imayronster Publish time 18-8-2016 07:58 AM

Akhirnya aku beli Nautica terpakai 2008. Owner asal tokey berpangkat Datuk yg beli Nautica tu cash. Mileage masa beli baru 75kxxx. Enjin dalam keadaan baik. Memang ada la kemik skit-skit. Dia jual Nautica tu sbb trade in ambil Triton

Sejak ada Nautica ni, tersadai Viva 1.0 Auto wife aku. Nasib baik anak dara aku ada lesen.

Pada aku berbaloi beli Nautica ni. Senang-senang aku muat 2 buah MTB dalam cabin. Cabut tayar depan je. Pasang rak basikal pun mudah sbb Nautica ni ada roof rail. Pasang je roof bar pada roof rail tu.

Nyesal aku lambat beli Nautica, sbb beli G.Livina dulu yang aku pandu cuma 4 tahun.{:1_550:}

otai_g Publish time 24-8-2016 10:32 PM

honestly aku dah kaji bab nautica vs rush sbb dulu2 aku pun minat nautica.

2 point yg nautica x best pd aku.

1. 4wd all time. x bleh on off mcm hilux. ko pki 4wd sepanjang ms nak g mana je?
2. 5 sit.

zulka Publish time 25-8-2016 09:30 AM

otai_g replied at 24-8-2016 10:32 PM
honestly aku dah kaji bab nautica vs rush sbb dulu2 aku pun minat nautica.

2 point yg nautica x b ...

mcm CRV pula RPM dah cecah 5000, barula gearbook tu auto engage ke 4X4...
utk pemanduan biasa, in town dia guna front wheel je, so minyakpun jimat...
kalau Nautica aku tak sure pakai sistem yg sama dgn CRV ke tak..kalau fulltime 4X4 memang parahla minyak

otai_g Publish time 27-8-2016 11:18 PM

zulka replied at 25-8-2016 09:30 AM
mcm CRV pula RPM dah cecah 5000, barula gearbook tu auto engage ke 4X4...
utk pemanduan biasa, in ...

mak ai bang, 5k rpm tu tinggi tu.

gen2 sy kalo speeding 140/150 pun br cecah 4k rpm jah.

zulka Publish time 29-8-2016 09:13 AM

otai_g replied at 27-8-2016 11:18 PM
mak ai bang, 5k rpm tu tinggi tu.

gen2 sy kalo speeding 140/150 pun br cecah 4k rpm jah.

tengok kete la..bukan semua rpm kete sama

imayronster Publish time 5-2-2017 01:30 PM

otai_g replied at 24-8-2016 10:32 PM
honestly aku dah kaji bab nautica vs rush sbb dulu2 aku pun minat nautica.

2 point yg nautica x b ...

4x4 sepenuh masa. selamba je panjat bukit. Degan tayar HT pun masih boleh panjat bukt offroad yang HILUX panjat. 5 seater..betul. Kami dah ada ODC, tidak perlu lagi 7 seater. :D
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9]
View full version: PERODUA NAUTICA 4WD


ADVERTISEMENT