hairaul Publish time 14-10-2009 09:08 AM

Bekerja di MEPS, Menara Weld.

sesapa ada info tentang kerja di MEPS tak? MEPS stands for Malaysian Electronic Payment System (1997) Sdn Bhd, satu2nya interbank network di Malaysia. If ada sesapa sudi nak share tentang environment di sana....Aku akan join MEPS soon....

fezy Publish time 14-10-2009 09:44 AM

xtau.
tapi kalau cakap psl menara weld (raja chulan) tau ah...
makan kat tingkat 4 fud court.
ade pasaraya mini (nigella)
ade la food outlets lain, kopitiam, turkish, etc etc.
nak rase fud outlet yg len... gi menara hap seng
tiap2 tgh hari makan kat blkg jalan pun best.
hari jumaat.. pasar tgh hari.. nampak la laki2 muka busuk suma tu x sembahyang.
xnak beli dr diorg.. masalahnye kebanyakn stall pun ade laki2. yg bini/mak diorg, mcm xkesah je laki/anak x semayang jumaat. walhal masing2 pakai tudung.
ha.. apa lg nak tau psl kawasan tu?
dekat ngan pavillion.. nasi ayam best kat blkg wisma genting.

oyen Publish time 14-10-2009 10:00 AM

2# fezy
dekat ngan pavillion.. nasi ayam best kat blkg wisma genting

Kat stall mana nasik ayam best kat Wisma genting tuh? Jauh gak nak menapak dari The Weld ke wisma genting. Kat Boustead pon ada nasik ayam sedap gak kan. Tapi sekarang mcm dah kureeengg plakk

vmaestro7 Publish time 14-10-2009 10:17 AM

orang tu tanya pasal environment kejer...korang asek ingat nasik ayam lah, makan sana sini je...:lol::lol:

fezy Publish time 14-10-2009 10:38 AM

2# fezy
dekat ngan pavillion.. nasi ayam best kat blkg wisma genting

Kat stall mana nasik ayam best kat Wisma genting tuh? Jauh gak nak menapak dari The Weld ke wisma genting. Kat Boustead pon...
oyen Post at 14-10-2009 10:00 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

ns ayam boustead dah x sedap.
antara wisma genting (blkg) ngan wisma cosway.... ade gerai2 makan...
tepi sekali jual nasi campur.
sebe;ah dia gerai cina jual air n buah. 4th stall nasi ayam.
bukan tradisional nye nasi ayam tuh... nasi die ala2 nasi minyak (or nasi beriani yg x beriani) + ayam merah + acar timun.
rm4.50 je.

p/s: wlaaupun ni bukan bincang psl kerjaya... tapi ni untuk ko tau, kedai makan mana best!!!. :lol:

hairaul Publish time 14-10-2009 12:59 PM

5# fezy

hehe..tula...aku tanye psl environment keje MEPS..tp dia citer pasal makan2 kat sekitar the weld tu yer...tp yg ko ckp tingkat 4 nak makan tu..kat the weld ke opis menara weld ada food court makan2...?

takde sesapa pernah keje MEPS ke? apa benefit dia ke...environment camne ke...?

QAX Publish time 14-10-2009 05:22 PM

xtau.
tapi kalau cakap psl menara weld (raja chulan) tau ah...
makan kat tingkat 4 fud court.
ade pasaraya mini (nigella)
ade la food outlets lain, kopitiam, turkish, etc etc.
nak rase fud outlet ...
fezy Post at 14-10-2009 09:44 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

hancur thread orang dibuat ko... :lol:

fezy Publish time 14-10-2009 06:53 PM

6# hairaul

hehehehe..... aku kasik info supaya ko arif area tu. nyet nyet

++menara weld same le ngan the weld.
fud court tingkat 4 tu kat tingkat 4 'the weld'..
selamat datang ke area jalan raja chulan / jln p ramlee / jln sultan ismail.

+++kalau rase nak 'bunuh diri', silalah drive setiap hari... :P
hari tuh sangkut dr parking lot nak ke arah pavillion sana... setengah jam.
bulan pose org pusu2 balik. bukan bulan pose pun jam...

