kapaksiam Publish time 14-4-2010 10:20 PM

vulnarability scanning

ada sesape ytau funtion softwarenie...n care tok gne kan..da try crik kt tenet tp x bape pham le...:'(

budingyun Publish time 14-4-2010 10:44 PM

untuk scan vulnerability dalam system ke?:o

kapaksiam Publish time 18-4-2010 03:11 PM

Reply 2# budingyun


   haah..da try install tp x leh tau nk run...cmne ek

budingyun Publish time 18-4-2010 06:15 PM

tak pernah pakai..tak tau..:L

Aefy_Laily Publish time 25-5-2010 10:11 PM

software aper?.. nak scan vul untuk sistem ker web ker network ker pc..?

FMKiller Publish time 26-5-2010 11:50 AM

untuk detect vulnarability nih, bnyk software dia...so depends on software le nk tentukan cmna nk guna feature dalm software tuh...aku rasa ko nk check/scan network vulnarability kan..
slalunya software2 nih akan scan port tgk portmna yang open kat target pc. from that user(hacker) leh taw port2 yang open dan possible targeted port...nih kena ada basic pasal port jugak so kita taw software ape yang open port tuh.
contoh port 80 dan 443, nih slalunya web service iaitu 80 untuk http, 443 untuk https.
port 21 tuh slalunya untuk ftp.
aku dah lama xbaca pasal network security nih...dah lupa bnyk dah..mungkin ada slh silap aku kat sini...mintak tlg otai2 jelaskn..hehe..

Aefy_Laily Publish time 28-5-2010 11:53 PM

mm tu laa tuan tanah tak jawab lagik..die nak scan untuk aper..so kena laa tunggu sebelum kita dapat tolong bagi pandangan.

hex4geno Publish time 31-7-2010 10:19 AM

mybe scan open port kot, and software tu run on windows or linux?
file extension nye perl, python or exe??

alpha_dansei Publish time 2-8-2010 10:32 AM

nih scan2 nih nak wat per? :lol:

orang_letrik Publish time 10-8-2010 01:49 PM

lazimnye network admin yg gune software ni

dengan tujuan nak monitor sesebuah rangkaian

cth sofware yg penah aku try tatkala blaja dahulukala; GFI LANguard

pengodam Publish time 6-7-2011 02:12 AM

Jangan harap pada mesin sgt. Kita manusia yang patut check mana yang perlu ditampal.
tp penggunaan tool pun bagus juga..just nak pesan jgn berharap sgt.

saya rekemenkan rapid7 dan acunetix
Pages: [1]
View full version: vulnarability scanning


ADVERTISEMENT