pist0l Publish time 23-4-2010 01:27 AM

Tarian banduan dieksploitasi

Tarian banduan dieksploitasihttp://kosmo.com.my/kosmo/pix/2010/0421/Kosmo/Rencana_Utama/ru_02.1.jpg
TARIAN dan muzik Michael Jacksonberjaya menyatukan hampir 1,500 banduan di penjara Cebu untuk melakukanpelbagai formasi tarian menarik.


APABILA seorang remaja, Egan Torrecampo dan rakan banduan lainmelangkah keluar dari sel-sel yang penuh sesak di sebuah penjara yangmempunyai kawalan paling ketat di Filipina itu, suasana di dalam tiraibesi tersebut tiba-tiba bertukar riuh-rendah dan meriah.Mengenakan sut rona oren, kira-kira 1,500 banduan termasuk pembunuh,perogol dan pesalah-pesalah lain yang telah dijatuhkan dengan pelbagaihukuman membuat siri persembahan mengikut tarian Raja Pop dunia,Michael Jackson. Persembahan itu bukan sahaja merangsang semangatmereka untuk penari tetapi sebagai dedikasi kepada legenda pop tersebut.


Namun, apa yang menarik, keputusan untuk menari secara beramai-ramaiselepas kematian Michael Jun tahun lalu itu membuatkan mereka menjadisemakin popular di Internet."Apabila menari dalam persembahan ini sebenarnya, ia membuatkan kamilupa seketika tujuan berada di penjara," kata Torrecampo yang berusia19 tahun salah seorang penari dalam kumpulan itu kepada AFP setelah selesai membuat persembahan.

SIGNATURE ......................................................................................
Aku Mod yang gila makan kredit
Pages: [1]
View full version: Tarian banduan dieksploitasi


ADVERTISEMENT