PARKING (kalu xde parking meps kasik)..
sebelah weld ade satu. rm9/day (masuk ikut jalan blkg weld, jln terus ke tfc lit, masuk kiri n immediate kiri lagi (ala2 u-turn)
OR... atas bukit ke arah kl tower. rm7/day. aku nyampah mamt yg jaga parking tu.
OR... rm5/day (KALAU ko sanggup kuar awal n dapatkan parking BEFORE 7am) kat life centre... kat tfc light cross-road tu (kalau kanan ke arah the weld, kiri arah klcc), ko jln terus. life centre 1st white building blh kiri ko.

welkam tu dis area.

juwaini Publish time 14-10-2009 07:32 PM

Apa ko dah buat kat thread ni fezy? :lol:

Habis tonggang langgang seperti diserang sekumpulan pemabuk yang baru lepas take beer... :lol:

fezy Publish time 14-10-2009 11:00 PM

aku tulis pjg2 supaya mod kat sini kagum n kasi aku credit.. haha
MOD.. aku dah tolong tuan rumah tu bgtau dia tempat makan mana best supaya dia x tertipu makan mahal dalam weld.
nak kewedit +2juta plissss

hairaul Publish time 14-10-2009 11:27 PM

hahaha..tak kisah la ape2 korang nak kate....nampaknye tak ramai org MEPS baca forum dlm cari ni..apa2 pun mekasih fezy..ko mesti kerja area jalan raja chulan kan...? tula pasal makan tu mesti byk tempat best2 kan..akhirnya aku dapat jugak keje btol2 kat area kl...sblm ni keje semua jauh2...pasal parking tu takde hal..aku akan naik moto jer everyday..cuma bile ujan je tgh pk mcm mane..kalo naik lrt mane paling dekat aa? masjid jamek tu macam jauh nak menapak...

fezy Publish time 15-10-2009 12:13 AM

isyyy
15-20min je dr masjid jamek ke weld.

hairaul Publish time 17-10-2009 11:43 AM

MEPS ni kire semi-gomen jugak kan..?

fezy Publish time 17-10-2009 12:04 PM

ngak tauk sehhhh

ni dr website. owned by a consortium of local FIs.
ha... co aku salah satu own co ko ke? :lol:

http://www.meps.com.my/

hairaul Publish time 18-10-2009 02:56 AM

haha..aku dah puas baca dalam website tu..

ko keje mane fezy? bank jugak ke

cmf_yipun78 Publish time 20-10-2009 10:25 AM

MEPS quite stable gak dari segi seniority manpower derang.... Hairaul dapat dept mana? skang grup md baru kan? yang gantikan Datuk Hata

hairaul Publish time 20-10-2009 02:33 PM

Post Last Edit by hairaul at 29-10-2009 16:44

masuk QA...ikot kat website MD meps skang En Mohd Suhail Amar Suresh...cmf_yipun78 pun keje MEPS gak ke? or ada kwn2 or sedara keje sane? mmg stable ek sane..

hopefully ada sesape lg sudi nak share info tentang MEPS

hairaul Publish time 29-10-2009 04:52 PM

cmf_yipun78ngan fezy reply la soalan ku..huhuhu

fezy Publish time 31-10-2009 12:25 PM

aku xtau la sgt hairul....
tapi, kalau ko tanya bab makan, anytaim beb.
hahahah
++ ok gini je ek...
dalam dunia sekarang, yg paling stabil ialah keje yg melibatkan service.
bukan service mcm hospitality tu suma.. tu depends on economy n purchasing power gak
tapi somehow kalau mcm keje mcm meps ni, yg support banking industry... sentiasa je akan ade org w/draw duit kat atm bank lain.
jadi kalau tanya psl stable atau tak... kalau performance ko ok, peluang untuk ko di berentikan keje tu mungkin rendah.
apa2pun, dah dapat keje pun kan?
tawakal je.. insya allah everyhting would work to ur favour. :P

gud luck k.
+kalau nak makan kopitiam, ko jalan kaki ke depan sket ke manara hapseng (ikut jln blkg the weld... dr watson) :lol:

hairaul Publish time 2-11-2009 10:41 PM

owh ok fezy....tu la..aku rasa mmg stable...memang dah dpt keje dkt MEPS ni..syukur alhamdulillah sgt..tak sabar nak start keje kat sane!
Pages: [1] 2
View full version: Bekerja di MEPS, Menara Weld.


ADVERTISEMENT