ef/x Publish time 20-6-2006 01:42 AM

F-22 Raptor

http://tinypic.com/erg9vm.jpg

http://tinypic.com/erg9w5.jpg

http://tinypic.com/erg9wz.jpg

http://tinypic.com/erg9xi.jpg

http://tinypic.com/erg9xy.jpg

http://tinypic.com/erg9yg.jpg

http://tinypic.com/erg9z7.jpg

http://tinypic.com/ergbat.jpg

http://tinypic.com/ergbbo.jpg

http://tinypic.com/ergbc6.jpg

http://tinypic.com/ergbcw.jpg

http://tinypic.com/ergbgi.jpg

Skali pandang aku negok F/A-22 betul2 macam 'Origami' aje bentuk dia..:lol

[ Last edited byalphawolf at 8-7-2007 05:09 PM ]

CurlySue Publish time 20-6-2006 01:36 PM

Ini la pesawat yg paling canggih dlm abad ni... Raptor... Pesawat yg leh melawan NighthHawk dan BlackWidow tanpa sebarang masalah...Ia juga pesawat yg paling Stealth paling canggih dan lebih hebat dari NightHawk... Lg pun Raptor juga cukup dinamik dlm edaran udaranye sebab missle nyer berada didalam bdn pesawat Raptor sendiri...

Pesawat ni telah digunakan semasa Perang Iraq yg baru2 ni...

yipun78 Publish time 20-6-2006 01:38 PM

bro, next tym pisahkan ler pic tu, baru lagi cun nampak :P

yipun78 Publish time 20-6-2006 01:40 PM

Originally posted by CurlySue at 20/6/06 01:36 PM
Ini la pesawat yg paling canggih dlm abad ni... Raptor... Pesawat yg leh melawan NighthHawk dan BlackWidow tanpa sebarang masalah...Ia juga pesawat yg paling Stealth paling canggih dan lebih hebat...


hang sama cam boipren ceq, dia pun gilakan Raptor ni :bgrin:

CurlySue Publish time 20-6-2006 01:44 PM

Originally posted by yipun78 at 20-6-2006 01:40 PM



hang sama cam boipren ceq, dia pun gilakan Raptor ni :bgrin:

hehehe... Kebetulan kut... tapi Cheq gurl.. hehehe... Aper pun Pesawat ni memang tiptop... Malang nyer.. kapal ni x kan dpat masuk dlm negara kita...

segala kelengkapan cukup best... siap missle XMAA tu... best2

gancity Publish time 20-6-2006 01:46 PM

Originally posted by CurlySue at 20-6-2006 01:36 PM
Ini la pesawat yg paling canggih dlm abad ni... Raptor... Pesawat yg leh melawan NighthHawk dan BlackWidow tanpa sebarang masalah...Ia juga pesawat yg paling Stealth paling canggih dan lebih hebat...

Pesawat ni telah digunakan semasa Perang Iraq yg baru2 ni betul ni?

ef/x Publish time 20-6-2006 03:37 PM

Originally posted by yipun78 at 20-6-2006 01:38 PM
bro, next tym pisahkan ler pic tu, baru lagi cun nampak :P


aku lagi cun :nana:

CurlySue Publish time 20-6-2006 03:50 PM

Originally posted by gancity at 20-6-2006 01:46 PM


Pesawat ni telah digunakan semasa Perang Iraq yg baru2 ni betul ni?

Yes... setahu saya ler... memang dah digunakan... Cuma berapa byk pesawat tu x tau... Cuma tau dah digunakan... Best tau Raptor ni... Hornet, NightHawk dan BlackWidow ada dlm Raptor....:tq:

AdoiNet Publish time 20-6-2006 04:54 PM

Originally posted by gancity at 20-6-2006 01:46 PM


Pesawat ni telah digunakan semasa Perang Iraq yg baru2 ni betul ni?


