kita tengok OST best tak...

Jisung ni bawak watak apa pun outstanding... paling mencabar drama Kill Me Heal Me... banyak personality... 7 identities...

xyla73 Publish time 28-7-2022 12:28 PM

baru tgk sikit malam tadi tapi mcm complicated je...so otak iols yg dah penat bekerja pun surrender lalu iols pun tertido ;P

so kena tgk time weekend lah nampak gayanya baru boleh fokus...

mbhcsf Publish time 28-7-2022 01:50 PM

ep 1 - adamas : Pilot episodes

Edited by mbhcsf at 28-7-2022 02:27 PM

Adamas...

sebab i tengok lepas i tengok Extraordinary attorney woo at 10 nish ke 11 nish...so i tengok citer ni dah ngantuk so i managed to watch the story again tadi kejap ...


wow....wow...wow...


by the way

rumah tu macam tapi bukanlah lokasi rumah Bulgasal Lee Joon lah , i sukeeeeeeeee landcsaperumah tu
and air kolam takungan yg luasssssss ( tak ade dengue ke depa ni korea ni ????) and wow so calming

rumah sapeeee ni ?

cantik, then ade landscape garden yg cantikkkkkkkkk indahnyeeeeeeee...lavender ke yg purpleflowersss tu?
sukenye tengokkkkkk


hmmm....lawa laaaa....suke .....


okay .....tapi masa start tu horrorlah adehh...ngerilah
tapiwhybapa sama surname berbeza??

and okay justin ji sungplayedtwo characters - yg berbeza personality - satulawak , laid back , verbalwith attitude and extrovert ( prosecutor ) and satu lagi , receptive, introvert andobservant - Woo shin ( an author , ghostwriter )

andCHOTAE SOEB, Gu JINGYI and HANSU CEO.....yesss...hmm yet again!!!huhhhh!!!!
LEE kyoung young againnnnnnn???yet again ....the villain........

amboi mamat ni , dah kuar prison banyak pulak tawaran jadi villain. haha.

adeh methoddia sama je dalam again my life, Gu Jingyi , CE hansu ( why her ) yeeeeee, gaya sama , lenggok scriptvillain yg sama hahahahahah
adehhhh

we wont be tired of this guy ye hahahahahah


sosetting the scene ni clear lah cuma pacing slow sikit lah ..
element mystery tu adelah - siapa pembunuh bapa Woo Whin and Soon Hyun ni - sebab yg dok dalam prison tu bukan real actual killer ,
okay their mom mutteredsomething on her deathbed tatau apepasal dia kata baapa depa tak salah ( eh bapa depa bukan kene bunuh ke- tengok mayat tu ngeri mata tu macam kene korek????) pulaktak jelas butirnya..lagipun dedua twins ni sensitive bila sebut mendiang bapa depa...

tapi Woo Shin ni ade budak lelaki yg dok ikut diaLee Dong rim ? dia ni dok sekaliand macam tahu apa woo Shin ni buat and dok spy on him ke? di sebalik watak tu ?

i dunno...

itu yg ditunjukkan dalam drama ni - Haseong group CEO jemput Woo Shinjadi tetamu di rumah persendirian dia untuk memoirwrite ups?, and iras mukaWoo Shin ni macam orgahli keluarga, dan chief maid servantrumah tu familiar with - hmm ????
Chae Taesung ( muke dia iars Coach bola sepak harimau malaya kim pan gon ) tu pun ade...syak something kat woo Shin ..
Woo shin is definitelyplan dah kot nak masuk rumah tu and i speculatemacam pucuk dicita ulam mendatang - may be apa yg dia tulsi as ghost writerdalam novel persona non grata tu hitting the nerve of those who knew the thing he wrote?
dia bagus dlm menulis novel; kata agent Woo Shin nimenilai tulisannya kata begitu - tapi tak nak reveal himself , why?

haa tentu ade rahsia
so

citer niakan jadi misteri and slow paced kot ..we shall see..pace macam devil judge kot ...

yg buat curious ialahthe fat chief maid tu, keadaan dalam rumah tu , and yea his fater's case...

yg lain i sort of expecthelah Cho ate soen Or Chairman Haseong ni lah - well sivillain ni ...

