Cintaerina Publish time 19-1-2022 02:47 PM

Biar Betul! Ini Antara 3 Negara Yang Masih Membenarkan Hubungan Cinta Manusia Dan Haiwan

https://uf.cari.com.my/forumx/mforum/portal/202201/19/133625oemwoqnwvqp9kvnz.png
Sumber: Google Image
Banyak betul kes-kes aneh zaman sekarang yang berkenaan dengan individu terutamanya lelaki yang memilih untuk mengadakan persetubuhan di luar tabii dengan haiwan. Perbuatan ini digelar sebagai bestiality (juga dikenali sebagai zoofilia)yang bermaksud seseorang itu mempunyai fantasi seksual yang kuat terhadap binatang. Walaupun ia jarang berlaku, tetapi kita pernah mendengar tentang kes ini pernah dilaporkan oleh media di negara kita.

Tahun lepas, kita digemparkan dengan kes yang melibatkan seorang warga emas dari Kuala Kubu Baru yang menjalinkan hubungan aneh dengan seekor kambing betina. Lelaki tersebut didakwa di bawah seksyen 377 Kanun Keseksaan. Jika disabitkan kesalahan, lelaki tersebut boleh dipenjarakan sehingga 20 tahun dan juga disebat.


Walaupun pernah terjadi kes sebegini, kita bernasib baik kerana negara kita mempunyai undang-undang untuk kes tabiat di luar tabii. Hal ini kerana, seorang manusia normal tidak akan sesekali mempunyai perasaan terhadap makhluk lain selain manusia. Namun, tahukah anda terdapat undang-undang negara yang membenarkan hubungan seksual manusia dan haiwan? Jom ikuti cerita ini.


1. Finland


https://www.silverkris.com/wp-content/uploads/2017/11/shutterstock_1073688410.jpg
Sumber: Google Image


Kita semua semestinya tidak sangka bahawa negara Finland yang dikenali sebagai model pendidikan yang baik ini mempunyai undang-undang yang membenarkan hubungan seks di antara manusia dan binatang peliharaan mereka. Ini membawa maksud seseorang itu boleh bersetubuh dengan binatang kesayangan mereka tanpa ada perasaan takut ditangkap atau dijatuhi hukuman.


Garis panduan yang diberikan juga jelas di mana hubungan itu dibenarkan selagi tiada unsur paksaan dan dilakukan secara rela. Jijik bukan? Walau bagaimanapun, hubungan itu akan menjadi salah sekiranya ada kecederaan berlaku.


Pada asalnya, Finland melarang perbuatan terkutuk ini tetapi pada tahun 1971, berlakunya pindaan yang membenarkan hubungan seks antara manusia dan haiwan. Antara alasan berlakunya pindaan ini ialah, kerajaan mahu mengelakkan manusia yang tiada pasangan berasa sunyi dan mempunyai 'option' untuk membuat seks secara selamat dengan binatang mereka.


2. Brazil


https://c.files.bbci.co.uk/1145D/production/_110794707_gettyimages-590664365.jpg
Sumber: Google Image


Mesti agak pelik dan memeranjatkan sekiranya kami katakan hubungan seksual antara manusia dan haiwan di Brazil ada sesuautu yang normal kerana terlalu banyak kes yang pernah dilaporkan.


Disebabkan hal itu, satu kajian sosial yang dijalankan di Brazil yang letah melibatkan 492 responden lelaki yang berusia di antara 18 sehingga 80 tahun. Kajian tersebut telah mendapati bahawa lebih 35% daripada mereka mengaku pernah melakukan hubungan dengan binatang.


Keadaan juga menjadi lebih buruk apabila perlakuan tersebut telah menyebabkan ada di antara mereka yang menderita masalah kanser zakar. Kanser zakar merupakan antara penyakit yang biasa di Brazil, salah satu sebab terjadinya kanser ini adalah kerana hubungan tidak bermoral ini.


Lebih mengejutkan apabila ada di antara responden tersebut mengaku pernah melakukan dengan kuda, lembu, khinzir dan juga ayam! Perbuatan terkutuk ini biasanya dijalankan secara berkumpulan atau dalam istilah lain ialah gangbang. Hal ini secara tidak langsung menyebabkan AIDS/HIV merebak di kalangan rakyat Brazil!


3. Columbia


https://s.abcnews.com/images/International/WireAP_c88992db66aa491ab41fec663ce5b09c_16x9_992.jpg
Sumber: Google Image


Ramai di antara kita yang tidak sedar tentang hal ini, tetapi di beberapa kawasan di Colombia, hubungan seks antara keldai dan manusia merupakan satu tradisi bagi sesetengah masyarakat mereka. Tradisi ini biasanya diajar oleh si bapa kepada anak-anak lelaki untuk mematangkan mereka dari aspek hubungan seksual.


Di satu daerah bernama Tierra Baja, Cartegena iaitu sebuah pekan di Colombia, amalan hubungan seks dengan keldai merupakan satu perkara wajib untuk mereka walaupun amalan ini dikecam dan dicemuh oleh masyarakat Colombia yang lain.


Amalan ini diajarkan kepada remaja lelaki seawal usia 13 tahun. Hal ini untuk mengelakkan mereka daripada terjerumus melalukan hubungan seks dengan wanita lain atau melakukan onani akibat dorongan nafsu yang membuak-buak. Sebagai alternatif, hubungan seks dengan keldai dilihat sebagai satu perkara yang baik.


Ekoran daripada hal ini juga menyebabkan penternak dan pembekal keldai 'step up' bisnes mereka dengan menyediakan perkhidmatan seks dengan keldai di tempat yang selamat. Walaupun undang-undang ini wujud, adalah menjadi satu kesalahan sekiranya ibu bapa memaksa anak mereka untuk melakukan perkara ini tanpa kerelaan anak mereka.


Menerusi sebuah dokumentari mengenai hal ini, terdapat juga pelanggan yang sudah dewasa yang datang untuk melakukan seks dengan keldai kerana sudah terbiasa dan berasa 'nikmat'. Hal ini menyebabkan mereka ketagih serta sukar untuk mereka menjalinkan hubungan dengan wanita.


Pelik betul negara-negara yang disebutkan di atas. Moga kita semua sentiasa dilindungi daripada membuat perbuatan terkutuk itu dan menganiaya binatang yang tidak bersalah di atas alasan nafsu. -CARI


Kredit: Portal Iluminasi

norawestallen Publish time 19-1-2022 03:10 PM

Yux. Jijik

Zaien Publish time 19-1-2022 06:02 PM

euwwwww jijikkknyaa napsu ngn haiwannn

intan244 Publish time 19-1-2022 08:38 PM

Edited by intan244 at 20-1-2022 08:18 PM

lelaki je la kan.
sex toy punya byk , x boleh brain lnsg.
mcm lagi hina dari kaum nabi Lut

hasniey Publish time 19-1-2022 09:32 PM

Jijiknya masing2
Otak xde.fikir nafsu je

nakkomenjugak Publish time 20-1-2022 12:58 PM

Aikkk? Yendia yendon bahkan malaya tarak dalam list???
;P;P;P;P

Artemesiaa Publish time 21-1-2022 04:47 PM

Macam2 nasib bukan di tanahair

Supersirap Publish time 21-1-2022 10:52 PM

Cinta itu buta
Pages: [1]
View full version: Biar Betul! Ini Antara 3 Negara Yang Masih Membenarkan Hubungan Cinta Manusia Dan Haiwan


ADVERTISEMENT