Ftenggg Publish time 30-11-2021 11:57 AM

E-commerce dan Online Platform yang Paling Popular di Malaysia

Edited by Ftenggg at 31-12-2021 03:02 PM

Saya rasa kebanyakan orang sudah biasa dengan e-commerce dan platform dalam talian di Malaysia. Kebanyakan orang apabila kami datang ke perbincangan yang mengenai e-dagang, kami akan menyebut Shopee dan Lazada pada kebanyakan masa. Oleh itu, bagi saya, agak jelas bahawa Shopee dan Lazada adalah platform e-dagang dan dalam talian yang paling biasa dan popular di Malaysia.
Menurut laman web yang saya maksudkan, terdapat 3 platform dalam talian telah disebut sebagai platform perniagaan dalam talian terbaik di Malaysia, iaitu: Shopee, Lazada dan Zalora. Kebanyakan peniaga boleh memulakan perniagaan mereka dengan mudah di Shopee dan Lazada, justeru kedua-dua platform ini popular untuk dipilih oleh peniaga sebagai pilihan pertama untuk memulakan perniagaan dalam talian mereka. Dan kini, Zalora juga telah menjadi pilihan kepada penjual kerana Zalora telah berkembang menjadi tapak e-dagang terbesar dan paling pesat berkembang di Asia Tenggara (SEA)!
Adakah anda semua bersetuju dengan saya? Mari kita berkongsi sedikit pengetahuan dan pengalaman berkaitan dengan perniagaan bersama-sama

adila39 Publish time 3-12-2021 10:03 AM

Saya selalu beli di zalora tapi saya rasa mcm barangnya mahal..mark up tinggi sgt sbb branding

Ftenggg Publish time 20-12-2021 11:01 AM

adila39 replied at 3-12-2021 10:03 AM
Saya selalu beli di zalora tapi saya rasa mcm barangnya mahal..mark up tinggi sgt sbb branding

Zalora berbeza dengan Shopee dan Lazada, mostly barang yang jual tu adalah jenama, jadi barang pun mahal sikit:2lol:
Pages: [1]
View full version: E-commerce dan Online Platform yang Paling Popular di Malaysia


ADVERTISEMENT