myown_s Publish time 20-3-2006 11:49 AM

Kesetiaan Abadi

Kerinduan itu bertandang kembali dalam kesepian tak bertepi
Menghapuskan onak duri dan onar-onar yang berakar umbi
Setelah ku sadari kasihmu seikhlas dan sejujur hati
Aku tambatkan hati ini dengan kesetiaan abadi
Yang tak berbelah bahagi

Aku hanya menyayangi dan menyintai dirimu wahai kekasih hatiku
Dan di stitulah tempat aku mengabdikan diri kepadamu
Ketaatanmu padaku sejahtera dan abadi
Tiada tolok bandingnya dengan apa yang ku cari
Janjiku kepadamu...Janjimu kepadaku...
Kita akan hidup bersama, berdua, bahagia...
Selamanya hanya kita...
Biarlah kita yang mencatit sendiri buku memori itu
Tentang segala sejarah percintaan kita
Bagaimana kita mentaati antara satu dengan yang lain
Itulah panduan kita yang kekal abadi

Kasih sayangmu terhadapku adalah tulus dan suci
Tiada kata kedua atau ketiga yang engkau harapkan
Hanyalah diri ini yang sentiasa menyayangi
Dirimu yang setulus hati...

Indah wajahmu...
Mulus kulitmu...
Putih warnamu...



[ Last edited bymyown_s at 23-7-2007 08:47 AM ]

myown_s Publish time 7-4-2006 10:09 AM

Engkau tidak mengerti

Engkau tidak mengerti
Perasaan hati ini
Yang menyayangi dan menyintai
Seluruh jiwa ragamu ini
Hanyalah dirimu yang aku kasihi

Engkau tidak mengerti
Ombak jiwaku ini
Yang menderu gemersik angin mewangi
Terbang ke awan biru bagai camar melukis pelangi
Tangis dan tawaku tak bererti buatmu lagi

Engkau tidak mengerti
Sentuhan manjaku ini
Yang dahagakan kasih suci dan murni
Perlukan belaian mesra dalam rantaian berduri
Mampukah kau mengerti apa yang aku maksudkan ini

myown_s Publish time 7-4-2006 10:57 AM

Engkau Inspirasi Hidupku Ini

Engkau inspirasi hidupku ini
Yang menyinar dan menyerlah dalam gelap jiwaku ini
Semakin aku berani mengejar pelangi ini
Dan tak mungkin akan pergi
Kerna engkau inspirasi hidupku kini

Engkau inspirasi hidupku ini
Yang berbicara tentang jiwa dan raga
Menyulam kata cinta dalam daerah kesepian ini
Dan tak mungkin kan hilang lagi
Kerna seluruh jiwamu itu telah benar aku mengerti

Engkau inspirasi hidupku ini
Yang ku sayang, cinta, kasihkan dirimu ini
Bagai tak mengenal kewujudan esok hari
Camar telah pulang berlagu sepi
Masih engkau di sisi dan sentiasa menjadi inspirasi

Engkau tetap sumber inspirasi hidupku ini
Yang terkadang liar dan sukar untuk dibentuk sejati
Kekerasan hatimu umpama kerikil takkan pecah bila terhakis
Akan tetapi...
Engkau tetap sumber inspirasi hidupku ini



[ Last edited bymyown_s at 23-7-2007 08:47 AM ]

Mr.Forensics Publish time 7-4-2006 01:55 PM

menyentuh perasaan.

sisshuttle_q Publish time 8-4-2006 01:05 PM

Pehh....dasyat gak! SAdis jer bunyiyer? Myown_s ada prob ker?????????

sisshuttle_q Publish time 8-4-2006 01:05 PM

Anyway I miss u. my friend :)

myown_s Publish time 10-4-2006 07:33 AM

:-) - :-(

Iye...aku ada problem...mata aku rabun semula!!! wwaaarrgghh!!!

sisshuttle_q Publish time 10-4-2006 09:27 AM

Rabun???????jangan jadi sepet sudahlah nanti ending die macam GUBRA

myown_s Publish time 10-4-2006 09:30 AM

wah...wah...wah...aku pun dah tengok! 'orang lelaki ni kalau dia makan macam tulah dia CHOT bini dia'....hahahahaha~~~!!!!

myown_s Publish time 13-4-2006 08:18 AM


Cerita Insan Biasa

Tiap manusia punya cerita dan rahsia
Bergelumang dengan masa menjarakkan kata bicara
Ditakuti hati ini kan terserlah lahar punca
Yang mengaibkan diri sendiri di mana janji setia
Benar kita insan biasa sukar penuhi tiap tutur kata

