yipun78 Publish time 30-7-2006 11:25 PM

Hi Newbies, mai sini sat (",)


Just to inform u all takut nanti kalo u all xde buat posting, bila ada thread ada RA tinggi u guys x leh masuk baca pula, so kalau ada masa please and i urge u guys please try make posting, no body will laugh at u if u make a mistakes, its all part of d learning process kan :)

[ Last edited byyipun78 at 2-8-2006 11:40 AM ]

kali Publish time 30-7-2006 11:42 PM

A'kum...

:) Oo.. mcm tu ye..
Bukan x nak participate tp x berape nk biasa nk b'forum nih..
Ok, next time I cube involve bnyk2..
Tq misz..:)

yipun78 Publish time 30-7-2006 11:54 PM

Originally posted by kali at 30/7/06 11:42 PM
:) Oo.. mcm tu ye..
Bukan x nak participate tp x berape nk biasa nk b'forum nih..
Ok, next time I cube involve bnyk2..
Tq misz..:)


:tq: hopefully u akan rajin berposting my dear, we need new input dari diff generation or thinking :P

Eokboy Publish time 30-7-2006 11:55 PM

Noes I want to continue lurking!

LURK MOAR!

yipun78 Publish time 31-7-2006 12:00 AM

Originally posted by Eokboy at 30/7/06 11:55 PM
Noes I want to continue lurking!

LURK MOAR!


Y lak? jom lah join diskusi, jgn layan sama itu err balak kiasu tu.... :love:

kali Publish time 31-7-2006 12:04 AM

Orite... :)
Jomla kita ramai2 berforum...
Luas pengetahuan dan tambah kenalan...Rite..:)

yipun78 Publish time 31-7-2006 12:13 AM

Originally posted by kali at 31/7/06 12:04 AM
Orite... :)
Jomla kita ramai2 berforum...
Luas pengetahuan dan tambah kenalan...Rite..:)

:ah: :ah: rezeki jgn ditolak, musuh jgn dicari, sharing is caring n we share becoz we care kan :P

kali Publish time 31-7-2006 12:28 AM

Aah...:)
We care about our Ummah, Our Nation, Our Root, Our family and ourSelf...:)

kimyee73 Publish time 31-7-2006 09:57 AM

kekadang malas nak buat posting. Susah nak masuk dlm perbincangan sebab MPSA memang ada clique dan posting kena ignore atau tak terjawab.

yipun78 Publish time 31-7-2006 10:05 AM

Originally posted by kimyee73 at 31/7/06 09:57 AM
kekadang malas nak buat posting. Susah nak masuk dlm perbincangan sebab MPSA memang ada clique dan posting kena ignore atau tak terjawab.


Laaaa camtu ek :P maybe depa pun x brp mahir dalam benda yg u posting, my fren, bersangka baik je lah.... nak kata clique? susah gak sbb so far yg i tau, every one here have different minat on certain subject.... give it a try k :)

mamathampeh Publish time 31-7-2006 10:14 AM

baikkkkkk... akan ku usahakan membuat posting bernas

A380 Publish time 31-7-2006 11:34 AM

Baru nampak thread ni. Aku newbie jugak. Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

A380 Publish time 31-7-2006 11:35 AM

Originally posted by kimyee73 at 31-7-2006 09:57 AM
kekadang malas nak buat posting. Susah nak masuk dlm perbincangan sebab MPSA memang ada clique dan posting kena ignore atau tak terjawab.

Gitu pulak gayanya? Ada betoi ka??

yipun78 Publish time 31-7-2006 11:40 AM

Originally posted by A380 at 31/7/06 11:34 AM
Baru nampak thread ni. Aku newbie jugak. Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


waalaikumussalam

Originally posted by A380 at 31/7/06 11:35 AM

Gitu pulak gayanya? Ada betoi ka??


mana ade, tp its common kan, kat mana2 bod military pun, mungkin sbb depa minat mende yg sama, lagi satu kan dah lumrah perangai org lelaki, mana nak suka quote org lain :P, so kebanyakannya suka jadi Lone Ranger ;) suka carik info n paste kan so ramai kawan2 leh baca.... x jadi masalah kan?