watak Seo Ji Hye - Eun Hye Soon ni ...menarik...okay je

i would reckon citer iras iras slow pace , tapi my curiousity to find out more

Woo Shin tahu pasal adamas...kenapa and bagaimana and why ? we dunno .

mbhcsf Publish time 28-7-2022 01:54 PM

i think teknologi grafik and visual motion picture ni dah maju dah kan , boleh buat dua watak dari pelakon yg sama interacting kat bech makan burgertu nice je....hahahaha

lynn_dmm Publish time 28-7-2022 02:58 PM

saing2 attorney woo la pulak cite ni...nsb EAW dh half way...tapi masa la plak dah malam nau...iols belum tgk sbb smlm blk lmbt...sempat tgk woo dulu...tu pun tertdo jgakk... ;P malam ni try adjust bole ke tgk 2 drama 1 mlm...hahhaha...lau tak mmg tgu weekend..

29.7 big mouth plak start kan...iols menunggu jgak drama comeback lee jong suk...walaupun la yoona heroinnya...nk try tgk..

xyla73 Publish time 28-7-2022 03:25 PM

lynn_dmm replied at 28-7-2022 02:58 PM
saing2 attorney woo la pulak cite ni...nsb EAW dh half way...tapi masa la plak dah malam nau...iols...

big mouth tu iols pun x minat heroinnya tapi supporting casts dia nmpk mcm ok...tapi rasanya iols x termampu nak tgk...cukuplah fokus kat 3 drama dlm 1 masa...

mbhcsf Publish time 29-7-2022 01:54 PM

Edited by mbhcsf at 29-7-2022 01:55 PM

Adamas Ep 2

part 2 of the pilot episodes :

haaa datangnyaelement of intrigue and suspense...
hmm....okay interesting , so far lah the plot , pacing slow tapi banyak events berlaku - okay , cool , sebab ia pilot episodes so banyak kene set up the scene

yg intrigue nyer ialah - OK, I speculate Haa Woo Shin yg plan his way into the villa of Chairman Kwon , rupannya -i was caught by surprise that Eun Hye Soo ( seo dan / seo ji hye - i suke nama dia seo dan senang ingat ) , cuma tulis suratyg pasal witness and punca kematian dan adamas je, yg surat tu hanya diletakkan secara sembunyi kat depan gate / pintu masuk utama rumah Woo Shin (i ingat dulu Soo Hyun tapi bukan ...masa ep 1 yg pegang umbrella tu )tapi bukan dia yg recommend Woo Shin kat CEO Kwon tu , tapi yg peliknyapulak ...depa dua ni tak tahu sapa yg suruh agent Woo shin pi suruh Woo Shin ke ruah tu tulis memoir... dan Hye Soon kataini bukan i nyer keje...cume dia hantar surat tu aje yg reveal the actual case suspect and murder weapon .. depa tertanya , tapi
suspense juga sebab depa dua tak tahubut CEO Kwon ( cho tae soeb tupulak kate, Woon Shin works for him ...so
semua ni peracangan sapa?
dan Woo shin pun ade agenda juga - dia nak adamas tu and he made it clear to Kim Pan Gon / Cho Tae Song tu pun yg nak tembah dia gune senapang tu...he made it clear to Hye Soon juga.

hmm...interesting - sowhat kind of game and whose game is this? who is shifting the dancefloor now?
i mean - apa maksudyg Woo Shin dah finished assignment -? whose and what kind of assignment? makudnya Eun Hye soon ni denga woon shin ni dah kenal each other dah lah ye...

and - adekah conflict between Woo shin and Butler weird maidservant Kwon tu adalah disengajakan dengan memberi kesan bahawa CEO Kwon - tak nak kau menyebok and perasan important lah Butler / Maidservant Knwon oiii...u saje fikir you ni berkuase gitu?
i mean a way to discredit her?

sebab minah ni memang annoying. I suke je bila CEo Kwon tu cakap kat dia and marah dia and baling buku kat dia. Betullah -:the more you talk, the shorter your lifespan ishahaha dan it is rigtly so ...becauseWoon Shin dah tahu Mr Minjo - yg mati dah dalam nahas helicopter ...and he got the inklings tht a Butler Kwon knew about Minjo ( we dont )..

