innocentti Publish time 11-3-2009 12:24 PM

Reply #37 areguard's post

ada yg tak rahsia pun..tp ikutkan semuanya bukan rahsia pasal dah masuk blog:lol:

standupper Publish time 22-3-2009 11:29 PM

Akhirnya aku jumpa link ke Buku Putih Pertahanan Indonesia 2008 yang diterbitkan DEPHAN Indonesia燜ebruari 2009.

http://219.83.122.172/~majalahd/buku/putih/

Sekadar rujukan... :P

CARL9 Publish time 26-3-2009 09:12 AM

Balas #37 areguard\ catat

aku ada masuk c2 . Kira bagus gak cite mamat ni
yg bab VERA-E tu .

salut gak dia bleh bayangkan situasi n cara kerja VERA-E.

Comment pasal rahsia negara refer kat MP.net kira bleh pakai gak la.
ada yg betul

sol Publish time 28-3-2009 09:20 PM

Balas #37 areguard\ catat

macam mana nak masuk blog tu.. alamat tu x penuh.. bole tak pm alamat tu pada saya, kalau tak bole di catat openly dalam forum

mmc Publish time 28-3-2009 10:10 PM

Reply #44 sol's post

nah..enjoy baca:)

http://militaryofmalaysia.blogspot.com/

areguard Publish time 30-3-2009 09:55 AM

Reply #45 mmc's post

Tenkiu much..wa tak sempat reply sibuk dgn urusan gahmen..:P

mmc Publish time 30-3-2009 11:45 AM

Reply #46 areguard's post

heheheh..masing2 dah jadi follower masing2, so apa salah sama2 promote;P

pcboss Publish time 31-3-2009 04:36 PM

Ada tak site lain selain forum or news? Mcm artikel ke, atau e-magazine ke?

mmc Publish time 31-3-2009 04:47 PM

Reply #48 pcboss's post

defence blogs pun banyak gak...:)

pcboss Publish time 2-4-2009 05:40 PM

Wow! Jumpa benda menarik. Defense Technology International issue sepanjang 2008.
Cari kat http://www.nxtbook.com/. Siap boleh download lg.

CARL9 Publish time 7-4-2009 11:52 AM

Originally posted by mmc at 28-3-2009 10:10 PM http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif
nah..enjoy baca:)

http://militaryofmalaysia.blogspot.com/

aku baru melawat forum ni , ada cerita terbaru pasal uncle MIG kita
sedih hooo:'( :'( :'(

mmc Publish time 8-4-2009 09:31 AM

apa yang antu nenen suka sangat kat carl9 ni;P

CARL9 Publish time 8-4-2009 10:41 AM

Balas #52 mmc\ catat

antu nenen tu siapa bro:funk: :funk:

mmc Publish time 8-4-2009 12:14 PM

Reply #53 CARL9's post

kat sini kalau thread mendap ie dah post tak keluar kitaorang cakap antu nenen yang buat:P :lol:

mmc Publish time 8-4-2009 12:32 PM

Originally posted by pcboss at 2-4-2009 17:40 http://eforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
Wow! Jumpa benda menarik. Defense Technology International issue sepanjang 2008.
Cari kat http://www.nxtbook.com/. Siap boleh download lg.


kalau maksud ko site publisher yang allow ko baca/download isu2 lama (biasanya terbitan 2008) dan most recent, ini ada tiga ko boleh tengok..

1. Asian Military review : Tengok kat bahagian bawah tu .. http://www.asianmilitaryreview.com/

2. Armada : Cari kat Archives http://www.armada.ch/welcome.cfm tapi yang ini ko dapat baca main article and complete guide insert aja.

3. Royal Institute of naval Architects : http://www.rina.org.uk/publications.html ko click bahagian journals dan pilih mana ko nak baca

pcboss Publish time 8-4-2009 12:52 PM

Balas #55 mmc\ catat

Yup, dah bosan dengan forum. Kalau takde gaduh tak sah :lol: . Nak subscribe/beli magazine mahal. Tenet office ni free je. Blog pun ok, tapi nak cari yang berkeliber susah. tnxs.

mmc Publish time 8-4-2009 02:43 PM

Reply #56 pcboss's post

sini gado2 ka:P ;P ...tak yah terikut kalau ada pun:D

pcboss Publish time 8-4-2009 06:05 PM

Balas #57 mmc\ catat

Sini aman jugak. Aman sampai sunyi sepi takde new post 2-3 hari. ;P .

braderjoni Publish time 11-4-2009 09:05 PM

Boleh sesiapa tolong rekomen forum militari Malaysia/Asia yang ada? Ada tak forum militari Malaysia yang macam Milnut Sg? Terima kasih. :loveliness:

areguard Publish time 12-4-2009 11:13 PM

Akupun baru jumpa MPSA versi Chinese di forum Cari..
http://cforum4.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=206
Interesting to read how MY Chinese thinks about MY own military - they are somewhat critical of ATM and seem share their views with the Sg forumers..kalau nak baca kena guna google translation tools can get from here http://www.google.com/language_tools...enjoy:P
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7
View full version: (Merged) Laman Web Militari (local & International)