mycos79 Publish time 3-8-2009 08:08 PM

Apa-apa Saja Pasal P1 WIMAX

haku rasa tak der lagi thread pasal P1 WIMAX nie....kalo hader tu mod merge jer kat board nie....haku teruja gak dgn kelajuan dan reger yg ditawarkan...so apa saja pasal P1 WIMAX nie...citer kat sini...jgn iklan sudah...

pakej dier....
modem dier...
contract....
kepuasan pengguna......
dan liputan dikawasan anda.....(full bar atau kureng)
cara bayaran bulanan...(online banking @ pergi bayor sendiri kat center)

so apa2 promosi dan kelebihan yg ditawarkan....

p/s: haku pakai celcom BB laju memang laju tapi speed kedekut....384kbps rm 68....siot jer

alien3d Publish time 3-8-2009 08:26 PM

Kat Kuala terengganu,aku pernah buat speedtest kat kaunter dia.hanya range 384 to 700 je.Aku nyer celcom 3300 .Beza ohhhh.
** Layan streaming video lak.For streaming tengok range 1mbps baru smooth.

mycos79 Publish time 3-8-2009 08:29 PM

Post Last Edit by mycos79 at 5-8-2009 09:28

2# alien3d

kalau speed dier laju tuh utk pakej paling murah worait ler tuh...

P1    rm49400kbps
cbb   rm68 384kbps

sah p1 lagi ok...

t@t Publish time 3-8-2009 08:32 PM

coverage kat trg ok ke....?

x silap aku dia ada pakej yg rm48 tu kan?

mycos79 Publish time 3-8-2009 08:37 PM

4# t@t
t@t,
kena riki2 dulu lah.......kawasan mana yg ada liputan...br leh pakai...

re_id Publish time 3-8-2009 08:47 PM

setau aku wimax ni "best effort service".so bole la double check betul ke x...

akumirul Publish time 3-8-2009 08:58 PM

ape lg, angkut le p1 wimax tu mycos.. :lol:

mycos79 Publish time 3-8-2009 09:24 PM

...kena dapat info dr kawan2....dulu...hahaha

hirai_saza Publish time 3-8-2009 09:44 PM

aku pakai wimax..laju sesangat..
puas hati wpun pakai pakej yg murah
last time pakai celcom bb..huhh slow gilerrr..
mgkin ikut kwasan kot

alien3d Publish time 3-8-2009 09:51 PM

line aku full hdspa celcom.Yang paling lawak P1centre town takder coverage.Start hospital kuala terengganu ke bawah.

cozack Publish time 3-8-2009 09:53 PM

pndapat plz,
antara stremyx n wimaxx mane ok???

mycos79 Publish time 3-8-2009 09:56 PM

9# hirai_saza

ko paaki pakej apa....modem harga berapa sekarang?

danedzya Publish time 3-8-2009 10:12 PM

dah ader ler thread wimax nie....

http://mforum2.cari.com.my/viewthread.php?tid=248688&extra=page%3D1

an2toncit Publish time 3-8-2009 10:48 PM

haku rasa tak der lagi thread pasal P1 WIMAX nie....kalo hader tu mod merge jer kat board nie....haku teruja gak dgn kelajuan dan reger yg ditawarkan...so apa saja pasal P1 WIMAX nie...citer kat sini. ...
mycos79 Post at 3-8-2009 20:08 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

ko dok mana ?...kalo KL dtg je pinjam kat aku modem ni nak test wimax kat tempat ko tengok lg laju ke hampeh gak....

aku amik akej wiggy tu RM69 sebulan kontak 2 tahun....bayar thru maybank2u

mahathirGX Publish time 3-8-2009 11:08 PM

KB    .....bulan   depan   akan   ada   P1    ni

mahathirGX Publish time 3-8-2009 11:20 PM

haku rasa tak der lagi thread pasal P1 WIMAX nie....kalo hader tu mod merge jer kat board nie....haku teruja gak dgn kelajuan dan reger yg ditawarkan...so apa saja pasal P1 WIMAX nie...citer kat sini. ...
mycos79 Post at 3-8-2009 19:08 http://eforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
Korang    sedartak?   P1   pakaiteknologi   ape?

akumirul Publish time 4-8-2009 08:34 PM

er.... aku pun x tau le P1 nih pakai teknologi ape.... wifi ke??? :o

mycos79 Publish time 5-8-2009 09:15 AM

....Some technical specifications of the P1 USB WiMAX Modem: The P1 USB Modem is called Wiggy

http://3.bp.blogspot.com/_gcr8rnEV1js/SdmwJmfZ5PI/AAAAAAAABYk/DvCGsD1aVm8/s400/P1_USB_modem-2.jpg

    * Model number: US 230
    * IEEE 802.16e 2005
    * 2.3Ghz - 2.4Ghz
    * MIMO enabled for better QoS
    * Auto Installation- Plug & play
    * Modulation- OFDMA, QPSK, 16QAM, 64QAM(DL Only)
    * Modem Max Speed: DL- 30Mbps UL- 7Mbps
    * Power: 5V through USB
    * Weight: 50g
    * Supported OS: XP & Vista

mycos79 Publish time 5-8-2009 09:15 AM

berapa reger Wiggy nie sekarang????

mycos79 Publish time 5-8-2009 09:24 AM

http://www.wimaxian.com/wp-content/uploads/2009/05/p1_dv230_and_uf230g.jpg
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full version: Apa-apa Saja Pasal P1 WIMAX