?????????????:hmm:

HangPC2 Publish time 20-6-2006 05:16 PM

ala raptor:pmuka:

sekarang ni aku tengah gila Shafagh dari iran dengan J-XX dari china :love:

ef/x Publish time 20-6-2006 07:45 PM

Reply #9 AdoiNet's post

:kunyah::bgrin::)

gancity Publish time 20-6-2006 10:52 PM

Northrop / McDonnell DouglasYF-23 Black Widow II which lost to F-22 Raptor

Specifications
Contractor Northrop / McDonnell Douglas
Mission Competitor, along with YF-22, in the ATF competition
Length 67 feet, 5 inches (20.6 meters)
Wing span 43 feet, 7 inches (13.3 meters)
Height 13 feet, 11 inches (4.3 meters)
Maximum takeoff weight 64,000 pounds (29,029 kilograms)
Propulsion 2 Pratt and Whitney YF119 turbofan engines, or
2 General Electric YF120 turbofan engines
Speed Mach 2
Range 865-920 miles (750-800 nautical miles) unrefuelled
-Armament 4 AIM-9 Sidewinder - internal bays in engine intake duct sides
4 AIM-120 AMRAAM - internal bays underneath air intakes
Crew One
Unit Cost Unknown

http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/yf23roll.jpg

http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/f-23-ec94-42454-31.jpg

http://home.pages.at/godi/specials/yf23/yf23lufttank.jpg

http://airpower.callihan.cc/images/xyplanes/YF23/04USAFM-YF23-11.jpg

CurlySue Publish time 21-6-2006 11:14 AM

BlackWidow... Pesawat yg canggih.. hanya mampu pertahankan gelaran tercanggih dan paling merbahaya hanya x sampai 1 tahun... Cian2...

Robotech Publish time 21-6-2006 01:19 PM

Originally posted by CurlySue at 20-6-2006 01:36 PM
Pesawat ni telah digunakan semasa Perang Iraq yg baru2 ni...

Alah, kalau setakat tembak immobile targets atau useless Iraqi ground pounders buat apa. Tah2 sekadar buat routine bombing missions.

Nak tau bagus ke tak Raptor tuh, kene ada record air to air combat. Cam the venerable F-14 (syg nak kene retired dah).

HangPC2 Publish time 22-6-2006 11:06 AM

Originally posted by Robotech at 21-6-2006 01:19 PM


Alah, kalau setakat tembak immobile targets atau useless Iraqi groundpounders buat apa. Tah2 sekadar buat routine bombing missions.

Nak tau bagus ke tak Raptor tuh, kene ada record air to a ...

F-35 JSF Britain dengan US bila nak pakai .haaa???

[ Last edited byHangPC2 at 23-3-2007 11:27 AM ]

mmc Publish time 22-6-2006 11:12 AM

Reply #15 HangPC2's post

jsf versi SVTOl 2012 yang britain dan marines pakai...lama lagi tu..

reinloch Publish time 23-6-2006 10:28 AM

Kalau banding dgn Black Widow, siapa yg lebih tampan tidak perlu dibahaskan lagi. Black Widow juga ada lebih gaya pesawat pejuang abad ke-21. Konsepnya macam dari dunia fiksyen sains. Malangnya...

Kita sedia maklum dgn aset Raptor yg paling popular iaitu halimunan radar, ttp apa yg saya paling suka ialah
enjin F119-100 yg kuat (lebih kuat dpd AL-31F).

HangPC2 Publish time 23-6-2006 11:58 AM

Originally posted by gancity at 20-6-2006 10:52 PM
Northrop / McDonnell DouglasYF-23 Black Widow II which lost to F-22 Raptor

Specifications
Contractor Northrop / McDonnell Douglas
Mission Competitor, along with YF-22, in the ATF competit ...

tak silap aku dulu digelar ''Aurora'' ker ???

gancity Publish time 23-6-2006 12:07 PM

YF-23 Black Widow concept quite similiar like the movie firefox MIG-31

http://images.amazon.com/images/P/B00006RCOB.01._SCLZZZZZZZ_.jpg

http://www.aerospaceweb.org/question/planes/fake/firefox3.jpg

http://www.jimbrooks.org/web/aviation/full/firefox2.jpg

http://www.jimbrooks.org/web/aviation/full/firefox.jpg

[ Last edited bygancity at 23-6-2006 12:10 PM ]

HangPC2 Publish time 23-6-2006 12:11 PM

Originally posted by gancity at 23-6-2006 12:07 PM
YF-23 Black Widow concept quite similiar like the movie firefox MIG-31

http://images.amazon.com/images/P/B00006RCOB.01._SCLZZZZZZZ_.jpg

http://www.aerospaceweb.org/question/planes/fake/firef ...

macam movie X-Men pun sama gak...
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full version: F-22 Raptor