SHOfrE3zE Publish time 7-2-2009 06:49 PM

HD & Blu-ray Movies Traders

ader sesaper yg minat & download movies HD & Blu-ray quality? tujuan aku buat thread ni ialah untuk berkongsi info dan membuat trade/sistem barter sesama pendownload movies HD. Oleh sebab connection streamyx agak menyedihkan so mendownload HD movies agak lama.

So kepada sesiapa yang ader collection movies HD & Blu-ray rip marilah kita berkongsi sesama sendiri. :)

batabaka Publish time 7-2-2009 07:48 PM

kalo nak cpt aku cadangkan guna filehosting service.
BTW< korg tgk HD contents kat TV or computer


Chow

mat_arof Publish time 7-2-2009 08:17 PM

Balas #2 batabaka\ catat

itu larrr aku nak tahu..mana bgus tengok kat TV atau computer...

bzzts Publish time 7-2-2009 08:39 PM

blueray mmg sharp gile la display dia. kalu play guna lcd monitor ni pun leh nampak details dia, cun, berbanding avi/divx - kat lcd monitor/lcd tv masih nampak pecah2/petak2.

pendek kata, blueray/HD movie ni sgt bagus le utk LCD tv dan monitor.

pasal HD movie, aku jarang le donlod, tak cukup masa dan aku ni kurang penyabar,,, :lol:

nyibuk_jerr Publish time 7-2-2009 08:55 PM

IMO, elok tengok kat TV daripada screen computer dan seelok-eloknya LCD TV, screen monitor gambar cantik jugak tapi bila dah tengok kat TV rasa mmg lagi best. Unless if ada monitor 24++'' FULL HD and speaker 5.1/7.1-ch yang brand mmg bagus, (and graphic card yang sesuai, bukan onboard graphic port yea..) Mmg bestlah walaupun tgk kat computer.

Saya ni mmg kuat mendownload HD movies (78 and counting...) 720p ada, 1080p ada, termasuk 2 HD concert & Pixar Short Films collection (yg short-film compilation ni kira 1 movie)

Movie terbaru yang didownload - Changeling (1080p+DTS) Picture quality for this film is very good, rambut semua sehelai2 and benang2 topi mmg clear. Dialog pun very crisp, x muddle..

nyibuk_jerr simpan movie2 ni dlm satu Digital Multimedia Jukebox, nama dia tviX, agak mahal, tapi kalau beli brand murah2 nnti DTS x supportlah, gambar x clear lah, mcm2. Storage up to 6TB. Satu je, x boleh masuk disc, apa2 suma guna pendrive.

Oh, lupa nak cakap, I'm Screamyx 1 Mbps user.

an2toncit Publish time 8-2-2009 02:43 AM

listkan la masing2 punya kat sini kita trade amacam....

nak suruh aku dload pon bole.....kalo dr opis 10GB dalam 2 jam setel......umah guna membe nye 1MB stimix baru aku dload.....jarang dari umah....selalu amik list files siap2 kat umah pastu guna IDM dload kat opis since opis block forum/blog yg share direct dload links tu....

transformers gila aa sampai 26GB files dia.....

an2toncit Publish time 8-2-2009 02:47 AM

Originally posted by nyibuk_jerr at 7-2-2009 08:55 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
IMO, elok tengok kat TV daripada screen computer dan seelok-eloknya LCD TV, screen monitor gambar cantik jugak tapi bila dah tengok kat TV rasa mmg lagi best. Unless if ada monitor 24++'' FULL HD ...

TVix dulu beli brape bro ?....now ramai beli Western Digital HDD Player....dalam RM390....full HD, support H.264, mkv,HDMI lagik.....

http://drh.img.digitalriver.com/DRHM/Storefront/Company/wdus/images/images/wdfWDTV_1.jpg

nyibuk_jerr Publish time 8-2-2009 07:23 AM

Comelnya player tu, remote pun kiut je. Wow, murahnya, rasanya masa dulu time beli x ada lagi brand ni. Cuma slacknya xde DTS support, mungkin nnti ada firmware upgrade kut.

TVix dulu beli dlm 1.5k, siap dgn HDMI cable, itu yang mahal sgt kut. Tp mmg berbaloilah. Ingat lagi first movie tested guna TVix tu Sweeney Todd & House of Wax (2005).

Yang sistem trade ni mcm mana, saya x faham sgt, nak bagi mcm mana?

an2toncit Publish time 8-2-2009 10:02 PM

Originally posted by nyibuk_jerr at 8-2-2009 07:23 AM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
Comelnya player tu, remote pun kiut je. Wow, murahnya, rasanya masa dulu time beli x ada lagi brand ni. Cuma slacknya xde DTS support, mungkin nnti ada firmware upgrade kut.