A380 Publish time 31-7-2006 11:48 AM

Ni aku nak tanya jap sket cik puan moderator (dah jadi sesi soal jawab pulak gamaknya) korang tak ambik apa2 tindakan ke kat satu forummer yg aku rasa sungguh biadap tu? Dah sampai tahap main2 kan agama tu. Aku rasa kau pun tau sapa. Aku tak tau sejarah kat sini, tapi nak jugak tanya.

Terima kasih.

mat_toro Publish time 31-7-2006 11:53 AM

Originally posted by kimyee73 at 31-7-2006 09:57 AM
kekadang malas nak buat posting. Susah nak masuk dlm perbincangan sebab MPSA memang ada clique dan posting kena ignore atau tak terjawab.

Who are you??You've posted before ka??Never noticed laa... huargh huargh huargh... just kidding... wanna know why sometimes people don't repond??Because they got nothing to respond to... i.e. you ask about navy stuff and the navy fanatic ain't around to reply while those who are around are airforce or army fanatics... or because they have nothing to relate with your posts... This board is the first board I entered in Cari... never had any problems like you said... but keep posting sooner or later someone will reply... so long as you don't ask questions that is military secret...

mat_toro Publish time 31-7-2006 11:55 AM

Originally posted by A380 at 31-7-2006 11:48 AM
Ni aku nak tanya jap sket cik puan moderator (dah jadi sesi soal jawab pulak gamaknya) korang tak ambik apa2 tindakan ke kat satu forummer yg aku rasa sungguh biadap tu? Dah sampai tahap main2 kan...

dah report... kalau lu rasa dia buat racist remark lagi lu tekan butang report & tick kat tiga2 admin, Smod & mod report lu tuh... pastu tulis la apa yg lu rasa komen melampau tuhh...

A380 Publish time 31-7-2006 12:04 PM

Originally posted by mat_toro at 31-7-2006 11:55 AM


dah report... kalau lu rasa dia buat racist remark lagi lu tekan butang report & tick kat tiga2 admin, Smod & mod report lu tuh... pastu tulis la apa yg lu rasa komen melampau tuhh...

Hoooo..itu pasal ada satu posting aku tadi kena delete kot? Ada yg mereport ke? So dia orang (moderator) tak delete itu makhluk punya posting tu nak kasi dia naik tocang ke? Or to make a fool out of him?

kali Publish time 31-7-2006 12:09 PM

A'kum..

Jgn amek atila kalo xde response utk our post...
Hidup mesti ceria...:)
Nanti2 adala orang yang response nye...
k fren...

yipun78 Publish time 31-7-2006 12:10 PM

Originally posted by A380 at 31/7/06 11:48 AM
Ni aku nak tanya jap sket cik puan moderator (dah jadi sesi soal jawab pulak gamaknya) korang tak ambik apa2 tindakan ke kat satu forummer yg aku rasa sungguh biadap tu? Dah sampai tahap main2 kan...

nak amik tindakan camne bang, bila kawan kita pun melatah ikut stail dia :P mende senang nak setel kalo x ikut balak sengal tu melatah, biarkan dia ngan posting meraban dia cukup masa u all tekan button report tu cc sekali kat Smod ngan Admin, sbb nyawa dia liat untuk dipadamkan dalam bod ni.... so ingat lah untuk iggy je posting dia yg xde isi tu, so dia akan merapu tahap gaban dan wa leh lah buat process memotong kredit dia muahahahhahaha (kijam gak wa ni ek wa x pernah pasan lak)

So ingat, nampak posting balak sengal tu, just skip skip n skip, k....
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full version: Hi Newbies, mai sini sat (",)