LuLu^Lost Publish time 20-10-2008 10:07 AM

Tab menu....kepada otai2 web design & programming,tulung saye.

as'kum n salamt sejahtera to otai2...

nak ty,gue ade problem psl tab menu ni la.dlm tab menu tu ada form.biase la jenis2 form ni..ade textfield,textarea,radio button bagai.tp yg herannye bile tang select menu aka combo box tu,dia xleh nak kuar data2 dr database.nape ye??adakah disbbkan tab menu itu?atau ade yg gue xtau disebalik ASP programming membabitkan database ngan form tu.hurm...

form tu design pakai frontpage/dreamweaver + ASP javascript.astu try la buang tab,just tgl form tu je,tp elok plak dia kuar sume senarai menu tu...kire dia leh bace la database.

ada sesape leh tulung gue...tq

0001 Publish time 30-10-2008 10:46 AM

Reply #1 LuLu^Lost's post

Sorry tak ternampak tred ni. Aku tak berapa arif ngan ASP so aku akan movekan tred ni ke bod programming.

naikAntena Publish time 31-10-2008 10:34 AM

prob Xjelas.. :loveliness:setiap tab declare action.. combo box xpost back..... :$ :'( :L :mad: :( :funk: asp tuh apa erk:@

[ Last edited bynaikAntena at 31-10-2008 10:37 AM ]

naz0203 Publish time 9-10-2013 12:28 PM

check connection antara PHP file dengan sql(database) melalui file php. biasanya file php tu ade nama connect.php
itu kalu ko guna page yg sedia ada lah...

biasanya data dari databe x kuar sbb code pada file tu x btol.. hostname, username, password, database name.




LuLu^Lost Publish time 10-10-2013 09:23 AM

naz0203 posted on 9-10-2013 12:28 PM static/image/common/back.gif
check connection antara PHP file dengan sql(database) melalui file php. biasanya file php tu ade nam ...

beb... ini cerita 5 tahun lepas. haha. "Post on20-10-2008" weh... lama dahhhh.

anyway tq for the reply. walaupun agak lama aku tinggalkan programming, tp masih bersisa minat tu. selalu terbayang..kalau la aku boleh master dlm programing & coding...bestnyeee. ko rasa boleh lg ke? sbb aku skrg byk main management. pengurusan office.

agak2 kat mana aku boleh betul2 belajar dlm kelas yg semata2 programming je. ada ke?

toxicated Publish time 22-10-2013 12:01 PM

Kalau ko create kt file lain pastu dkt tab tu ko buat iframe je ok x?

Kassim_Patalon Publish time 29-10-2013 05:20 AM

djaman batu bata punya celita

nacuwin Publish time 22-2-2014 09:56 AM

LuLu^Lost posted on 10-10-2013 09:23 AM static/image/common/back.gif
beb... ini cerita 5 tahun lepas. haha. "Post on20-10-2008" weh... lama dahhhh.

anyway tq for...

dulu saya cari senior utk belajar programming, tapi takde le kuar sijil formal. just mahir je la pas tu.

so, kalau u alz nak belajar cari kawan2 yang mahir kene berguru sket. haha
sbb kalau nak formal sijil microsoft ade buat tpi harganye cecah riban2 la satu sijil.

pas tu certified programmer gitu.

LuLu^Lost Publish time 30-5-2014 12:37 PM

nacuwin posted on 22-2-2014 09:56 AM static/image/common/back.gif
dulu saya cari senior utk belajar programming, tapi takde le kuar sijil formal. just mahir je la p ...

eh..aku baru perasan komen ko.. komen berusia 4 bulan. haha. anyway..thanks for the suggestion. aku smpi la ni..xabis2 dgn kecewa aku terhadap programming. kalau la aku master dlm hal2 coding ni. alangkah bestnya. ko programmer ke?

otai_g Publish time 22-6-2014 03:30 PM

aiyak thread lama up balik.

ntah2 tt da brp kali tkr job since 1st post :lol:
Pages: [1]
View full version: Tab menu....kepada otai2 web design & programming,tulung saye.