Salah langkah saksi Lee Chagwoo ygSee Hyun tu pi soal siasat kat rumah tu ... tu saksi mahkamah kes ayah depa tu ...., pi hubungi balik pihak Haseong memang kenalah...mendapatla u , depa cuma nak cari pasal je...nak lenyapkan this couple...

Then apakah sebab Cho ate Sung pi hubungi HQ dia special investigation bureu tu , gune phone yg ditanm kat dalam tanah lagi? pasal Woo Shin knews who he was? he is ?
adakah depa ni yang panggil Woon shin untuk semua plan ni?






Rahah Publish time 30-7-2022 03:20 PM

Edited by Rahah at 30-7-2022 03:21 PM

No wonder PDnim/writernim kata drama ni ada multiple genre... iols tengok pun ada vibe mystery, ada crime thriller, ada fantasy... pada iols best episode 1 & 2... tengok drama ni memang kena fokus...

Iols dah faham kenapa surname twins ni berbeza...
Ha Woo Shin ni pen name je sebab dia writer... Ha tu mother's surname... real name dia Song Woo Shin... appa twins Song Soon Ho...

Based on synopsis drama ni appa twins yang bunuh stepfather diorang... Lee Chang Woo tu la... tapi dia kena frame... the real culprit Chairman Kwon (belum confirm)... Hyesoo yang cerita kat Woo Shin masa husband dia drunk dia sebut pasal ni... that's why Woo Shin ambil kesempatan ni bila dijemput ke mansion Chairman Kwon dia nak curi Adamas tu sebab evidence kes appa dia...

Spekuan awal iols rasa Lee Chang Woo ni sama ada dia jadi scapegoat @ dia tau pasal kematian Minjo... sebab dalam Haesong Group Team A ni yang create scenario e.g witness kes kematian appa twins commit suicide sebab dia bunuh wife dia...

mbhcsf Publish time 30-7-2022 03:29 PM

Rahah replied at 30-7-2022 03:20 PM
No wonder PDnim/writernim kata drama ni ada multiple genre... iols tengok pun ada vibe mystery, ada...
hmm....multiple genre? i nampak macam crime-mysterythriller so far ...fantasy tu tang mane pulak ???
by the wayyg Haseong Team A tu ade kaitan tak dengan Special Investigation Buerau - yg Cho Tae Sung call gune phone yg ditanma kat dalam hutan tu ( tu diah aih , phone pun kena tanam dalam beg khas dalam hutan)

by the way - oh Ha Shin Woo tu nama pena dia ke, i see , i see..okay . logics established.

so - drama ni kena tengok dua perspectve satuHa Woon Shin yg activity dia banyak indoor , keje dok explore misteri and cari adamas dalam rumah CEO Kwon tu..and rungkai misteri misteri sekitar kes bapa dia or sekitar org orh kat situ ..so jarak bukti - finding and dia adalah dekat and berada dalam lingkungan diri dia

tapi yg prosecutor tu Song Soo Hyun tu most of the input datang daripada minah reporter tu kan...so dia nyer input external ,

wow i harap depa at some points akan bertembung juga...nanti. I mean wow Ji Sung kejap kena pi lokasi A , kejap kena jadi twin B , kejap kena pi situ sini tukaq watak hahaha


anyways- yes .

Rahah Publish time 30-7-2022 03:35 PM

Busy betul Director Gu... dalam Adamas jadi Chairman Kwon... lagi 2 orang cast Doctor Lawyer anaesthesiologist jadi boss Taesung... lawyer Banseok pulak Ms Oh chief maid... :lol:

BTW annoying iols tengok butler Kwon tu... over sangat... macam dia plak boss dalam mansion tu... padahal Chairman Kwon tu cool je... padan muka kena marah dengan Chairman Kwon...

Rupanya Taesung tu undercover... dia pun ada project dengan boss dia...

mbhcsf Publish time 30-7-2022 03:39 PM

Rahah replied at 30-7-2022 03:35 PM
Busy betul Director Gu... dalam Adamas jadi Chairman Kwon... lagi 2 orang cast Doctor Lawyer anaesth ...
yes i hate that fatmaid. jahat.
i see , oh ? lawyerbanseok tu ...oh yesss kan , i baru perasanhahahahaaha...sama gang ni ....

yes, bila dia punya happy lari kegembiraan menyambut CEO kwon tu , i was like okay then i saw oh nooooooChoTae soeb again??!!!!?:lol:

Rahah Publish time 30-7-2022 03:54 PM

mbhcsf replied at 30-7-2022 03:29 PM
hmm....multiple genre? i nampak macam crime-mysterythriller so far ...fantasy tu tang mane pulak...

