menatang Publish time 7-7-2009 11:02 PM

MCM MANA NAK BLOCK/SEKAT WEBSITE PORN?

boleh bgtau cara x mcm mana nk sekat atau block apa2 jenis website porn?kalau video2 yg ada unsur porn kat youtube boleh x disekat?aku kalu boleh nak sekat semua apa2 pic,website,video yg ada unsur porn..harap ada sudi membantu..

p/s:mod,kalu aku salah board,tolong move topik aku ni ke board yg sepatutnya..TQ

batmana Publish time 7-7-2009 11:33 PM

gune ni
http://www1.k9webprotection.com/getk9/index.php
xpun ni
http://www.netdogsoft.com/

menatang Publish time 8-7-2009 01:27 AM

kene bayar x???antara 2 tuh yg mana best?aku x tau nk pilih

menatang Publish time 8-7-2009 01:44 AM

2# batmana

video porn kat youtube bleh disekat x?satu lg masalah aku x tau nama website yg adik aku surf.adik aku ni pandai.lepas surf je mende2 bodoh neh,dia cepat2 clear history.jd susah aku nk amik bukti.kalu aku guna kedua2 software di atas,agak2 bleh block x?

batmana Publish time 8-7-2009 08:49 AM

kene bayar x???antara 2 tuh yg mana best?aku x tau nk pilih
menatang Post at 8-7-2009 01:27 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

aku pnah dgr review k9 tu bagus..
free je, register online..

batmana Publish time 8-7-2009 08:54 AM

2# batmana

video porn kat youtube bleh disekat x?satu lg masalah aku x tau nama website yg adik aku surf.adik aku ni pandai.lepas surf je mende2 bodoh neh,dia cepat2 clear history.jd susah aku nk ...
menatang Post at 8-7-2009 01:44 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

kalu video porn, dlm youtube pun ade porn ringan2 skit..kalu nk banned, baik banned semue youtube link, sbg precaution.
adik tu sekola rendah ke menengah?
kalu sek. rendah, enable link ke
http://www.totlol.com/ - site ni ada link video youtube yg selamat utk kanak2..

kalu adik tu pndai clear history,
1. better install apa2 software key logger.. cam http://www.actualkeylogger.com/ - free je. lepas install keylogger, nnti leh view apa yg dia taip..hahaha..jahat aku..

2. kalu ada 2nd pc, and 1st pc dia gune, gune software utk cybercafe management, leh pantau penggunaan pc lain, pstu leh view apa url yg dia lawat , even dia clear history url, download je mana2 software free utk cybercafe, mostly ada features ni.

rambo888 Publish time 8-7-2009 12:47 PM

camni..watper ko nak kantoikan adik ko. buang masa je. kang jd gaduh plak. baik ko letak ape2 web filtering yg free. bile die masuk je porn site..terus kluar "hah!Tengok Porn ye!!!"
baru die terus insaf..hehee

menatang Publish time 13-7-2009 10:58 PM

7# rambo888

aku ni kakak yg cool..aku nk kantoikan dia dgn cara yg snyap..huhu

contoh webfiltering yg free?ada suggestion?

menatang Publish time 13-7-2009 11:04 PM

6# batmana

adik baru form 2..tp dah pandai main surf mende2 gini benci aku..kalu surf kat cc x pe jugak ni dia pegi surf pc bapak aku apa kes??mcm lah duit dia byr bil2 streamyx sume nie..ni ati aku terbakar dah neh..:@

totlol tuh leh x surf video2 lagu?mcm band2 rock ke sbb aku ni suke gak tgk video klip band2 terkini..tp bukan yg ade adegan tooot lahh..

camne nk block youtube lak?

menatang Publish time 13-7-2009 11:08 PM

aku kalu boleh nk software yg block secara automatik..

aku dah try netdog..hampeh..nk bukak forum pon x boleh..siap tnye password lg..apekejadahnye mintak password

menatang Publish time 13-7-2009 11:48 PM

aku dah install k9 tp aku x reti lah nk guna..pliz anybody tulun ajar aku..

semuakamu Publish time 21-7-2009 03:51 PM

block pakai firewall

semuakita Publish time 11-8-2009 10:58 AM

pakai firewall base device, selalu nya dalam Content Blocking, Content Filtering

liverpoolfctv Publish time 13-8-2009 10:41 AM

oo nk block yea.. nnt dia pakai software proxy, still lepas jugak... ble dia dh start pakai software proxy tuh.. block camner pun stil lepas.. huhuhuh.. mau software proxy tuh?? sbb biasanya kat tempat keje org gomen byk intenet kene block.. so nk myelamatkan dorg.. dorg pakai software proxy tuh.. so dpt la dorg layari website yg dorg nk.. huhuhuhu

girlphg Publish time 4-12-2009 12:57 PM

Salam U OLLSSS...... thanks ari tu bagi sagestion guna k9 wep prtection tu...
tapi kan, time saya masuk, nak tengok internet activiti details dia...
problem la... tak kuar2 pun senarai web ape yg kita masuk...
U OOLSSS tau tak bagaimana nak buat?
dia loading slow ya amat.. then tak dapat buka trus apa web yg kita masuk bahagian view internet aktivity tu... TQ...

myra_akira Publish time 5-12-2009 09:59 AM

boleh x panjangkan lagi diskusi nie..kalau boleh saya pun nak memantau pengunaan internet di rumah ketika saya bekerja...saya nak tahu apa yg hubby surf ketika saya tiada..hehehe

girlphg Publish time 5-12-2009 06:25 PM

boleh x panjangkan lagi diskusi nie..kalau boleh saya pun nak memantau pengunaan internet di rumah ketika saya bekerja...saya nak tahu apa yg hubby surf ketika saya tiada..hehehe
myra_akira Post at 5-12-2009 09:59 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

boleh jer...
awak pakai web ape utk sekat web porn..?

saya plak dok pantau adik saya, kalu saya kat opis...

aziz79 Publish time 5-12-2009 06:36 PM

nah cara paling kejam nak blok website..
all browser taw..
ikut step yang no 2

http://www.delete-computer-history.com/how-to-block-a-website.html

aziz79 Publish time 5-12-2009 06:38 PM

16# myra_akira
install K9..
kat situ boleh setting apa2 yang patut.
siap ada history apa yang suami awak taip nanti. :lol:

kuching Publish time 2-1-2010 09:29 PM

Post Last Edit by kuching at 4-1-2010 00:58

sy ni org bru... ada tak usb lock tuk pendrive dan atau ada tak kalu org lain masuk pendrive kt laptop kta tampa pengatahuan kita laptop pastu laptop tk leh baca pendrive tu kira kena bg tau kita dulu la bru leh buka ada2.. tlggggg di sebab kn org guna tampa pengatahuan sy tu yg asik ke vairussss..jetlg sgatt2   :sweat3::sweat3:
Pages: [1] 2 3 4
View full version: MCM MANA NAK BLOCK/SEKAT WEBSITE PORN?