Tiap manusia punya cerita dan rahsia
Lidahmu itu tak terhenti punca bicara
Tak mengerti sebiji butir kata
Kenapa harus buka pintu kesilapan
Yang hanya menambah parah dalam sebuah kelukaan

Tiap manusia punya cerita dan rahsia
Menyelami kedukaan dalam diam terhina
Mungkin itu ajaran bagimu yang tak ngerti seikhlas hati
Bahwa diri ini menyayangi dan menyintai
Seluruh dirimu itu biarlah aku menutup segala keaibanmu

Tiap manusia punya cerita dan rahsia
Memberi dan menerima adat kita insan biasa
Walau dedaunan berbisik mesra tiada apa yang teristimewa
Biarlah diri ini pembuka sirah dalam hidupmu pembalut luka
Yang benar memahami tiap tutur baris kata



[ Last edited bymyown_s at 23-7-2007 08:48 AM ]

myown_s Publish time 18-4-2006 10:05 AM


Menebar Cinta Sejati

Tiap manusia punya kemahuan bercinta
Merasai kasih dan sayang jujur dan setia
Kemahuan itu tetap bertandang walau pintu hati tertutup pantang
Tebarkanlah kesepian itu dalam irama penuh mesra
Bukankah itu keterbukaan dalam sebuah kemahuan?

Tiap manusia punya kemahuan bercinta
Penuh jiwa dan raga sumber ilham segalanya
Kabarkan pada memawar merahyang mekar berirama
Runtunan jiwa ini bergetar hebat kerna cinta
Kemahuan hati ini mula berputik dengan bahgia

Tiap manusia punya kemahuan bercinta
Menebar layar jiwa berbisik pada rahsia
Kerdipan hati ini menyinar gemilang laksana bintang
Terus menyinar dalam bahgia indahnya ikatan mesra

Tiap manusia punya kemahuan bercinta
Punya jiwa dan raga ikhlas pengertiannya
Bukankah itu lagu mesra yang memuncak segalanya
Menebar bayang cinta keluhuran erti sempurna

Tiap manusia punya kemahuan bercinta
Memutik tangkai jiwa mengolah hati bahgia
Katakan wahai dewi cinta ini sebenarnya kita
Yang mengakhiri cinta ini dengan pernikahan pastinya

Lailahhaillallah....Muhamadurrasullullah...



[ Last edited bymyown_s at 23-7-2007 08:48 AM ]

QuEen_k0iL Publish time 21-4-2006 04:54 PM

Originally posted by myown_s at 18-4-2006 10:05 AM

Menebar Cinta Sejati

Tiap manusia punya kemahuan bercinta
Merasai kasih dan sayang jujur dan setia
Kemahuan itu tetap bertandang walau pintu hati tertutup pantang
Tebarkanlah kesepian itu d ...

tegar berpaut sedahan kasih,
takkan terlerai pautannya..
:love:

alnzm Publish time 22-4-2006 03:04 AM

kalau ada penyanyi ambil poem korang ni, korang bleh claim tak ? saja tanya soalan ni .. tapi tak mustahil terjadi kannn

sisshuttle_q Publish time 6-8-2006 09:55 PM

hehehhe..tak sangka myown_s lebih better..sungguh tak sangka pandai gak kau berkarya..ingatkan kau asyik ngan teknikal jer..AJA AJA FIGHTING..kalahlah sis...Tapi menikmati karya orang amat baik..kalau kene cilok sendiri mau ingatlah..:)
Tapi karya kau maybe jujur..yerlah ilhm makin banyak..baguslah kawanku sorang..sibuk dengan penulisan buku...hehhehe

myown_s Publish time 14-8-2006 11:00 AM

Reply #14 sisshuttle_q's post

Ermm...bzkan diri dlm bidang penulisan nie bes jugak. Tiap kali lepas isyak aje terus ngadap laptop buat buku. Tapi...aku tau kau pun hebat jugak sis...am i rite?

IrvingLorenzo Publish time 16-8-2006 06:23 PM

walaupun aku baru nk baca sajak2 ko nie...but it definitely was enthralling....quite sad but refreshing dan seronok bila baca....good job tulis sajak2 tersebut...buat lagi ye...hehe...