Fantasy tu bila masuk mansion tu... vibe macam tengok drama fantasy... banyak bilik, ramai maid, security... nak enter mansion tu pun kena scan dulu...

Tak sama... Team A tu under Haesong Group... team ni yang create scenario/plan e.g Candidate Hwang... team ni kena pastikan Candidate Hwang jadi President...
While Tae Sung ni polis... dia jadi undercover kat mansion tu... tak tau lagi kes apa... that's why dia report kat boss dia sebab Woo Shin tau dia undercover... kalau leaked identity dia habislah...

Woo Shin cari evidence kat mansion Chairman Kwon... Soo Hyun cari the real murderer...

Pandai kan Jisung berlakon 2 characters dalam 1 drama... paling susah sebab nak maintain different characters tu... takut tertukar... tapi dia dah lama berlakon... so takde problem... :lol:

Rahah Publish time 30-7-2022 03:59 PM

mbhcsf replied at 30-7-2022 03:39 PM
yes i hate that fatmaid. jahat.
i see , oh ? lawyerbanseok tu ...oh yesss kan , i baru perasan...

Maid Kwon tu terlampau over yer... geram tengok...

Hahaha... lawyer Banseok tu sesuai jadi maid... character dia pun macam maid villain... report kat Ms Kwon tu dapat duit...

Haaa... I thought dia bawak character lain rupanya Chairman Kwon... watak penting jugak ni... :lol:

mbhcsf Publish time 30-7-2022 08:20 PM

Rahah replied at 30-7-2022 03:59 PM
Maid Kwon tu terlampau over yer... geram tengok...

Hahaha... lawyer Banseok tu sesuai jadi maid. ...

yer mau tak report, kalau silap
keneeee makan racunn tikusssssss, macam maid young lady that nitetuuu heee ngeri minah ni :sweat3:

mbhcsf Publish time 5-8-2022 07:39 PM

Adamas
ep 3 & 4...

wowwwwww.....plot semakin menarik , happening and .....dia dah dapat tahu kat mane adamas ituuu beradaaaaaaaa...

wah , begitu teruk extreme tahap Butler Kown tu ye...my god...

hmm.....i suka tengok Woo Shin nyer plot, Plot Sonh Heon ni macam kena firls work sikit dan banyak cekadak lah depa kena lalui dengan diekori , kena buat banyak field work ..semua...

mbhcsf Publish time 5-8-2022 07:40 PM

Cho Tae Sung mula mengorak langkah collab and share info on CEO Kwon and his dealings..menarik...

Rahah Publish time 5-8-2022 10:23 PM

mbhcsf replied at 5-8-2022 07:39 PM
Adamas
ep 3 & 4...



Risau je Dongrim tu report kat Ms Kwon... Hopefully Dongrim tak betray Woo Shin... sebab Ms Kwon ugut kacau appa Dongrim tu...

Rahah Publish time 5-8-2022 10:23 PM

Wooshin je yang tau Lee Chang Woo biological father diorang... Soo Hyun still clueless lagi sebab omma dia just bagitau WooShin jer... no wonder la dia sanggup ambil risiko masuk mansion Chairman Kwon nak cari Adamas... Adamas tu evidence...

Rupanya witness kes bunuh tu appa Seo Hee... kesian kena bunuh tapi team A tu create scenario appa dia commit suicide selepas bunuh wife dia... the real witness is Seo Hee... dia yang nampak culprit tu... tapi masa tu dia kecik lagi so appa dia ganti bagi fake testimony...

Rahah Publish time 5-8-2022 10:27 PM

Minjo ni bakal pewaris Haesong eventhough dia youngest... baik pulak tu... tak macam Chairman Kwon & Hyunjo... Hyunjo tu la kot yang suruh Team A bunuh adik dia... Chairman Kwon macam sayang je kat dia...
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10
View full version: [tvN/Disney+ 2022] ADAMAS - Ji Sung, Seo Ji Hye, Lee Soo Kyung


ADVERTISEMENT