Raline Publish time 5-10-2021 12:42 PM

Maybank2u Biz aplikasi khusus untuk PKS

Maybank2u Biz aplikasi khusus untuk PKS

https://assets.bharian.com.my/images/articles/maybank2u_biz_1633408575.jpg
Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden Kumpulan Maybank, Datuk Abdul Farid Alias (kiri) bersama Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Perkhidmatan Kewangan Komuniti Maybank, Datuk John Chong ketika melancarkan Maybank2u Biz secara maya hari ini - Foto Maybank

KUALA LUMPUR: Maybank memperkenalkan Maybank2u Biz, aplikasi perbankan perniagaan untuk perusahaan kecil dan sederhana (PKS) bagi memenuhi keperluan yang lebih mudah dan selamat.

Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden Kumpulan Maybank, Datuk Abdul Farid Alias, berkata aplikasi terbaharu yang mengutamakan gaya hidup mudah alih itu turut menyediakan fungsi perniagaan untuk memenuhi keperluan bukan perbankan PKS bagi memudahkan operasi perniagaan.

Katanya, memandangkan PKS menjadi tulang belakang negara, Maybank tetap komited untuk menyokong perniagaan dalam tempoh perubahan yang ketara ini.

"Menjalankan perniagaan adalah sangat kompleks dan boleh menjadi lebih mencabar terutama dalam situasi luar biasa yang sedang berlaku kini.

"Oleh itu, kami mereka bentuk aplikasi Maybank2u Biz supaya ia bukan hanya sekadar aplikasi perbankan, tetapi juga berfungsi sebagai rakan perniagaan yang boleh membantu meringankan beban PKS dan memperkasakan mereka untuk memajukan perniagaan.

"Kami menjadikannya lebih ringkas, kerana usahawan patut meluangkan lebih banyak masa untuk membuat keputusan strategik perniagaan berbanding menguruskan operasi harian," katanya ketika melancarkan Maybank2u Biz secara maya hari ini.

Maybank2u Biz direka untuk memenuhi keperluan pemilik perniagaan yang sentiasa sibuk, kerap dalam perjalanan dan menguruskan pelbagai tugas.

Menurut Maybank, ia sesuai untuk perniagaan jenis perkongsian, sendirian berhad, firma profesional, institusi pendidikan, kelab, pertubuhan dan persatuan.

Dengan antara muka yang ringkas, transaksi perbankan boleh dilakukan pada bila-bila masa dan di mana-mana.

Proses pengesahan 'Maker-Checker' untuk transaksi juga dipermudahkan supaya pengesahan boleh dibuat di mana-mana saja tanpa menjejaskan ketelusannya.

Aplikasi Maybank2u Biz juga dilengkapi dengan fungsi invois yang membolehkan pemilik perniagaan mengeluar, menghantar dan menjejak invois.

Dengan menggunakan templat tersedia, invois boleh disesuaikan mengikut keperluan perniagaan dan dihantar kepada pelanggan melalui pelbagai saluran komunikasi seperti aplikasi e-mel dan mesej dalam peranti mudah alih mereka.

green~tea Publish time 12-10-2021 03:26 PM

Edited by green~tea at 12-10-2021 03:28 PM

iols mmg pakai dah apps ni for all my sdn bhd companies..sangat mudah utk create, check, approve transactions.. sblm ni interface kurang best, and kena log in pakai website, via laptop.... now semua business transactions dah on the go... Alhamdulillahfor this convenience


Tp itu lah, i ada pakai 4 different maybank apps skanghuhuhuhuhu

green~tea Publish time 12-10-2021 03:58 PM

really convenient... i thought i yang lembabs install mende ni.. rupanya baru la jugak launch rupanya...
Pages: [1]
View full version: Maybank2u Biz aplikasi khusus untuk PKS


ADVERTISEMENT