--------------------------------------------------------------------
KLIA Upcoming Flights:
Flight Arrival: Leha...sorrila aku x dpt borak dgn ko...aku sibuk sgt skang nie, tak tau bila free balik..Ko jgnla sedih sgt dgn B2B hancur ko tu...mungkin ada hikmah kot disebalik kjadian tu..Harap2 keluarga ko ok dan jiwa ko tak kacau lg. Aku doakan semuanya ok utk ko, have a safe trip back here dan WELCOME BACK to Malaysia! Mesti ko rindu gila one dgn family ko...hehe =)....kita mungkin dah takde peluang bertemu lg kalo ko susah nk online lpas nie...tp xpe...it was fun while it lasted and Xtina still rocks our lives!!

Flight Departure: Usop, harap2 everythings ok for u these days..eventhou things ended on a low note, aku sentiasa pray that ull live life to the fullest and be happy always. Aku sentiasa doakan ko akan capai eternal happiness, marry that Mexican looking girl if u'll ever find her and find ur father. Godspeed over there usop, have a safe trip, have fun over there and Happy 26th Birthday! =)

[ Last edited byIrvingLorenzo at 16-8-2006 06:24 PM ]

myown_s Publish time 17-8-2006 10:28 AM

Menanti Sebuah Kepulangan


Telah berlalu detik terindah itu
Yang selama ini mempesona ruang jiwa dan raga
Meresap segala memori-memori itu lalu melekat ke pelusuk hati
Sewaktu engkau kabarkan padaku "Aku Jua Cinta Padamu..."
Kesetiaanmu itu benar aku hargai
Kasih sayangmu itu benar aku sanjungi
Tetapi...
Mengapa mudah bagimu membenarkan perlakuan yang merubah segala kesetiaan
Tatkala diri ini melayang ke angkasa diulit mimpi bahgia dibelai manja olehmu
Mungkinkah tiada lagi sebuah perasaan bahgia
Yang mengikat kasihmu padaku
Terlalu sedih hati ini pabila kau tidak lagi menyebut kata cinta
Hanyalah cemuhan dan tohmahan yang kau balingkan padaku
Lalu kau berlalu pergi dalam hidupku dengan kesan yang tercalar paling dalam
Benar mawar itu tidak lagi berbisik padaku
Hanya kelayuan yang diam membisu
Bukankah janjimu itu adalah sehidup semati denganku?

Tidakku mengerti setiap waktu yang aku harungi
Di depanku hanya ada wajahmu yang berlegar dengan senyum tawamu
Mengapa harus aku lalui detik-detik melukakan ini
Walau aku sadari engkau tiada lagi

Di sisiku...
Dalam dakapanku...
Dalam pelukan manjaku...
Dalam sentuhan lembutku...

Tahukah Engkau betapa pedih hati ini pabila telah terakam waktu-waktu yang terdahulu
Terdetik waktu itu mengimbau kembali memori bahgia antara kita
Tatkala camar terbang pulang berlagu sepi
Adalah kita yang masih bermadah mesra mengota janji setia
Dedaunan pun berguguran lesu tak bermaya
Dan semakin asyik membelai manja runtunan jiwa muda
Aku tak ingin episod itu berlalu pergi
Meninggalkan aku dalam kesetiaan
Yang separuh mati mempertahan kubu percintaan
Aku tewas...
Aku tewas dalam perjuangan ini...

Lailahhaillallah...
Lailahhaillallah...
Lailahhaillallah...


Karyawan muda

jeff81_design@yahoo.co.uk


[ Last edited bymyown_s at 23-7-2007 08:49 AM ]

sisshuttle_q Publish time 24-11-2006 09:52 PM

Sadis bunyinya..myown_s

sisshuttle_q Publish time 24-11-2006 10:02 PM

Erm..masih menanti sebuah kepulangan ker??? Sis nak baca saja yg Myown_s wat tapi ianya terlalu perit...BHarap karya seterusnya lebih ada unsur kehidupan..

kenangan tetap kenangan,
Takkan kembali jika ditangisi,
Puisi tidak pernah mati,
Selagi penulis tidak berhenti,
Tapi hatinya bisa mati,
Jika penulis tidak mahu peduli,
kenangan pahit yang tiada henti,
Nada tetap ada sumbangnya,
Jika kita terus berada di sana...

Tak salahkan kalau berubah..Tapi karya awak memang best! Cume ianya menyedihkan..

myown_s Publish time 27-11-2006 09:30 AM

Reply #19 sisshuttle_q's post

thank u sis. itu semua puisi belaka. luahan hati. x lebih dari itu. sedih??? aha...yang sedih2 menjadi pilihan. kalau bleh nak wat drama sedih. yg ade kesan yg paling dalam. huhu...best 2 kalau dapat buat drama yg dapat membuatkan penonton rase sedih. ;)
Pages: [1] 2
View full version: Kesetiaan Abadi


ADVERTISEMENT