ubhe96 Publish time 25-9-2021 11:48 PM

Jana Wang dari Google dengan Cara Ini

image: jackyhd.com
Google nampaknya memberikan pelbagai pilihan pengewangan. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan tujuh cara untuk menjana wang dari Google. Bukan hanya itu, kami juga akan membincangkan kelebihan dan kekurangan setiap kaedah. Dengan cara itu, anda dapat menentukan kaedah pengewangan yang paling sesuai untuk anda.

Google AdSense

Google AdSense adalah perkhidmatan pengiklanan dari Google. Perkhidmatan ini menggunakan ruang di laman web anda untuk memaparkan iklan. Penyedia iklan akan menawar ruang.

Penyedia iklan yang menawar harga tertinggi akan mendapat ruang di laman web. Kemudian, anda akan dibayar berdasarkan jumlah orang yang melihat dan mengklik iklan yang ada.

Itulah sebabnya terdapat banyak bentuk iklan yang dipaparkan. Bermula dari teks, gambar, video, hingga media interaktif. Semua variasi iklan ini sengaja dirancang untuk menargetkan khalayak yang tepat.

Pada masa yang sama, variasi iklan juga meningkatkan interaksi khalayak dengan iklan yang ditempatkan. Dengan cara itu, semakin besar pendapatan yang dapat diantongi.

Semua iklan yang muncul di laman web akan sesuai dengan penonton dan niche laman web. Oleh itu, anda tidak perlu bimbang iklan pelik atau pornografi muncul di laman web.

Walaupun anda tidak perlu memilih jenis iklan yang muncul, anda masih diberi kebebasan untuk mengedit format dan reka bentuk iklan. Sekiranya anda tidak menyukai iklan, anda boleh membuangnya dari laman web.

Cara menjana wang dari Google AdSense sebenarnya sangat mudah. Anda hanya mengisi borang di laman web Google AdSense. Akan ada ruangan untuk alamat laman web dan alamat e-mel di mana anda boleh dihubungi.

Kemudian Google akan menyemak laman web anda. Dengan syarat anda memenuhi semua syarat, berita baik akan menanti anda dalam seminggu. (Permohonan AdSense diterima dan anda boleh menjana wang secara dalam talian).

Kelebihan Google AdSense:

[*]Anda boleh mendapatkan wang sebaik sahaja iklan diklik oleh pelawat.
[*]Iklan dengan harga tertinggi akan dipaparkan.
[*]Anda boleh memilih penampilan iklan yang ingin anda paparkan.
[*]Paparan iklan responsif dalam pelbagai alat dan skrin.
[*]Terdapat statistik untuk menilai prestasi iklan.


Kekurangan Google AdSense:

[*]Anda perlu mempunyai banyak lalu lintas untuk memperoleh pendapatan yang besar.
[*]Pendapatan berhenti secara automatik apabila anda kehilangan iklan atau lalu lintas.
[*]Anda boleh dikenakan hukuman oleh Google dengan mudah apabila anda mengklik iklan secara tidak sengaja.


Pages: [1]
View full version: Jana Wang dari Google dengan Cara Ini