sfhzuraz Publish time 10-1-2022 08:41 PM

Peluncur paraglider cedera jatuh depan masjid

Peluncur paraglider cedera jatuh depan masjid
SITI ZUBAIDAH ZAKARAYA | | 10 Januari 2022

https://www.sinarharian.com.my/uploads/images/2022/01/10/1411091.jpeg
Mangsa yang memulakan aktiviti luncur di Pengkalan Hulu, Perak terjatuh di pekarangan Masjid Kampung Padang Kulim, Kuala Ketil pada Ahad. - Foto media sosial


SUNGAI PETANI - Seorang peluncur paragliding cedera akibat terjatuh berikutan angin kuat dalam kejadian di Masjid Kampung Padang Kulim, Kuala Ketil pada Ahad.


Mangsa, Sharul Nizam Samsudin, 34, dari Banting, Selangor, dikatakan memulakan aktiviti sukan lasak tersebut pada jam 12 tengah hari di kawasan Pengkalan Hulu, Perak.


Ketua Polis Daerah Baling Superintenden Shamsudin Mamat berkata, kejadian berlaku kira-kira jam 1.30 petang ketika mangsa berada di ruang udara, secara tiba-tiba gagal mengawal luncur layar menyebabkan mangsa dibawa angin.


Menurutnya, keadaan itu menyebabkan mangsa terjatuh dalam pekarangan masjid.


"Anggota bertugas di kaunter aduan Balai Polis Kuala Ketil menerima panggilan pada jam 1.30 petang Ahad dari orang awam memaklumkan ada mangsa jatuh menggunakan paraglider di pekarangan Masjid Kampung Padang Kulim, Kuala Ketil.


"Anggota kaunter aduan menghubungi Kinik Kesihatan Kuala Ketil untuk mendapatkan ambulan.


"Pada jam 1.55 petang mangsa dibawa ke Hospital Sultan Abdul Halim, Sungai Petani, Kedah untuk mendapatkan rawatan lanjut," katanya.


Menurut Shamsudin, mangsa cedera pada bahagian tulang namun keadaannya dilaporkan stabil.


Setakat ini katanya, tiada laporan polis dibuat berhubung kejadian.


Kejadian itu bagaimanapun tular di media sosial.Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/182364/BERITA/Semasa/Peluncur-paraglider-cedera-jatuh-depan-masjid
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf

musangbodoh Publish time 10-1-2022 09:50 PM

nmpak jauh tp tgk g.map dlm 50km je naik kete:o
Pages: [1]
View full version: Peluncur paraglider cedera jatuh depan masjid