TVix dulu beli dl ...

baru je 2,3 bulan player nih....b4 this mmg aku ada survey hdmi version brand lain paling murah pon dah RM9xx

trade buat ala2 'beamfest' kot....sume bwk HDD masing2 ngan notebook pastu trade ler...;P

hyphrigian Publish time 5-3-2009 11:03 PM

aku tgk kat monitor sbb monitor aku full hd....

nak risau apa....nak donlod hd dgn blu ray menyebai gila aaaa....

jadi penyelesaian dia donlod lah micro-HD...

kualiti reduce skit.....average satu muvi dalam 1.5 ke 2.5 GB

dollah_mufc Publish time 5-3-2009 11:16 PM

wa tgk dgn tv full hd 40in.. dgn bluray player..

bluray original beli kat pengedar ramai kat lowyat dan lelong.. harga dlm rm60-80

kalau beli speedy .. mak oit mahal nak mampus rm 149 hengget...

nak download .. kasik ar link kat wa.. tapi berjanggut la nak tunggu abis...


setakat ni koleksi..

james bond vol 1 ( 3 disc ),james bond vol 2 ( 3 disc ) ,cj7 ,swaarjiya , underworld 1 and 2 , iron man , dark knight , casino royale.. dan satu koleksi japan av ;P ( saja beli nak tgk kualiti gambar mcm ner :$ )

ada 3-4 order tapi tak sampai lagik.. nanti rajin wa review cerita bluray neh..

gambar pueh hati.. clear sampai nampak jerawat dan bintik2..

hyphrigian Publish time 6-3-2009 12:08 PM

Balas #11 dollah_mufc\ catat

tak donlod yang true rip dari blu ray...

aku donlod micro HD.....macam aku kata dalam 1.5 ke 2.5 GB....

tak penat sangat nak tunggu....kualiti ok...

tapi bluray tak banyak sangat la muvi dia...HD dvd lebih skit ja...

junkredish Publish time 6-3-2009 05:14 PM

minat hd movie, tp monitor masih crt. nk beli lcd syg plak sbb monitor masih elok sgt lg

tv mmg support hdtv, tp crt. aku x rasa gmbo dia leh jd secun plasma @ lcd tv

sbnrnya tgh tunggu tv ultrawidescreen, baru puas ati tengok

logy Publish time 7-3-2009 12:59 AM

Reply #13 junkredish's post

beli monitor cam nie laaa gempak....:lol:;P

http://www.digitaltigers.com/images/product/gallery/zvccelite-wid450.jpg

[ Last edited bylogy at 7-3-2009 01:00 ]

mota Publish time 18-3-2009 12:40 AM

Nak download guna streamyx, tersangatlah slow.. seminggu baru siap satu movie kot?

Aku tengah download Dark Knight 1080p dan LOTR -Fellowship o.t. Ring 1080p.
Dah dua hari baru 20%. Sebelum ni tak pernah download lagi HD movie ni..

Aku kat penang, ada sesiapa tahu kat mana aku nak beli ajer movie-movie (rip) HD ni? Cepat sikit.. tak payah susah2 tunggu lama-lama nak download.
Ada sapa sapa kat sini boleh bagi free ke?? hehehe

wgd4082 Publish time 18-3-2009 08:55 AM

Originally posted by an2toncit at 8-2-2009 02:43 AM http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
listkan la masing2 punya kat sini kita trade amacam....

nak suruh aku dload pon bole.....kalo dr opis 10GB dalam 2 jam setel......umah guna membe nye 1MB stimix baru aku dload.....jarang dari...

Opis ko guna kabel aper?

an2toncit Publish time 18-3-2009 12:42 PM

Originally posted by wgd4082 at 18-3-2009 08:55 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


Opis ko guna kabel aper?

ntah.....x kenal budak network.....ip ostolia.....

purplelinux Publish time 25-8-2009 11:55 AM

Post Last Edit by purplelinux at 25-8-2009 11:56

beli aje Blu ray rip RM10 murah ni
tapi banyak HDD kena guna kalo nak simpan , sudah 4TB baru80 wayang ( semua 2 layer blu ray )

maestronoob Publish time 20-1-2010 01:06 AM

Salam,
Dalam koleksi saya ada lebih kurang 1000++ title HD movies (mkv) dan juga blu-ray BDMV (m2ts).
Sesapa berminat nak trade atau beli, sila email saya kat maestronoob@yahoo.com
Sekian terima kasih.

nonick Publish time 27-9-2011 10:42 PM

siapa minat hd movie
email saya
namez@ymail.com
tq
Pages: [1] 2
View full version: HD & Blu-ray Movies Traders